ایران برای هر تعرضی پاسخی فراتر از تصور دشمن دارد

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اقتدار دفاعی ایران گفت: ملت ایران در برابر تهدیدهای نظامی و ترور عقب‌نشینی نمی‌کند و هرگونه تعرض به تمامیت ارضی کشور با پاسخی فراتر از تصور دشمن روبه‌رو خواهد شد؛ آمریکا نیز تاوان محاسبات نادرست خود را باید در عمل جبران کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز _یکشنبه سوم آبان_ مجلس، در نطق پیش از دستور خود اظهار کرد: در روزهای سوگ شهادت مظلومانه صدیقه طاهره، حضرت فاطمه زهرا (سلام‌الله‌علیها) قرار داریم؛ بانویی که دفاع شجاعانه‌اش از حریم ولایت، به همه ما درس ایستادگی در برابر دشمن و بینش در سخت‌ترین شرایط را آموخت. این روزها را تسلیت می‌گویم و امیدوارم عزاداری مردم عزیز ایران پذیرفته شود و پاداش داشته باشد. اما در گاه‌شمار روزهای انقلاب اسلامی، فردا با خروش تاریخی و افشاگرانه حضرت امام خمینی (رضوان‌الله‌علیه) در چهارم آبان ۱۳۴۳ علیه ننگ‌نامه کاپیتولاسیون هم‌زمان است.

امام راحل در سال ۴۳ افشا کردند که رژیم پهلوی، سرنوشت و اقتصاد کشور را در پای منافع آمریکا و صهیونیست‌ها قربانی کرده است

وی افزود: امام بزرگوار ما در آن روز تاریخی، در برابر حاکمیت سرسپرده پهلوی فریاد زد که این مصوبه، «سند بردگی ملت ایران» و فروختن استقلال و کرامت یک ملت کهن و مسلمان در برابر دلارهای آمریکایی است. اما نکته راهبردی و روشنگر سخنان امام در همان روز، که امروز درستی آن بیش از هر زمان دیگری آشکار شده، افشای پیوند ناگسستنی آمریکا و رژیم صهیونیستی بود؛ آن هم در سال ۱۳۴۳.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای یادآوری به خودم و نسل جدید، چند جمله از این سخنرانی تاریخی و حکیمانه امام را بیان می‌کنم. آن پیر مراد ما فرمود: «دنیا بداند که هر گرفتاری‌ای که ملت ایران و ملل مسلمین دارند، از اجانب است؛ از امریکاست. اجانبند که مخازن پر قیمت زیرزمینی ما را به یغما برده و می‌برند. انگلیس است که سالیان دراز طلای سیاه ما را با بهای ناچیز برده و می‌برد. دیروز ممالک اسلامی به چنگال انگلیس و عُمّال آن مبتلا بودند؛ امروز به چنگال امریکا و عمال آن. امریکاست که از اسرائیل و هواداران آن پشتیبانی می کند امروز اقتصاد ایران به دست امریکا و اسرائیل است.»

قالیباف تصریح کرد: امام راحل در آن روز افشا کردند که رژیم پهلوی، سرنوشت و اقتصاد کشور را در پای منافع آمریکا و صهیونیست‌ها قربانی کرده است.

امروز ایران نه‌تنها مستعمره مستشاران غرب و شرق نیست، بلکه قدرتی مستقل در منطقه است

وی گفت: امروز نیز پس از گذشت ۶ دهه، اگر رژیم سفاک صهیونیستی در منطقه دست به جنایت و نسل‌کشی می‌زند و هم‌زمان واشنگتن با تحریم، ترور و اقدامات نظامی و اقتصادی خصمانه می‌کوشد اراده ملت ما را بشکند، این رفتار ادامه همان سلطه‌گری است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: تفاوت بنیادین امروز با سال ۴۳ در این است که ملت ایران با هدایت امام راحل فقید و امام شهید، در طول ۴۷ سال زنجیرهای اسارت را پاره کرده است و ایران عزیز ما امروز مستعمره مستشاران غرب و شرق نیست، بلکه قدرتی مستقل در منطقه است که رؤیای سلطه دوباره استکبار و صهیونیسم بر سرنوشت این ملت را برای همیشه به کابوس تبدیل کرده است. فراتر از این، ایران در حال بیرون راندن آمریکا از منطقه غرب آسیاست.

قالیباف ادامه داد: آمریکایی‌ها گمان می‌کنند با چند اهرم فشار رسانه‌ای یا تهدید نظامی می‌توانند این ملت بزرگ را تسلیم خود کنند؛ غافل از اینکه ایران امروز، ایران دوران تحقیر پهلوی نیست، بلکه دژی استوار از خودباوری، توان دفاعی و اراده پولادین است که هرگز اجازه نخواهد داد هیچ قدرت خارجی برای عزت این مرزوبوم تصمیم بگیرد.

ما مرعوب دشمنان نمی‌شویم؛ آماده‌ایم به هرگونه تعرض به تمامیت ارضی ایران پاسخی فراتر از تصور بدهیم

وی گفت: ما مرعوب نمی‌شویم و آماده‌ایم در برابر هرگونه تعرض به تمامیت ارضی ایران بزرگ، پاسخی فراتر از تصور دشمنان بدهیم؛ ازاین‌رو، تهدید به جنگ گسترده یا ترور نمی‌تواند ملت ایران را از حقوق و منافع خود عقب براند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: تا زمانی که آمریکایی‌ها رفتار خود را تغییر ندهند، دست از زورگویی و طمع‌ورزی برندارند و پیامدهای تعهدات نقض‌شده خود را به‌صورت عینی، ملموس و واقعی در عمل جبران نکنند، هیچ‌یک از ادعاهای آنان برای جمهوری اسلامی ایران ذره‌ای اعتبار نخواهد داشت.

قالیباف ادامه داد: همان‌طور که پیش از این نیز اعلام کرده‌ام، ما حرف تازه‌ای نداریم؛ این آمریکا بود که با محاسبات نادرست و جنگ علیه ایران وارد باتلاق شد و اکنون نیز خود آمریکایی‌ها باید اقدامات لازم را برای نجات خود انجام دهند. نکته مهم دیگر، خواسته همگانی از دولت درباره خط مقدم اقتصاد، یعنی معیشت و سفره مردم است.

از دولت بابت افزایش ۵۰ درصدی کالابرگ تشکر می‌کنم؛ مقابله با گرانی و بهبود روند توزیع کالا باید ادامه یابد

وی افزود: گرانی مداوم و ادامه‌دار کالاهای اساسی، بار سنگینی بر دوش همه مردم، به‌ویژه محرومان، کارگران، بازنشستگان و اقشار کم‌درآمد گذاشته است. از دولت بابت افزایش ۵۰ درصدی میزان کالابرگ برای بخشی از مردم که می‌تواند کمکی برای تأمین کالاهای اساسی باشد، تشکر می‌کنیم. این اقدام امیدبخش باید در کنار مقابله با گرانی و توجه به روند توزیع کالاهای اساسی ادامه یابد تا معیشت و سفره مردم، آخرین بخشی باشد که از جنگ و تحریم آسیب می‌بیند. مجلس نیز در قوانین دائمی و برنامه هفتم پیشرفت، مقررات و منابع لازم را پیش‌بینی کرده و آماده کمک به دولت است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: درباره کالابرگ، نکته دیگری که باید به آن توجه شود، وضعیت اصناف و فروشگاه‌های مجری این طرح است. برخی گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد که تأخیرهای گاه‌به‌گاه در تسویه مطالبات فروشگاه‌ها و واحدهای خرد توزیعی، سرمایه در گردش کسبه را، به‌ویژه در شرایط نوسان‌های ارزی، تحت فشار قرار داده است.

قالیباف افزود: انتظار مجلس این است که وزارت رفاه و بخش‌های مالی، روند تسویه مطالبات فروشگاه‌ها را به‌صورت منظم و بر پایه ضوابط مشخص تنظیم کنند تا هم از معیشت مردم پشتیبانی شود و هم زنجیره اصناف و کسبه آسیب نبیند.

ضرورت پیشگیری از ناترازی انرژی و صرفه‌جویی ملی در مصرف گاز

وی ادامه داد: موضوع مهم دیگری که در آستانه فصل سرد سال باید با همت ملی مدیریت شود، پیشگیری از ناترازی انرژی و صرفه‌جویی ملی در مصرف گاز است. اسراف و مصرف نادرست انرژی سال‌هاست به‌عنوان یک چالش ساختاری خود را نشان داده و خواسته دلسوزانه رهبر شهید انقلاب نیز همواره نگهداری از منابع حیاتی کشور بوده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس در چارچوب جزء ۲ بند «پ» ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم، سازوکار قانونی مشخصی برای گواهی‌های صرفه‌جویی فراهم کرده است و امروز نزدیک به صد شرکت خصوصی در این زمینه وارد میدان شده‌اند.

بر پایه برنامه هفتم، درآمد حاصل از صرفه‌جویی گاز باید به حساب بانکی افراد واریز شود

قالیباف گفت: به زبان ساده، هر کس به هر میزان در مصرف گاز صرفه‌جویی کند، درآمد حاصل از این صرفه‌جویی را به‌سرعت در حساب بانکی خود دریافت می‌کند تا اثر صرفه‌جویی بر اقتصاد خانوار برای همه ملموس شود.

وی افزود: خواسته ما از دولت، وزارت نفت و شرکت ملی گاز این است که با پشتیبانی از سرمایه‌گذاران، صدور گواهی‌های مشروط پیش از تحقق صرفه‌جویی را سرعت ببخشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گذر از زمستان پیش‌رو به بسیج همگانی نیاز دارد. از صداوسیما و دیگر رسانه‌ها، نهادهای مردمی، شوراهای اسلامی و استانداران سراسر کشور انتظار داریم با به‌کارگیری ظرفیت محله‌ها و خانوارها، هدف کاهش دست‌کم ۱۰ درصدی مصرف گاز را محقق کنند تا هم‌وطنان دغدغه‌مند، نه به‌عنوان فداکارانی یک‌طرفه، بلکه به‌عنوان شرکای اقتصادی در سود حاصل از صرفه‌جویی، به‌صورت مستقیم بهره‌مند شوند و با همراهی مردم سرافراز ایران، این مرحله نیز با سربلندی پشت سر گذاشته شود.

کد مطلب 1015027

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.