۱۷۵ کیلومتر از کریدور شمال-جنوب در کردستان زیر بار ترافیک رفته است

مدیرکل راه و شهرسازی کردستان گفت: از مجموع ۳۲۰ کیلومتر مسیر کریدور شمال به جنوب در استان، ۱۷۵ کیلومتر به ارزش روز حدود ۴۴ هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده و زیر بار ترافیکی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، امیر قادری در جریان بازدید از پروژه‌ راه‌ در محور سقز، با اشاره به اهمیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کریدور شمال به جنوب اظهار کرد: تکمیل این ابرپروژه پس از سال‌ها انتظار می‌تواند زمینه‌ساز تحول جدی در زیرساخت‌های حمل‌ونقل و توسعه استان باشد که برای تامین اعتبار و تسریع در زمان ساخت و بهره‌برداری آن تلاش مضاعفی خواهیم کرد.

وی افزود: طول کریدور شمال به جنوب در کشور ۱۴۸۰ کیلومتر است که از پنج استان عبور می‌کند و ۳۲۰ کیلومتر از این مسیر در حوزه استان کردستان قرار دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی کردستان ادامه داد: تاکنون ۱۷۵ کیلومتر، معادل ۵۴ درصد از طول کریدور شمال به جنوب در استان کردستان احداث و به بهره‌برداری رسیده و زیر بار ترافیکی قرار گرفته است.

قادری ارزش روز این میزان مسیر را حدود ۴۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: برای اجرای هر کیلومتر از مسیر دوخطه کریدور حدود ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه می‌شود که با توجه به شرایط توپوگرافی و کوهستانی کردستان، هزینه اجرای پروژه‌های راه‌سازی در این استان نسبت به مناطق مرکزی کشور بیشتر است.

وی تأکید کرد: این شرایط ضرورت نگاه ویژه‌تر دولت در اختصاص و تخصیص اعتبارات به پروژه‌های راه‌سازی کردستان را دوچندان می‌کند.

احداث ۱۱۸ کیلومتر کریدور با مشارکت ۹ پیمانکار

مدیرکل راه و شهرسازی کردستان با اشاره به پروژه‌های در دست اجرای کریدور شمال به جنوب در استان گفت: در حال حاضر ۱۱۸ کیلومتر از این مسیر توسط ۹ پیمانکار و با اعتباری بیش از ۷۱۰۰ میلیارد تومان در دست احداث است.

قادری افزود: امسال برای اجرای این میزان از پروژه‌های کریدور شمال به جنوب، ۵۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است که امیدواریم با پیگیری استاندار کردستان و حمایت وزیر راه و شهرسازی، سقف اعتبارات این پروژه‌ها افزایش پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، تا پایان سال مالی جاری ۴۰ کیلومتر از راه‌های استان احداث و زیر بار ترافیکی خواهد رفت که ۱۶ کیلومتر آن مربوط به ابرپروژه کریدور شمال به جنوب است.

کریدورهای ترانزیتی؛ پیشران توسعه تجارت کردستان

مدیرکل راه و شهرسازی کردستان محورهای سنندج ـ مریوان، سقز ـ بانه و سنندج - همدان را از مسیرهای مهم و راهبردی استان دانست و گفت: وجود مناطق آزاد تجاری بانه و مریوان اهمیت این محورها را در توسعه مبادلات تجاری و ترانزیتی دوچندان کرده است.

قادری تصریح کرد: تقویت کریدورهای ترانزیتی در این محورها می‌تواند زمینه گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری با اقلیم کردستان عراق و توسعه واردات و صادرات کالاهای اساسی را فراهم کند.

وجود بیش از ۶۰۰۰ کیلومتر راه روستایی در کردستان

وی با اشاره به وضعیت شبکه راه‌های استان، عنوان کرد: طول راه‌های بین‌شهری کردستان ۱۸۶۳ کیلومتر و طول راه‌های روستایی استان نیز ۶۱۸۳ کیلومتر است که از مجموع راه‌های روستایی استان، تاکنون ۳۵۲۰ کیلومتر آسفالت شده و مابقی راه‌ها به‌ صورت شوسه یا خاکی است.

مدیرکل راه و شهرسازی کردستان تأکید کرد: تکمیل طرح‌های راه‌سازی و توسعه شبکه ارتباطی کردستان، علاوه بر کاهش زمان و هزینه جابه‌جایی، می‌تواند زمینه اتصال مؤثرتر استان به شبکه‌های ترانزیتی کشور و بازارهای منطقه‌ای را فراهم کند.

کد مطلب 1001168

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.