برای ۱۰ سال آینده، گلستان باید ابر مسئله‌ها و استارتاپ‌های مورد نیازش را مشخص کند

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت مسئله‌محوری در مسیر توسعه نوآوری گفت: اگر ۱۰ ابرمسئله استان گلستان برای یک افق ۱۰ ساله شناسایی و برای هرکدام ۳۰ ایده استارتاپی تعریف شود، می‌توان ظرفیت دانشگاه، دولت و بخش خصوصی را برای حل مسائل واقعی استان به کار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان علی ربیعی عصر امروز _دوشنبه شانزدهم شهریور_ در رویداد ملی نوآوری‌های خلاقانه و فناورانه ورزشی و اجتماعی در استان گلستان اظهار کرد: اگر بتوانیم برای هر استان، به‌ویژه گلستان، ۱۰ ابرمسئله و برای هر یک از آنها ۳۰ ایده استارتاپی مشخص کنیم، می‌توان برای یک دوره ۱۰ ساله مسیر مشخصی برای حل مسائل و توسعه نوآوری ترسیم کرد.

وی افزود: در کنار این موضوع باید نقش دانشگاه، استانداری و بخش خصوصی و همچنین شاخص‌های ارزیابی نیز مشخص شود تا ایده‌ها از مرحله طرح فراتر رفته و به برنامه‌های عملیاتی تبدیل شوند.

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور با اشاره به ظرفیت‌های گسترده ورزش گفت: ورزش را نباید صرفاً در حوزه پزشکی و سلامت دید؛ ورزش اساساً یک نهاد اجتماعی است و هم موضوع نوآوری اجتماعی و هم ابزار نوآوری اجتماعی محسوب می‌شود.

ربیعی ادامه داد: امروز بسیاری از کودکان و جوانان تحمل شکست و ناکامی را ندارند، در حالی که هر کسی که تجربه ورزش داشته باشد می‌داند شکست می‌تواند مقدمه‌ای برای پیروزی باشد و ورزش این تجربه را به انسان می‌آموزد.

وی انزوای اجتماعی و فردگرایی منفی را از مسائل امروز جامعه دانست و تصریح کرد: برخی از جوانان امروز خود را به نوعی به انزوا کشانده‌اند و با پدیده «مهاجرت به درون» مواجه هستیم، ورزش ظرفیت بزرگی برای مقابله با این انزوای اجتماعی دارد.

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور با اشاره به تنوع قومی و فرهنگی در کشور اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌های مهم ورزش، ایجاد ادغام اجتماعی است، زمانی که در یک تیم ورزشی افراد بلوچ، ترکمن و سایر اقوام در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند، زمینه‌ای برای تعامل و همدلی ایجاد می‌شود که شاید در کمتر عرصه‌ای بتوان چنین ظرفیتی را به وجود آورد.

ربیعی افزود: ورزش می‌تواند در سنین مختلف به توانمندسازی افراد کمک کند و حتی یک مسابقه فوتبال در یک روستا می‌تواند میان مدرسه، مدیر، دانش‌آموز، خانواده و مردم روستا شبکه‌ای جدید از روابط اجتماعی ایجاد کند.

وی از فعالان حوزه ورزش خواست با نگاه اجتماعی به فعالیت‌های خود بنگرند و ظرفیت‌های این حوزه را فراتر از کارکردهای معمول ورزش مورد توجه قرار دهند.

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور همچنین بر ضرورت توجه به افراد دارای معلولیت در نوآوری‌های ورزشی تأکید کرد و گفت: باید برای افرادی که با محدودیت‌های جسمی زندگی می‌کنند، ایده‌ها و راهکارهای جدیدی در حوزه ورزش و اوقات فراغت داشته باشیم.

ربیعی با اشاره به محدودیت‌های زندگی برخی افراد دارای معلولیت افزود: باید پرسید نوآوری‌های ورزشی ما برای این افراد چیست و چگونه می‌توان امکان حضور آنها در جامعه و استفاده از ظرفیت‌های ورزشی را افزایش داد.

وی نسبت به گران‌شدن ورزش هشدار داد و گفت: ورزش نباید به سمت فعالیت‌های گران‌قیمت و اشرافی شدن حرکت کند؛ باید برای همگانی کردن ورزش و جلوگیری از طبقاتی شدن آن نوآوری کنیم.

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت ایجاد فرصت‌های برابر ورزشی برای زنان گفت: در برخی پارک‌ها که امکانات ورزشی برای زنان فراهم شده، شاهد استقبال و حضور قابل توجه آنها هستیم و این نشان می‌دهد محدودیت فضا و امکانات یکی از موانع مشارکت ورزشی زنان است.

ربیعی خاطرنشان کرد: ایجاد فرصت برابر برای ورزش زنان و فراهم کردن فضاهای مناسب، از جمله زمینه‌هایی است که به نوآوری نیاز دارد.

وی با اشاره به ارتباط میان ورزش و نشاط اجتماعی گفت: آپارتمان‌نشینی، نوع مشاغل، فشارهای زندگی و تغییرات نسلی باعث شده جامعه بیش از گذشته به شادابی نیاز داشته باشد و ورزش می‌تواند بخشی از این شادابی را ایجاد کند.

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور تأکید کرد: توسعه فقط با انجام پروژه‌های بزرگ ایجاد نمی‌شود؛ باید توسعه را از منظر شادی و کیفیت زندگی نیز دید. یک روستای شاد که مردم آن در کنار یکدیگر هستند و احساس تعلق و همبستگی دارند، می‌تواند جامعه‌ای توسعه‌یافته محسوب شود.

ربیعی افزود: بخشی از این نگاه به توسعه و شادی اجتماعی می‌تواند از مسیر نوآوری‌های ورزشی محقق شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش ورزش در تقویت روحیه ملی گفت: در ادبیات مربوط به قدرت ملی، عناصر مختلفی مانند توان نظامی، تجهیزات و جغرافیا مورد توجه قرار می‌گیرد، اما یکی از عناصر مهم قدرت ملی، روحیه ملی است.

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور افزود: کشورهایی که از جنگ عبور می‌کنند، برای بازسازی و حرکت دوباره به روحیه ملی نیاز دارند و ورزش یکی از عرصه‌هایی است که می‌تواند این روحیه را تقویت کند.

ربیعی با اشاره به شرایط اخیر کشور خاطرنشان کرد: با وجود همه فشارها و مشکلاتی که به زندگی مردم وارد شده، یکی از درس‌هایی که جامعه از این شرایط گرفته، اهمیت ایران و حفظ روحیه ملی بوده است و ورزش می‌تواند در تقویت این احساس نقش مهمی ایفا کند.

وی با اشاره به تحولات سریع و عمیق اجتماعی گفت: جامعه ما با تغییراتی عمیق، سریع و گسترده مواجه است و برای پاسخگویی به این تحولات به نوآوری در بسیاری از حوزه‌ها نیاز داریم.

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه نوآوری الزاماً به معنای خلق یک پدیده کاملاً جدید نیست، اظهار کرد: بسیاری از پدیده‌ها و امکانات در اطراف ما وجود دارند، اما خلاقیت و نوآوری در شیوه کنار هم قرار دادن آنها و ایجاد کاربردهای جدید شکل می‌گیرد.

ربیعی در پایان تأکید کرد: باید از ظرفیت ذهن‌های خلاق و ایده‌های نوآورانه برای حل مسائل اجتماعی استفاده کنیم و ورزش یکی از مهم‌ترین عرصه‌هایی است که می‌تواند در این مسیر نقش‌آفرین باشد.

کد مطلب 1002410

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.