بریان(بریون) اصفهان یکی از غذاهای معروف اصفهان و مشهورترین غذای سنتی اصفهان است.

بریان که امروزه اصفهانی‌ها و گردشگران اصفهان آن را خوب می‌شناسند، غذایی است چرب و لذیذ و مخصوص نهار که از گوشت خالص گوسفند تهیه می‌شود. امروزه ابتدا گوشت با استخوان را در آب به همراه پیاز و نمک و کمی ادویه مثل زردچوبه (نیم پز) و سپس از استخوان جدا کرده و به همراه چربی‌های خود گوشت چرخ می‌کنند و سپس در حجم‌های اندک همراه با دارچین و نعنا خشک، در کفگیرهای مسی پهن و روی آتش زیر سینی مسی مخصوص که بر روی فر گازی قرار دارد کمی تفت می‌دهند و سپس همراه مغز گردو یا خلال بادام لای نانی چرب شده از آب همان گوشت و با مقداری جگر سفید و دنبه‌ی پخته ی چرخ کرده که تزئین غذا بوده و به نام شش و دنبه شناخته می‌شود، مصرف می‌کنند. نان نیز اگر سنگک یا خانگی باشد مطبوع‌تر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.