رتبه هشتم قزوین در پوشش بیمه‌ اجتماعی روستائیان

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان قزوین با اشاره به اینکه ۵۹ درصد جامعه هدف استان تحت پوشش این صندوق قرار دارند از کسب رتبه هشتم کشوری در این شاخص خبر داد و گفت: دولت ۷۰ درصد حق بیمه روستائیان و عشایر را پرداخت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سعید صادقی صبح امروز _چهارشنبه پانزدهم مهر_ در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: صندوق بیمه اجتماعی تلاش می‌کند بخشی از امنیت اجتماعی و اقتصادی افرادی را تامین کند که سال‌ها در حوزه تولید و اقتصاد کشور نقش داشته‌اند، اما به دلیل نوع فعالیت و شرایط زندگی مانند بسیاری از مشاغل دیگر به پوشش‌های بیمه‌ای دسترسی نداشتند.

وی با اشاره به حمایت دولت از این جامعه افزود: دولت در ایجاد این پشتوانه اجتماعی برای روستاییان و عشایر مشارکت دارد و ۷۰ درصد حق بیمه روستاییان و عشایر را می‌پردازد. بنابراین وقتی درباره بیمه اجتماعی صحبت می‌کنیم، در حقیقت درباره آینده خانواده‌هایی صحبت می‌کنیم که بخش مهمی از جامعه، تولید و زندگی این کشور را بر دوش دارند.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان به وضعیت استان قزوین اشاره کرد و گفت: امروز بیش از ۶۷ هزار نفر از جامعه هدف استان تحت پوشش صندوق قرار گرفته‌اند و ضریب پوشش بیمه‌ای استان ۵۹ درصد است. این عدد زمانی معنا پیدا می‌کند که با وضعیت کشور مقایسه شود.

صادقی اضافه کرد: میانگین ضریب پوشش بیمه‌ای در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در کشور حدود ۴۱ درصد است و استان قزوین با ضریب پوشش ۵۹ درصد فاصله قابل توجهی از میانگین کشوری دارد و در بین ۳۱ استان رتبه هشتم را به لحاظ ضریب پوشش بیمه‌ای در جامعه روستایی و عشایری به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه قزوین یک استان صنعتی است و ساختار اقتصادی و اشتغال آن با بسیاری از استان‌هایی که سهم جامعه روستایی در آنها بیشتر است تفاوت دارد، کسب رتبه هشتم در این شاخص را جایگاه مناسبی دانست و افزود: این امر نشان‌دهنده تلاش مجموعه استان در توسعه بیمه اجتماعی است، اما نباید صرفاً به همین جایگاه اکتفا کنیم.

مدیر صندوق بیمه‌اجتماعی استان قزوین تصریح کرد: همچنان بخش قابل توجهی از جامعه هدف تحت پوشش قرار نگرفته‌اند و برای شناسایی این افراد، رفع موانع و توسعه پوشش بیمه آن‌ها جای کار و تمرکز بیشتری وجود دارد. نگاه ما دو بخش دارد: هم جایگاه موجود را حفظ کنیم و هم برای ارتقای پوشش تلاش مضاعف داشته باشیم.

صادقی در خصوص تفاوت ضریب پوشش در شهرستان‌های استان بیان کرد: در شهرستان آوج با ۹۲ درصد بالاترین ضریب پوشش در سطح استان را داریم، آبیک با ۷۰ درصد، قزوین با ۶۹ درصد و تاکستان با ۵۹ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در شهرستان‌هایی مانند البرز و بوئین‌زهرا به ترتیب ۳۵ و ۴۲ درصد پوشش داریم و ظرفیت بیشتری برای توسعه پوشش در این شهرستان‌ها وجود دارد.

وی ادامه داد: این آمار نشان می‌دهد شرایط شهرستان‌ها، ترکیب جامعه هدف و ظرفیت‌های موجود یکسان نیست و نمی‌شود برای همه شهرستان‌ها نسخه واحدی در نظر گرفت. لذا برنامه ما باید شهرستان‌محور باشد و این را در دستور کار قرار داده‌ایم.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان قزوین گفت: در شهرستان‌هایی که ظرفیت بیشتری برای توسعه پوشش وجود دارد، با شناسایی دقیق جامعه هدف و استفاده از ظرفیت‌های موجود مانند اداره امور عشایر، بیمه سلامت و خانه‌های بهداشت حضور فعال‌تری خواهیم داشت. رویکرد ما این است که به سمت جامعه برویم، نه اینکه منتظر بمانیم روستایی و عشایر به ما مراجعه کنند.

صادقی در تشریح عملکرد استان در دولت چهاردهم گفت: از شهریور ۱۴۰۳ تا به امروز ۸ هزار و ۹۴۲ بیمه‌شده جدید علی‌رغم مشکلات و چالش‌های کشور به جمع بیمه‌شدگان صندوق در استان اضافه شد و ضریب پوشش بیمه استان ۱۵ درصد افزایش داشت. در این مدت تعداد مستمری‌بگیران استان ۹۶۴ نفر افزایش پیدا کرد و تعداد کل مستمری‌بگیران صندوق در استان امروز به ۴ هزار و ۱۸۷ نفر رسیده است.

وی با تاکید بر اهمیت حفظ و استمرار بیمه موجود در کنار توسعه پوشش افزود: بر اساس آخرین گزارش اداره کل آمار و فناوری اطلاعات صندوق که در پایان شهریور ۱۴۰۵ منتشر شد، نرخ تحقق تمدید و نگهداشت بیمه‌شدگان استان ۸۹.۳۴ درصد بوده و استان قزوین در این شاخص رتبه سوم کشور را به دست آورده است. این شاخص برای ما بسیار مهم است، زیرا توسعه بیمه اجتماعی فقط با جذب بیمه‌شده جدید اتفاق نمی‌افتد.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان قزوین به اقدامات انجام‌شده برای جامعه هدف در دولت چهاردهم اشاره کرد و گفت: ۱۴ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه به ۵۵۳ نفر از مستمری‌بگیران صندوق در استان از طریق تفاهم‌نامه با بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت کردیم. این تسهیلات بدون ضامن و به صورت غیرحضوری انجام شده است.

صادقی افزود: در اجرای ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که اشاره می‌کند مادران روستایی و عشایری غیرشاغل دارای سه فرزند و بیشتر به صورت ۱۰۰ درصد رایگان از طریق پرداخت حق بیمه آن‌ها توسط دولت تحت پوشش صندوق قرار بگیرند، توانستیم ۴۴۴ نفر از مادران روستایی و عشایر دارای سه فرزند را به صورت رایگان تحت پوشش قرار دهیم.

وی افزایش ۵۰ درصدی حقوق مستمری‌بگیران صندوق در دو سال فعالیت دولت چهاردهم را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: در شرایطی که دسترسی افراد به دفاتر کارگزاری ما در سراسر کشور به دلیل شرایط جنگی کشور محدود شده بود، توسعه خدمات غیرحضوری از طریق نرم‌افزار بیمه اجتماعی که از برنامه‌های کاربردی گوشی‌های هوشمند قابل دریافت است را در این مدت توسعه دادیم.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان قزوین در بخش شناسایی جامعه هدف جدید نیز اظهار کرد: به واسطه انعقاد تفاهم‌نامه‌ با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای مربیان، موسسان و کارآموزان آموزشگاه‌های آزاد سازمان فنی و حرفه‌ای که مشمول شرایط عضویت در صندوق هستند، می‌توانند تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار بگیرند.

صادقی افزود: در راستای اجرای تفاهم‌نامه با معاونت اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موافقت اصولی یک کد کارگزاری جدید برای اتحادیه صنفی کارگران ساختمانی شهرستان قزوین اخذ شد و با افتتاح این دفتر، شاغلان فصلی و کارگران روزمزد و استادکارانی که مشکل بیمه دارند می‌توانند به صورت اختصاصی موضوع پوشش بیمه اجتماعی خود را پیگیری کنند.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان قزوین سه اولویت اصلی صندوق را حفظ و استمرار بیمه‌شدگان، توسعه پوشش بیمه‌ای و شناسایی فعال جامعه هدفی که هنوز تحت پوشش قرار نگرفته‌اند عنوان کرد و گفت: تعداد کارگزاری‌های ما در سطح استان ۲۴ کارگزاری فعال است که بسته به جمعیت و موقعیت شهرستان تعداد این دفاتر متفاوت است.

صادقی در جواب سوال خبرنگار ایمنا درباره سطح پایین‌تر پوشش بیمه‌ای در شهرستان بوئین‌زهرا گفت: در بسیاری از مناطق، اهمیت و ضرورت پوشش بیمه اجتماعی هنوز آن‌طور که باید جا نیفتاده است. البته در برخی بخش‌ها دفتر کارگزاری مستقل نداشتیم و دسترسی روستاییان به دفاتر ما دشوار بود. در سال گذشته در بخش رامند شهرستان بوئین‌زهرا دفتر کارگزاری جدیدی مجوز دادیم و ایجاد کردیم.

وی اضافه کرد: همچنین در هماهنگی با مسئولان محلی بخشداری بخش شال، از ظرفیت این کارگزاری استفاده کردیم و با مساعدت بخشدار محترم شال، دفتری در ساختمان بخشداری در اختیار کارگزاری ما قرار گرفته و هفته‌ای دو روز همکار ما در بخش شال حضور پیدا می‌کند تا خدمات را به مردم شال برساند.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی استان قزوین با اشاره به ماهیت اختیاری صندوق افزود: در بحث پوشش، مردم باید این موضوع را بپذیرند و روستاییان باید ضرورت آن را درک کنند. در شهرستان آوج ۹۲ درصد پوشش داریم زیرا بیشترین جمعیت روستایی را در این شهرستان داریم و خود شهر آوج شهری زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت است و جزو جامعه هدف ما محسوب می‌شود.

صادقی تصریح کرد: صنعتی بودن شهرستان البرز باعث شده بسیاری از افراد تحت تکفل بیمه‌شده‌ها و کارگرانی که در شهرک‌های صنعتی کار می‌کنند به این بسنده کنند که یکی از اعضای خانواده تحت پوشش بیمه است و دیگر ضرورتی برای پوشش بیمه اجتماعی سایر اعضا احساس نکنند.

وی ادامه داد: تمام کسانی که ۱۸ تا ۵۰ سال سن دارند و در روستاها، مناطق عشایری و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت سکونت دارند، فارغ از جنسیت می‌توانند تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار بگیرند و از این طریق می‌توان سطح توسعه پوشش بیمه اجتماعی را افزایش داد. از مجموع ۶۷ هزار نفر پوشش و ۵۹ درصدی که اعلام شد، ۷۰ درصد بیمه‌شدگان را آقایان و ۳۰ درصد را بانوان تشکیل می‌دهند.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی استان قزوین در تشریح ترکیب بیمه‌شدگان بر اساس نوع بیمه گفت: ۶۹.۲۹ درصد ساکنان روستاها تحت عنوان روستایی تحت پوشش صندوق قرار گرفته‌اند، کشاورزان غیرساکن روستا با ۳ هزار و ۲۸۴ نفر بیمه‌شده تقریباً ۵ درصد اعضا را شامل می‌شوند.

صادقی افزود: همچنین ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت با آمار ۵ هزار و ۵۰۰ نفر، ۸.۱۹ درصد از جامعه هدف را تشکیل می‌دهند و رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین‌جاده‌ای که برای فعالیت نیازمند کارت هوشمند رانندگی هستند و برای گرفتن کارت هوشمند الزاماً باید بیمه داشته باشند، با ۵ هزار و ۹۰۳ نفر بیمه‌شده، ۸.۷۹ درصد از اعضای صندوق را تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: در کنار بیمه رایگان مادران دارای سه فرزند که مشمول ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت شدند و آمار آن‌ها ۴۴۴ نفر است و در ضمن ۵۹۶ زن سرپرست خانواده تحت پوشش بهزیستی و ۵۸۶ نفر از مددجویان کمیته‌امدادی تحت پوشش بیمه رایگان ما قرار دارند و ۲۶۱ نفر بیمه‌شده عشایری نیز داریم.

کد مطلب 1010264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.