وقف در کرمانشاه؛ از سند ۲۱۰۰ موقوفه تا ۱۰۰ میلیارد تومان اجرای نیت در سال گذشته

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه گفت: تمام ۲۱۰۰ موقوفه استان تثبیت مالکیت شده و ۱۰۰ درصد موقوفات دارای سند هستند و سال گذشته نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان نیز اجرای نیت واقفان در استان انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، حجت‌الاسلام محمد صالحی امروز_ چهارشنبه چهارم شهریور_ در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت هفته وقف با تشریح برنامه‌های هفته وقف و عملکرد یک‌ساله اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه، با اشاره به فرارسیدن ۱۶ ربیع‌الاول و روز وقف، اظهار کرد: هر سال برنامه‌های هفته وقف از ۱۶ ربیع‌الاول آغاز می‌شود و امسال نیز برنامه‌های متنوعی برای این مناسبت در نظر گرفته شده است.

وی افزود: دیدار با اصحاب رسانه، مسئولان استانی، نماینده ولی‌فقیه و استاندار، برگزاری جشن میلاد پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) در بقاع متبرکه، راه‌اندازی پویش «من هم واقفم»، دیدار با خانواده شهدا و واقفان، برگزاری همایش یاوران وقف و گلباران مزار شهدا از جمله برنامه‌های هفته وقف است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه گفت: برپایی میز خدمت در نمازهای جمعه، تبیین خدمات وقف، اجرای برنامه قرار دوازدهم، توزیع بسته‌های معیشتی، سرکشی از خانواده‌های کم‌برخوردار، اجرای برنامه‌های درمانی و سلامت، دعوت از پزشکان برای ارائه خدمات در روستاها و بقاع متبرکه، محافل انس با قرآن و برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارکنان را از دیگر برنامه‌های این هفته است.

۲۱۰۰ موقوفه و ۴۵ هزار رقبه در کرمانشاه

صالحی با اشاره به وضعیت موقوفات استان افزود: در حال حاضر حدود ۲۱۰۰ موقوفه و ۴۵ هزار رقبه در استان کرمانشاه وجود دارد و اداره اوقاف در حوزه مدیریت موقوفات، فعالیت‌های مذهبی و برنامه‌های قرآنی مسئولیت دارد.

وی تثبیت مالکیت موقوفات را یکی از اقدامات مهم اوقاف دانست و افزود: با همکاری اداره ثبت، کرمانشاه جزو استان‌هایی است که تمام موقوفات آن تثبیت شده و به ندرت با مشکل حقوقی مواجه هستند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه عنوان کرد: ۱۰۰ درصد موقوفات استان سند مالکیت دارند و صدور سند تک‌برگ برای اموال موقوفه اهمیت زیادی دارد، زیرا از تعرض به این اموال جلوگیری می‌کند.

۱۰۰ میلیارد تومان اجرای نیت در سال گذشته

صالحی یکی از مهم‌ترین وظایف اوقاف را اجرای نیت واقفان عنوان کرد و گفت: درآمد حاصل از موقوفات باید در راستای همان نیتی که واقف تعیین کرده هزینه شود.

وی افزود: سال گذشته در مجموع نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان اجرای نیت در استان انجام شد و در سال جاری نیز برنامه‌های مختلفی در حوزه‌های معیشتی، درمانی، آموزشی و اجتماعی در حال اجراست.

مدیرکل اوقاف کرمانشاه گفت: امسال ۳۱۰۰ بسته حمایتی برای دانش‌آموزان نیازمند تهیه و توزیع شده و یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان نیز برای کمک به دارو و درمان بیماران نیازمند اختصاص یافته است.

اجرای طرح شمیم خدمت برای اشتغال نیازمندان

صالحی از اجرای طرح شمیم خدمت در بقاع متبرکه خبر داد و عنوان کرد: در قالب این طرح، کارگاه‌هایی برای ایجاد اشتغال افراد کم‌برخوردار در بقاع متبرکه راه‌اندازی شده است.

وی از اجرای برنامه‌های مختلف در طول سال از جمله آرامش بهاری، نشاط معنوی، بصیرت علوی و یاس نبوی در بقاع متبرکه خبر داد.

هزینه ۱۰ میلیارد تومانی اوقاف کرمانشاه در اربعین

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه با اشاره به فعالیت‌های این مجموعه در ایام اربعین گفت: اوقاف در اجتماعات و برنامه‌های مردمی نیز در کنار مردم حضور داشته و در ایام اربعین فعالیت گسترده‌ای در امامزاده باقر(ع) بیستون و مرز خسروی انجام شد.

صالحی افزود: حدود ۱۰ میلیارد تومان برای خدمات‌رسانی اوقاف در اربعین هزینه شد و ۴۰ مبلغ دینی نیز در مواکب مستقر بودند و به پرسش‌ها و نیازهای مردم پاسخ می‌دادند.

آموزش قرآن به بیش از ۲۲۰۰ نفر در کرمانشاه

وی با اشاره به فعالیت‌های قرآنی اوقاف بیان کرد: در حوزه آموزش عمومی قرآن کریم، ۲۲۲۳ نفر در برنامه‌های آموزشی حضور دارند که توسط ۱۲۰ مربی مجرب آموزش داده می‌شوند و ۱۱ مؤسسه میراث ماندگار نیز این برنامه‌ها را پوشش می‌دهند.

مدیرکل اوقاف کرمانشاه افزود: در مسابقات قرآنی نیز ۳۱۴۱ نفر شرکت کردند و استان از نظر میزان مشارکت نسبت به جمعیت، رتبه نخست کشور را به دست آورد.

وی گفت: از سال گذشته تاکنون حدود ۱۵ هزار جلد قرآن کریم نیز میان ادارات، خانواده‌ها و در برنامه‌های قرآنی توزیع شده است.

اجرای ۴ پروژه برای احیای موقوفات

صالحی از اجرای چهار پروژه عمرانی برای افزایش بهره‌وری و احیای موقوفات خبر داد و گفت: هدف این است که با سرمایه‌گذاری مناسب، موقوفات به سمت سودآوری بیشتر هدایت شوند.

وی افزود: احداث نخلستان در محدوده سامانه گرمسیری نیز از دیگر برنامه‌های در دست پیگیری است که می‌تواند به افزایش بهره‌وری موقوفات کمک کند.

کرمانشاه؛ الگوی وحدت و برادری اسلامی

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه با اشاره به همزمانی هفته وقف با هفته وحدت گفت: کرمانشاه به دلیل همزیستی تاریخی شیعه و اهل سنت، یکی از استان‌های شاخص در برگزاری برنامه‌های هفته وحدت است و در این ایام برنامه‌های متعددی با محوریت برادری، همدلی و تقویت وحدت اسلامی برگزار می‌شود.

صالحی با تبریک میلاد پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) اظهار کرد: پیامبر اسلام(ص) جایگاهی بی‌نظیر در میان مخلوقات خداوند دارد و امروز بیش از هر زمان دیگری امت اسلامی نیازمند توجه به سیره و آموزه‌های آن حضرت است.

وی با اشاره به نقش مردم در تحولات اخیر کشور گفت: حضور مردم در صحنه‌های مختلف، پشتوانه اصلی نظام جمهوری اسلامی است و دشمنان با وجود برنامه‌ریزی و هزینه‌های فراوان نتوانسته‌اند به اهداف خود دست پیدا کنند.

صالحی تاکید کرد: رسانه‌ها در این شرایط نقش مهمی در اطلاع‌رسانی، امیدآفرینی و تقویت انسجام جامعه دارند و باید در کنار مردم و مسئولان برای عبور از شرایط موجود و تقویت اقتدار کشور تلاش کنند.

کد مطلب 999152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.