برنامه هفتم آخرین فرصت استفاده از ظرفیت‌های بخش کشاورزی

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با تأکید بر اهمیت بخش کشاورزی به‌عنوان بزرگ‌ترین بخش خصوصی اقتصاد کشور، گفت: برنامه هفتم توسعه با همکاری مجلس، فرصتی کامل و ارزشمند برای بهره‌گیری از قابلیت‌های این بخش فراهم کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدجواد عسکری عصر امروز- چهارشنبه بیست و پنجم شهریور- در آئین افتتاح نمایشگاه بزرگ سیب سمیرم در روز دوم جشنواره سیب با تشریح جایگاه بخش کشاورزی کشور اظهار کرد: بخش کشاورزی بزرگ‌ترین بخش خصوصی اقتصاد کشور است، سه برابر صنعت بازدهی دارد، چهار و نیم میلیون بهره‌بردار دارد و نزدیک به بیست و پنج تا سی درصد اشتغال کشور مربوط به این بخش است.

وی با اشاره به چالش‌های پیش روی این حوزه افزود: مجلس شورای اسلامی در این رابطه حرکت بسیار ارزشمندی انجام داد و آن هم تدوین برنامه هفتم توسعه بود. در برنامه ششم توسعه، احکام دائمی اجرایی در حوزه کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست سی درصد بیشتر نبود و آن هم ناقص بود، اما برنامه هفتم توسعه با کمک همکارانم در مجلس مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت و خوشبختانه برنامه‌ای کامل و پر و پیمان دیده شده است.

عسکری با تاکید بر اینکه شاید آخرین فرصتی باشد که از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود در بخش کشاورزی استفاده می بریم، ادامه داد: اگر دستگاه اجرایی کشور تلاش کند و بتواند ظرفیت‌های بالقوه را به فعلیت برساند، یقیناً اتفاقات بسیار خوبی خواهد افتاد چرا که ما در قوه مقننه مسیر را هموار، سهل‌الوصول و ریل‌گذاری کرده‌ایم.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به بازارهای منطقه‌ای گفت: نزدیک به ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت پیرامونی ما به محصولات کشاورزی ما علاقه‌مندند؛ از جمله سیب سمیرم که هم بازارهای خوبی در منطقه دارد و هم بسیاری از مردم کشورهای همسایه از آن استفاده می‌کنند. ضمن اینکه در داخل کشور نیز در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی می‌توانیم بسترسازی خوبی داشته باشیم و کار را جلو ببریم.

وی تأکید کرد: همه این موارد در برنامه هفتم توسعه دیده شده بنابراین اگر خوب کار کنیم، با برنامه‌ریزی جلو برویم و در قالب نقشه راه حرکت کنیم، حتماً اتفاقات خوبی خواهد افتاد. همچنین بنا نداریم در بحث اشتغال فقط به میزان همان بیست و پنج تا سی درصد اشتغال کشور بسنده کنیم؛ حتماً باید افزایش دهیم.

عسکری در ادامه به بحث سلامت مردم اشاره کرد و گفت: با رعایت دوره کارنس و ارگانیک بودن محصولات کشاورزی می‌توان اتفاقات دیگری را رقم زد. امروز اگر در این بخش هزار تومان هزینه کنیم برای تولید محصول سالم، قطع به یقین چندین برابر در حوزه بهداشت و درمان نیازی به هزینه کردن نیست. اینها باید با تدبیر، دقت و درایت دنبال شود.

وی امنیت غذایی را یکی از مباحث جدی کشور دانست و افزود: همه کشورهای دنیا در این راستا کار می‌کنند و ما هم باید برنامه‌ریزی کنیم، سرمایه‌گذاری کنیم و بستر سرمایه‌گذاری را مهیا کنیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کشت‌های گلخانه‌ای گفت: این موضوع را نیز در برنامه هفتم توسعه آورده‌ایم. در حوزه زیرساختی و بحث پایانه صادرات محصولات کشاورزی، زمانی به دولت اعلام کردیم که در هر استان باید یک پایانه صادرات محصولات کشاورزی لحاظ شود تا کشاورزان عزیز بتوانند کار را دنبال کنند.

وی با اشاره به بحث کشت قراردادی خاطرنشان کرد: فضاهایی در بحث قوانین ایجاد کرده‌ایم که دستگاه‌های متولی مثل وزارت جهاد کشاورزی بهتر بتوانند به وظیفه خود عمل کنند.

وی اظهار داشت: کشت قراردادی یکی از حرکت‌های ارزشمندی است که می‌تواند هم امیدواری ایجاد کند، هم تولید بیشتر، بهتر، مطلوب‌تر و باکیفیت‌تر را به همراه داشته باشد و هم تولیدکننده با انگیزه بیشتری تولید کند و هم مصرف‌کننده از آن بهره‌مند شود.

وی تاکید کرد: سمیرم منطقه ای زرخیر با موقعیت عالی برای کشاورزی و باغبانی است که باید به شکل ویژه به آن توجه شود.

کد مطلب 1005019

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.