۲ مدعی با یک فرمول؛ اعتماد به جوان‌ها و دوری از حاشیه

فوتبال ایران در فصل جاری شاهد تغییر معادلات و پررنگ شدن نقش اعتماد به بازیکنان جوان است؛ جایی که مهدی تارتار در پرسپولیس و سهراب بختیاری‌زاده در استقلال با تکیه بر انگیزه و توانایی مهره‌های خود، نتایج قابل‌توجهی کسب کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فوتبال ایران در فصل جاری شاهد تغییر معادلات و پررنگ شدن نقش اعتماد به بازیکنان جوان است؛ جایی که مهدی تارتار در پرسپولیس و سهراب بختیاری‌زاده در استقلال با تکیه بر انگیزه و توانایی مهره‌های خود، نتایج قابل‌توجهی کسب کرده‌اند. در این میان عملکرد سرخ‌پوشان زیر نظر تارتار نشان می‌دهد که شناخت بازیکنان، ایجاد نظم تاکتیکی و مدیریت رختکن تا چه اندازه می‌تواند در عبور از روزهای بحرانی مؤثر باشد.

از سوی دیگر استقلال نیز با استفاده از جوانان و ایجاد فرصت برای بازیکنانی که شاید پیش‌تر کمتر مورد توجه قرار می‌گرفتند، توانسته است جایگاه خود را در جمع مدعیان تثبیت کند. با این وجود مسیر قهرمانی برای هر دو تیم همچنان دشوار است و کوچک‌ترین لغزش می‌تواند معادلات بالای جدول را تغییر دهد. در کنار مسائل فنی، حواشی مدیریتی، جنجال‌های پیرامون بازیکنان از جمله عواملی است که می‌تواند سرنوشت سرخابی‌ها در فصل جاری را تغییر دهد.

بازیکنان پرسپولیس فهمیده‌اند هدف تارتار چیست

بهزاد داداش‌زاده، کارشناس فوتبال کشورمان درباره شرایط پرسپولیس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در حال حاضر شاگردان مهدی تارتار به خوبی فهمیده‌اند که هدف این سرمربی چیست؛ مهدی تارتار نیز با وجود فشارهایی که روی وی وجود داشت، عملکرد خوبی از خود ارائه داد. این سرمربی طی سال‌های گذشته هرگاه به نیمکت پرسپولیس نزدیک شد افراد سودجو و منفعت طلب اجازه کار به وی ندادند و در نهایت در فصل جاری که شرایط تیم بحرانی بود هدایت سرخ‌ها را بر عهده گرفت، اما با وجود تمام سنگ‌اندازی‌هایی که شد نتایج خوبی کسب کرد.

وی افزود: در ابتدای فصل بیشتر اهالی فوتبال به‌دلیل خرید مهره‌های گل‌گهر مهدی تارتار را نقد می‌کردند، اما این سرمربی به سراغ بازیکنانی رفت که با اخلاق و رفتار آن‌ها آشنا بود. در هر صورت سرمربی سرخ‌ها در این تیم تغییر و تحولات بسیاری ایجاد کرد و حتی به اورونوف انگیزه داد. برخلاف تمام سرمربیان پرسپولیس تارتار کاری کرد که اورونوف به این واقعیت پی ببرد نمی‌تواند هر طور که بخواهد بازی کند. بیفوما نیز دیگر بازیکنی است که به وی بها داده شده است و می‌بینید که یکی از مهره‌های کلیدی پرسپولیس است. باید به مهدی تارتار برای این شجاعت تبریک گفت چراکه با بازیکنان جوان چنین نتایج خوبی را رقم زده است.

۲ مدعی با یک فرمول؛ اعتماد به جوان‌ها و دوری از حاشیه

نباید مس شهر بابک را دست‌کم گرفت

کارشناس فوتبال کشورمان تصریح کرد: قرمز پوشان نباید مس شهر بابک را دست کم بگیرند و به جایگاه این تیم در قعر جدول توجه کنند، البته این تیم حواشی متعددی را برای پرسپولیس ایجاد کرده است. شاگردان تارتار باید بدانند که هیچ رقیبی را نباید دست کم گرفت و به هر تقابل به چشم فینال نگاه کنند. از نظر من هیچ‌چیز به اندازه حاشیه توان شکست پرسپولیس را ندارد. در حال حاضر نیز شایعاتی درباره دوپینگ بیفوما به گوش می‌رسد که از سر انتقام‌جویی است، چراکه پرسپولیس به‌صورت درست یا غلط از آسانی شکایت کرده است. تمام باشگاه‌ها از این بازیکن شکایت کرده‌اند و نمی‌دانم چرا این دو رقیب به جان یکدیگر افتاده‌اند.

وی ادامه داد: جلالی یک بازیکن همچون سایر مهره‌های دیگر است و به خوبی می‌داند که پرسپولیس با هر تیمی متفاوت است. از نظر من قرمزها به هیچ بازیکنی وابسته نیستند و بدون تردید اگر یک مهره نباشد باز هم تیم تارتار نتیجه خواهد گرفت. با این وجود بازگشت جلالی به مستطیل سبز موجب می‌شود تیم تکمیل‌تر شود. اگر این بازیکن به ترکیب بازگردد اتفاق خوبی است، اما اگر این چنین هم نشود مهره‌های جایگزین وی عملکرد خوبی داشته‌اند و تیم هم در حال نتیجه‌گیری است.

بسته بودن پنجره بزرگترین شانس استقلال است

داداش‌زاده خاطرنشان کرد: در ابتدای فصل هیچ فردی به مهدی تارتار اعتماد نداشت، اما می‌بینید که چه نتایجی کسب می‌کند؛ همه به قهرمانی نداشتن این سرمربی نگاه می‌کردند، اما باید به این موضوع توجه کرد تارتار در تیم‌هایی حضور داشت که باوجود امکانات ساختار باشگاهی متفاوتی نسبت به پرسپولیس داشتند. بازیکنان تیم نیز در وضعیتی مشابه قرار گرفته‌اند و به‌خوبی می‌دانند در تیمی هستند که سکوی پرتاب آن‌هاست. مهره‌های پرسپولیس به این نتیجه رسیده‌اند اگر می‌خواهند به تیم ملی برسند و سال‌ها در فوتبال ایران بدرخشند، باید در این تیم نمایش خوبی داشته باشند. در کنار تمام این موارد مهدی تارتار هم به آن‌ها اعتماد کرده است و به شاگردان وی با انگیزه و غیرت بازی می‌کنند تا به قهرمانی برسند.

وی درباره شرایط استقلال بیان کرد: یک تیم باید به حدی یکدل باشد که بازیکنان تیم با تمام وجود سرمربی خود را دوست بدارند و نمونه بارز آن هم گواردیولا است. از نظر من در حال حاضر تارتار نقش گواردیولا را در پرسپولیس ایفا می‌کند. در سوی مقابل نیز بر این باور هستم بزرگ‌ترین شانس استقلال بسته شدن پنجره نقل و انتقالات این تیم بود. در فصل جاری سهراب با اختیار کامل به این تیم آمد و با استفاده از بازیکنان جوان و با انگیزه نتایج بسیار خوبی کسب کرد. سرمربی آبی‌ها به بازیکنان خود اعتماد کرد و به آن‌ها انگیزه داد به همین دلیل استقلال در آسیا نمایش درخشانی داشته است و در لیگ برتر نیز عملکرد بسیار خوبی داشته است.

رحتمی می‌تواند برای استقلال دردسرساز شود

کارشناس فوتبال کشورمان عنوان کرد: اگر این دو رقیب دیرینه همین مسیر را ادامه دهند دو ضلع اصلی قهرمانی خواهند بود؛ ویژگی مثبت بختیاری‌زاده و تارتار این است که از بازیکنان جوان و با انگیزه استفاده می‌کنند، البته بزرگترین مشکل آبی‌ها این است که مدیرعامل این تیم با صحبت‌های خود تیم را به حاشیه می‌برد در صورتی که پیمان حدادی اهل خودنمایی نیست و در آرامش کار خود را جلو می‌برد. تاجرنیا زحمت‌های زیادی کشیده است، اما از نظر من وی پیش از حرف زدن باید کمی فکر کند تا تیم به حاشیه نرود و در حال حاضر بزرگترین چالش استقلال همین موضوع است.

وی تاکید کرد: گل‌گهر همواه تیم باکیفیتی بوده است و مهدی رحمتی به خوبی این تیم را جمع کرده است؛ بدون تردید استقلال بازی آسانی در پیش‌ نخواهد داشت و این سه امتیاز برای آبی‌ها همچون سه امتیاز دربی برای آبی‌ها ارزشمند است. اگر رحمتی به خوبی تیم خود را هدایت کند برای شاگردان بختیاری‌زاده دردسرساز خواهد شد. استقلال اگر می‌خواهد به قهرمانی برسد باید تمام بازی‌های خود را ببرد و اگر یک بازی کم بیاورد کورس را از دست می‌دهد.

داداش‌زاده اضافه کرد: به طور کلی فکر می‌کنم فوتبال ایران در حال بازگشت به روزهای خوب است؛ تنها اتفاقی که باید رخ دهد این است که حاشیه در ورزشگاه‌ها کمتر شود و از کمیته انضباطی تقاضا می‌کنم به چیزی جز حق فکر نکند. شب گذشته دیدید که در ورزشگاه انزلی علیه تراکتور شعار دادند، اما این وضعیتی است که برای این تیم در تمام استادیوم‌ها ایجاد شده است، چراکه تی‌تی‌ها پیش از این رفتارهای مشابه داشته‌اند و با آن برخورد نشده است. اگر کمیته انضباطی آن زمان واکنش نشان می‌داد شب گذشته چنین اتفاقی رخ نمی‌داد.

۲ مدعی با یک فرمول؛ اعتماد به جوان‌ها و دوری از حاشیه

کد مطلب 1013438

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.