ورود سامانه بارشی به گیلان/ هشدار نارنجی هواشناسی صادر شد

مدیرکل هواشناسی گیلان گفت: امروز جریانات شمالی و خنک وارد استان می‌شود و به‌تدریج یک سامانه بارشی گیلان را تحت تأثیر قرار می‌دهد که فعالیت آن تا فردا ادامه دارد و می‌تواند موجب بارش شدید، آب‌گرفتگی معابر و بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها شود.

محمد دادرس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در گیلان اظهار کرد: امروز، سه‌شنبه هفتم مهر، آسمان در بیشتر نقاط گیلان نیمه‌ابری و مه‌آلود است، اما بر اساس نقشه‌ها و اطلاعات هواشناسی، امروز جریانات شمالی و خنک وارد استان می‌شود و به‌تدریج یک سامانه بارشی گیلان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی افزود: این سامانه بارشی تا فردا، چهارشنبه، در گیلان فعال است و طی این مدت موجب رشد ابر، کاهش دما، بارش باران و وزش باد در مناطق مختلف استان خواهد شد. از نظر دمایی نیز انتظار داریم دمای هوا به‌طور متوسط در مناطق مختلف استان بین دو تا پنج درجه کاهش پیدا کند.

مدیرکل هواشناسی گیلان با اشاره به شدت بارش‌ها خاطرنشان کرد: بارش‌ها در برخی مناطق استان، به‌ویژه مناطق مرکزی و شرقی و به‌خصوص از امشب تا صبح فردا، می‌تواند شدید و قابل‌ملاحظه باشد و احتمال آب‌گرفتگی معابر عمومی و بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها وجود دارد.

دادرس ادامه داد: امروز در این زمینه هشدار سطح نارنجی هواشناسی صادر کردیم و توصیه می‌شود از تردد و استقرار در حاشیه رودخانه‌ها پرهیز شود.

وی با اشاره به مخاطرات احتمالی این سامانه بارشی تصریح کرد: طی این مدت، جاری شدن سیلاب، طغیان رودخانه‌ها، لغزش و رانش، ریزش سنگ در مناطق کوهستانی، آب‌گرفتگی و اختلال در تردد، لغزندگی محورهای مواصلاتی، کاهش شعاع دید، تگرگ، صاعقه، احتمال شکستن درختان، سقوط اشیا از ارتفاعات و خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی مورد انتظار است.

مدیرکل هواشناسی گیلان تأکید کرد: به شهروندان و گردشگران توصیه می‌شود طی این مدت از توقف، استقرار و برپایی چادرهای مسافرتی و اسکان در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کنند.

دادرس گفت: به‌منظور پیشگیری از حوادث ناگوار، از طبیعت‌گردی و فعالیت کوهنوردی، جابه‌جایی عشایر کوچ‌رو و چرای دام در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع اجتناب شود و در ترددهای جاده‌ای نیز به سبب لغزندگی و کاهش دید، احتیاط لازم صورت گیرد.

وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه ضروری افزود: لایروبی دهانه پل‌ها، کانال‌ها و آب‌روها و پناه گرفتن در مکان امن و سرپوشیده هنگام وقوع رعدوبرق و تگرگ ضروری است.

مدیرکل هواشناسی گیلان با تأکید بر لزوم آمادگی دستگاه‌های امدادی و اجرایی اظهار کرد: محکم‌سازی سازه‌های موقت و سست، پاک‌سازی دهانه پل‌ها و لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و در نظر گرفتن تمهیدات لازم در بخش کشاورزی، از جمله برای شالی‌کاران، گلخانه‌داران و باغ‌داران و انتقال شلتوک‌های برداشت‌شده به مکان‌های مسقف، از جمله اقدامات پیشگیرانه است.

سامانه بارشی چهارشنبه از گیلان خارج می‌شود

دادرس درباره روند فعالیت این سامانه بارشی افزود: بر اساس خروجی مدل‌های هواشناسی، این سامانه از عصر فردا، چهارشنبه، به‌تدریج تضعیف می‌شود، کاهش ابر در آسمان گیلان خواهیم داشت و اواخر وقت چهارشنبه نیز سامانه به‌طور کامل از استان خارج خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: طی روزهای پنجشنبه و جمعه، شرایط جوی تقریباً آرام و آسمانی صاف تا نیمه‌ابری برای گیلان پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل هواشناسی گیلان درباره وضعیت دریا نیز گفت: دریا طی امروز و فردا مواج خواهد بود و به‌ویژه فردا ارتفاع موج حتی می‌تواند به ۱۲۰ سانتی‌متر برسد؛ از این‌رو شرایط برای فعالیت‌های دریایی نامناسب است.

کد مطلب 1008452

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.