وزیر علوم یاد ۴ شهید داوطلب کنکور ۱۴۰۵ را گرامی داشت

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۵ با گرامیداشت یاد چهار شهید دانش‌آموز و داوطلب این آزمون گفت: این شهدا کارت ورود به جلسه کنکور را دریافت کرده بودند، اما در جریان جنگ جان خود را از دست دادند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حسین سیمایی صبح امروز _پنجشنبه بیست‌ونهم مرداد_ در حاشیه بازدید از برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۵ در حوزه امتحانی کنکور واقع در دانشگاه امام صادق (ع) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: قرار بود امروز در این آزمون جای کدام یک از بچه‌های ایران خالی باشد؟ آمریکا و اسرائیل چون خیلی متعهد به حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین‌المللی هستند، غیرنظامیان ما را هم هدف قرار دادند.

وی افزود: در این حوزه آزمونی که امروز آمده‌ایم، در واقع یاد چهار شهید دانش‌آموز و داوطلب کنکور را گرامی می‌داریم. این دانش‌آموزان کارت ورود به آزمون را نیز دریافت کرده بودند و کپی کارت‌های آن‌ها اکنون در دست من است.

وزیر علوم ادامه داد: اسامی این شهدا را می‌خوانم؛ شهید خانم علیزاده از تهران، شهید آقای احمدی از کرمان، شهید افروزی از اصفهان و خانم اشرفی که فکر می‌کنم ایشان هم از تهران بودند. ما اینجا یاد چهار شهید داوطلب کنکور را گرامی می‌داریم.

سیمایی اظهار کرد: بیش از ۳۰ داوطلب دیگر هم داشتیم که باید در کنکور ثبت‌نام می‌کردند، اما دیگر به مرحله صدور کارت و ثبت‌نام نرسیدند.

وی گفت: لامرد را فراموش نکنیم؛ جنایت لامرد خیلی عجیب بود و این جنایت در اسناد گم شد. در نامه آمریکا آمده است که چهار موشک را برای نخستین بار آزمایش کرد؛ چهار موشکی که پیش از اصابت به زمین، ۱۸۰ هزار گلوله از آن‌ها جدا می‌شد؛ گلوله‌هایی که در شعاع ۳۶۰ درجه پخش می‌شدند و چون در آسمان منفجر می‌شدند، حجم تخریبشان بیشتر بود و تنها اهداف غیرنظامی را هدف قرار می‌دادند.

وزیر علوم افزود: دو هزار تن گلوله در این شهر کوچک بر سر مردم ریخته شد. میناب را فراموش نکنیم و داوطلبان کنکور را نیز از یاد نبریم.

سیمایی ابراز امیدواری کرد: امیدوارم همه جوانان این کشور، چنانکه برای پیشرفت و آبادانی تلاش می‌کنند، یاد شهیدان، ایثارگران و کسانی را که موجب شدند امنیت، آرامش و توسعه برای ایران فراهم شود، گرامی بدارند.

وی درباره سهمیه داوطلبانی که در جریان جنگ آسیب دیده‌اند، گفت: برای ایثارگران، قانون وجود دارد و طبق قانون از مزایای ایثارگری استفاده می‌کنند، اما برای کسانی که منازلشان تخریب شده و در جنگ آواره شده‌اند نیز دوستان کارشناسی کرده و سهمیه‌ای تدارک دیده‌اند که امید است که تصویب شود.

وزیر علوم تأکید کرد: این افراد نگران نباشند، زیرا تا زمان اعلام نتیجه می‌توانند مستندات خود را ارائه کنند تا سهمیه آن‌ها اعمال شود.

سیمایی درباره جزئیات برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۵ نیز گفت: امروز ایران شاهد یک آزمون بزرگ و ملی است. بیش از یک میلیون و ۷۰ هزار داوطلب از سراسر کشور در این آزمون شرکت می‌کنند که ۶۵ درصد داوطلبان خانم و ۳۵ درصد آقا هستند.

وی افزود: بیشترین داوطلبان در حوزه علوم تجربی هستند و کمترین داوطلبان در حوزه هنر شرکت کرده‌اند، اما در گروه هنر نیز ۷۸ درصد داوطلبان را خانم‌ها تشکیل می‌دهند.

وزیر علوم ادامه داد: این آمارها از نظر تحلیلی بسیار مهم هستند و باید مورد تحلیل قرار گیرند. پس از گروه آزمایشی علوم تجربی، گروه‌ آزمایشی علوم ریاضی و فنی بیشترین شرکت‌کننده را دارد و در ادامه علوم انسانی قرار دارد. گروه زبان‌های خارجی نیز در این آزمون حضور دارد.

هم‌زمانی کنکور سراسری و آزمون فرهنگیان

سیمایی درباره هم‌زمانی کنکور سراسری سال جاری با آزمون فرهنگیان و اینکه آیا این موضوع در سال‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت، گفت: کنکور سال جاری با آزمون فرهنگیان هم‌زمان شده است و درباره سال‌های آینده نیز از نظر کارشناسی، این هم‌زمانی به عدالت نزدیک‌تر است، شفافیت را بیشتر می‌کند و حق انتخاب بیشتری برای داوطلبان فراهم می‌کند.

وی افزود: داوطلب نتایج خود را می‌بیند و متوجه می‌شود در چه رشته‌محل‌هایی قبول شده است و سپس با چشم باز انتخاب می‌کند و از انتخاب خود پشیمان نمی‌شود.

وزیر علوم ادامه داد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تنها برای سا جاری است، اما نظر کارشناسی سازمان سنجش این است که هم‌زمانی آزمون باید دائمی شود.

سیمایی درباره سایر مراحل پذیرش دانشجو-معلمان گفت: سایر مراحل آزمونی دانشجو-معلمان همچنان برگزار خواهد شد؛ یعنی مصاحبه و گزینش آن‌ها انجام می‌شود و ما در آن بخش‌ها هیچ ورودی نداریم، تنها معتقدیم هم‌زمانی آزمون به نفع همه است.

اعلام نتایج کنکور در نیمه دوم مهر

وی درباره اینکه داوطلبان سال جاری به ترم مهر می‌رسند یا خیر اظهار کرد: سال جاری به‌دلیل شرایط جنگی مجبور شدیم آزمون را با تأخیر برگزار کنیم، بنابراین ممکن است آغاز نیمسال تحصیلی برای دانشجویان نوورود با تأخیر باشد.

وزیر علوم افزود: اعلام نتایج نهایی کنکور نیز در نیمه دوم مهر یا نیمه دوم آبان‌ خواهد بود و امیدواریم ثبت‌نام‌ها تا اواخر آبان‌ انجام شود.

سهمیه کنکور برای داوطلبان آسیب‌دیده از جنگ‌های تحمیلی اخیر

سیمایی درباره سهمیه آسیب‌دیدگان جنگ تحمیلی اخیر گفت: سهمیه ایثارگران از قبل در قانون پیش‌بینی شده و تکلیف این افراد روشن است، اما کسانی هم هستند که فرزند شهید نیستند یا ممکن است جانباز نشده باشند، اما در جریان جنگ خانه و کاشانه‌شان منهدم شده و به‌دلیل شرایط ایجادشده آواره شده‌اند و تمرکز لازم را نداشته‌اند.

وی افزود: ما در حال کارشناسی برای این افراد هستیم تا سهمیه‌ای در نظر بگیریم. مراحل بررسی این موضوع به‌طور تقریبی تمام شده و تنها یک نکته باقی مانده و آن تعیین مرجع تأییدکننده میزان و نوع آسیب است؛ اینکه کدام دستگاه باید این موضوع را تأیید کند، باید مشخص شود.

وزیر علوم ادامه داد: پس از تعیین این مرجع، سهمیه این افراد نیز اعلام خواهد شد. دانش‌آموزان و داوطلبان گرامی نیز نگران نباشند، زیرا تا زمان اعلام نتایج فرصت دارند برای استفاده از این سهمیه درخواست خود را ارائه کنند.

سیمایی در پاسخ به این پرسش که آیا این سهمیه منتفی شده است، گفت: خیر، موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح است و اکنون باید در آنجا بررسی و تعیین‌تکلیف شود.

آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور از صبح امروز، پنجشنبه بیس‌ونهم مرداد با رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در حوزه‌های امتحانی سراسر کشور آغاز شده است.

این رقابت‌ها در نوبت بعدازظهر امروز با حضور متقاضیان گروههای آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی و در نوبت صبح فردا با حضور داوطلبان گروه‌های آزمایشی علوم انسانی و ریاضی ادامه خواهد یافت.

بیش از یک میلیون و ۷۰ هزار نفر برای شرکت در کنکور سال جاری ثبت‌نام کرده‌اند که ۶۵ درصد آنان را داوطلبان زن و ۳۵ درصد را داوطلبان مرد تشکیل می‌دهند.

کد مطلب 997288

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.