پیش‌ بینی کاهش دمای هوای اصفهان/ لزوم رعایت استانداردهای ایمنی وسایل گرمایشی

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از پیش بینی کاهش دمای هوای اصفهان خبر داد و بر لزوم رعایت استانداردهای ایمنی وسایل گرمایشی تاکید کرد.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با توجه به پیش‌بینی تدریجی کاهش دما طی هفته‌های آتی و استفاده عموم از لوازم گرمایشی و گازسوز، بر ضرورت پیشگیری از وقوع حوادث ناشی از استفاده غیرایمن از وسایل گازسوز و گرمایشی تاکید و اظهار کرد: از تمام مشترکین گاز و ساکنین مناطق شهری، روستایی و عشایری، مسافران، کارگران بخش تولیدی، شهرک‌های صنعتی، صنوف، شاغلین در بخش معدن و کارگاه‌های ساختمانی و صنعتی، متولیان اماکن فرهنگی، مذهبی، آموزشی، ورزشی، گردشگری و اقامتی انتظار می‌رود نسبت به رعایت استانداردهای ایمنی به شرح زیر اقدام کنند.

وی افزود: هر محیط و فضای بسته باید دارای تهویه باشد و استفاده از وسایل گرمایشی در فضای بسته خطرآفرین است. پیش از روشن نمودن وسایل گازسوز، از باز بودن مسیر دودکش اطمینان حاصل نمایید و از هرگونه دستکاری در وسایل گازسوز خودداری و از صنف تخصصی برای نصب و تعمیر وسایل گازسوز استفاده شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: دودکش وسایل گرمایشی در طول مسیر نباید هیچ گرفتگی، انسداد و شکستگی داشته باشد. از خارج کردن و عبور دادن دودکش از پنجره یا از مجاورت وسایل قابل اشتعال خودداری شود. از قرار دادن دودکش درون سطل آب و از نصب دودکش‌های فاقد استاندارد از جمله افقی و آکاردئونی خودداری شود. تعداد زانوی فلزی در دودکش وسایل گازسوز نباید بیشتر از دو عدد باشد و از استفاده از بخاری‌های بدون دودکش در اماکن عمومی، فرهنگی و مذهبی و مساجد خودداری گردد. هر انشعاب گاز فقط مخصوص یک وسیله گازسوز می‌باشد و شیلنگ‌های گاز باید با بست مناسب فلزی به شیر گاز و وسایل گازسوز متصل شوند.

شیشه فروش ادامه داد: شعله وسیله گازسوز باید آبی‌رنگ باشد؛ شعله‌های نارنجی، زرد و قرمز نشان‌دهنده ناقص‌سوزی گاز و تشکیل گاز سمی مونوکسید کربن است. تمام شیرهای بلااستفاده گاز باید با درپوش مناسب مسدود شوند و هر وسیله درون‌سوز مانند بخاری و آبگرمکن باید دارای یک دودکش مناسب و مجزا باشد. در جهت ارزیابی ایمنی شبکه گاز و زمان وقوع حوادث، باید بلافاصله با تلفن‌های امداد گاز ۱۹۴ و آتش‌نشانی ۱۲۵ تماس حاصل کرد.

وی بر اهمیت همکاری تمام مشترکین گاز در رعایت دمای رفاه در فصل سرد (دمای ۱۸ درجه سانتی‌گراد) و صرفه‌جویی در مصارف انرژی تاکید و اضافه کرد: کاهش هر یک درجه دمای منزل، منجر به کاهش ۶ درصد گاز مصرفی خواهد شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: شرکت‌های گاز و واحدهای آتش‌نشانی شهرداری‌ها موظف شدند نسبت به پایش و ارزیابی ایمنی گاز و سیستم‌های گرمایشی اماکن عمومی، فرهنگی، ورزشی، اقامتی و گردشگری، مساجد، مدارس و ادارات، با شناسایی نواقص ایمنی و پیگیری رفع اشکالات و ابلاغ دستورالعمل‌های ایمنی اقدام کنند.

کد مطلب 1014242

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.