تونل انتقال آب هزارمسجد مشهد در نیمه راه/ این سازه یک شاهکار مهندسی است

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی از حفاری چهار هزار متر از تونل هشت هزار و ۵۰۰ متری طرح انتقال آب هزارمسجد خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهدی حسین‌پور در گفت‌وگویی از حفاری چهار هزار متر از تونل هشت هزار و ۵۰۰ متری طرح انتقال آب هزارمسجد خبر داد و اظهار کرد: این طرح با هدف انتقال ۵۱.۳ میلیون مترمکعب آب و تأمین بخشی از نیاز آبی مشهد در حال اجراست.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی از پیشرفت عملیات حفاری تونل آب‌بر طرح انتقال آب هزارمسجد خبر داد و گفت: از مجموع ۸ هزار و ۵۰۰ متر تونل طراحی‌شده این سامانه، تاکنون چهارهزار متر حفاری شده است.

وی بیان کرد: طرح تأمین بخشی از آب شرب و بهداشت کلان‌شهر مشهد از آب مازاد رودخانه‌های یال شمالی هزارمسجد با ظرفیت انتقال ۵۱.۳ میلیون مترمکعب در دست اجراست.

حسین پور افزود: اجرای این طرح با رعایت مباحث زیست‌محیطی و پروتکل‌های بین‌المللی و با توجه به تأمین نیازهای شرب، صنعت و کشاورزی در مبدأ انجام می‌شود.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با اشاره به مشخصات تونل آب‌بر این پروژه گفت: این تونل به طول هشت هزار و ۵۰۰ متر و قطر ۳.۸ متر طراحی شده و تاکنون حدود چهارهزار متر از آن حفاری شده است.

وی ادامه داد: سامانه انتقال آب این طرح در چند قطعه طراحی شده است که در قطعه نخست، مسیر انتقال از سد ابیورد تا تونل آب‌بر با پنج ایستگاه پمپاژ و خط انتقالی به طول ۱۵۵ کیلومتر پیش‌بینی شده است.

حسین پور گفت: قطعه دوم نیز مسیر انتقال آب از سدهای قره‌تیکان و چهچهه تا تونل آب‌بر را شامل می‌شود که برای آن شش ایستگاه پمپاژ و خط انتقالی به طول ۶۴ کیلومتر در نظر گرفته شده است.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی افزود: در ادامه، مسیر انتقال آب از تونل آب‌بر تا تصفیه‌خانه شماره ۳ آب شرب مشهد نیز حدود ۴۳ کیلومتر طول دارد.

وی طول مجموع خط انتقال آب از محل سد ابیورد درگز تا تصفیه‌خانه شماره ۳ آب شرب مشهد را حدود ۲۷۰ کیلومتر اعلام کرد و گفت: در صورت تأمین سریع‌تر اعتبارات مالی مورد نیاز، امکان فعال‌سازی و اجرای همزمان جبهه‌های دیگر پروژه نیز فراهم خواهد شد.

گفتنی است؛ پیش از این نیز احمد قندهاری، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، در جریان بازدید از تونل در حال حفاری طرح انتقال آب هزارمسجد، اجرای این تونل را «شاهکار مهندسی» توصیف کرده بود.

منبع: مهر

کد مطلب 1010049

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.