دولت به دنبال حذف توقف کامیون‌ها در گمرکات

معاون سیاست‌گذاری و راهبری اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی از تدوین مصوبه حمل یکسره کالا خبر داد و گفت: با تصویب این مصوبه در هیئت وزیران، کامیون‌ها می‌توانند بدون توقف در گمرکات، کالا را به داخل کشور منتقل کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، مرتضی زمانیان امروز _چهارشنبه یازدهم شهریور_ در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گیلان سالن غدیر استانداری اظهار کرد: حذف مقررات زائد در حوزه صادرات و واردات گمرکی از اولویت‌های وزارت امور اقتصادی و دارایی است.

وی افزود: به دنبال اجرای طرحی هستیم که کامیون‌ها بدون توقف و بازرسی وارد کشور شوند و مرز تنها محل گذر باشد؛ مصوبات این طرح در فرآیند تصویب دولت قرار دارد و باید در هیئت وزیران نهایی شود که در صورت تصویب، اتفاق بزرگی در حوزه ترانزیت کشور رقم خواهد خورد.

معاون سیاست‌گذاری و راهبری اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: مصوبه‌ای در خصوص حمل یکسره کالا به داخل کشور و جلوگیری از توقف کامیون‌ها و خودروهای حمل بار در گمرکات تهیه شده است؛ سال‌ها دستگاه‌های مربوط به دنبال اخذ چنین مصوبه‌ای بودند، اما این امر محقق نمی‌شد و اکنون این مصوبه برای نهایی شدن باید به تصویب هیئت وزیران برسد.

زمانیان تصریح کرد: امروز در دولت، محور فعالیت کمیسیون اقتصادی بر تسهیل امور و مقررات‌زدایی است و هر دستورالعمل و مقرراتی که در راستای تسهیل فعالیت‌های اقتصادی باشد، در این چارچوب بررسی می‌شود؛ از این رو اصلاح آیین‌نامه‌های مربوط در اولویت قرار دارد.

تأکید بر رفع موانع اداری و تسهیل تجارت در گیلان

دولت به دنبال حذف توقف کامیون‌ها در گمرکات

هادی حق‌شناس، استاندار گیلان نیز در این جلسه، اظهار کرد: رفع موانع اداری و تسهیل فعالیت‌های اقتصادی، بر چابک‌سازی فرآیند تجارت، تسریع در ثبت سفارش واردات و رفع محدودیت سهمیه ارزی تولیدکنندگان ضرورت دارد.

وی افزود: حمایت از کسبه آسیب‌دیده، تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار و استقرار شهرداری‌ها در درگاه ملی مجوزها را از دیگر مطالبات مهم بخش خصوصی است.

استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت‌های استان در حوزه تجارت و ترانزیت خاطرنشان کرد: گیلان از مسیرهای دریایی، هوایی و ریلی برخوردار است و در بخش بندری امکان تخلیه و بارگیری همزمان ۲۲ کشتی با ظرفیت روزانه ۵۰ هزار تن وجود دارد.

حق‌شناس با اشاره به جایگاه پایانه آستارا در مبادلات تجاری تصریح کرد: در هفته گذشته ۱۵۷ پرواز در فرودگاه رشت انجام شده است.

وی گیلان را یکی از قطب‌های تولید دارو در کشور دانست و گفت: یکی از شرکت‌های دارویی استان به‌زودی یک‌سوم سرم مورد نیاز کشور را تأمین خواهد کرد.

استاندار گیلان از وجود ۲۶۰ هزار تن ظرفیت سردخانه‌ای در استان خبر داد و افزود: ۸۰ هزار تن ظرفیت جدید سردخانه‌ای نیز در دست ساخت است.

اتاق ایران: از ظرفیت بنادر شمالی بیشتر استفاده شود

صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیت بنادر شمالی کشور اظهار کرد: هنوز از ظرفیت بنادر شمالی ایران به اندازه کافی استفاده نشده است و این بنادر می‌توانند در شرایط کنونی کمک بسیاری به واردات کالاهای اساسی داشته باشند.

وی افزود: سال گذشته در جریان ۱۲ روز جنگ، به دلیل نگرانی از امنیت، کالاها ترخیص شدند و هیچ مشکلی نیز پیش نیامد.

رئیس اتاق ایران خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلاتی که در جنوب کشور ایجاد شده است، باید از فرصتی که در بنادر دیگر کشور فراهم شده بهره گرفت و با رفع مشکلات در مرزها و ورودی‌های آنها، زمینه تسهیل واردات کالاهای اساسی را فراهم کرد.

کد مطلب 1001060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.