بازسازی واحدهای آسیب دیده اصفهان وارد مرحله اجرا شد

مدیرکل بنیاد مسکن استان اصفهان گفت: پس از مرحله اسکان اضطراری و موقت آسیب‌دیدگان جنگ، فرآیند بازسازی و تعمیر واحدهای خسارت‌دیده در استان آغاز شده و با تأمین تسهیلات، پرداخت کمک‌های بلاعوض و اجرای آواربرداری رایگان، عملیات بازگشت مردم به خانه‌های خود در حال پیگیری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، غلامرضا اسماعیلی امروز _شنبه بیست و چهارم مرداد_ در شورای اداری استان اظهار کرد: در فرایند تعیین مسئولیت بازسازی، شهر اصفهان و شهرهای با جمعیت بالای یک میلیون نفر به عهده شهرداری اصفهان گذاشته شد و مابقی شهرها و روستاها به عهده بنیاد مسکن قرار گرفت. همچنین واحدهای صنعتی و تولیدی به عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت، بخش کشاورزی به عهده وزارت جهاد کشاورزی و بخش‌های دولتی نیز بر عهده دستگاه‌های اجرایی مربوطه قرار گرفت.

وی افزود: فرایند ارزیابی خسارت‌ها با توجه به جلسات ستاد پشتیبانی جنگ و قبل از ۲۵ اسفندماه، که نخستین مصوبه هیئت دولت در این زمینه بود، تقریباً انجام شده بود. البته باید توضیح بدهم که به دلیل اینکه ارزیابی‌ها در حین جنگ انجام می‌شد، برخی از ارزیابی‌ها سه یا چهار بار تکرار و به‌روزرسانی شد و این موضوع را دوستان ما در شهرداری نیز داشتند و ارزیابی خسارت‌ها را به صورت مستمر دنبال می‌کردند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان اصفهان تصریح کرد: در نخستین مصوبه اضطراری، برای اسکان اضطراری که سقف آن یک ماه تعیین شده بود، مقرر شد از هتل‌ها، مهمانسراها و امکانات دولتی استفاده شود که این موضوع به خوبی در استان، چه در شهر اصفهان و چه در شهرستان‌ها، پوشش داده شد.

اسماعیلی ادامه داد: در مرحله اسکان موقت، موضوع مربوط به واحدهایی بود که تعمیرات آنها تا شش ماه یا احداث آنها بیش از شش ماه و تا یک یا دو سال زمان می‌برد و بنابراین باید برای اسکان مردم تعیین تکلیف می‌کردیم. با همکاری بسیار خوب بانک مسکن و اداره کل راه و شهرسازی استان، مقرر شد این موضوع در قالب پرداخت ودیعه مسکن حل شود.

وی افزود: در روستاها سقف ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته شد. البته این تسهیلات در زمان تکمیل واحد تخریبی، از متقاضی پس گرفته می‌شود و در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر نیز این تسهیلات به مردم شهرستان‌های استان پرداخت شد.

مدیرکل بنیاد مسکن استان اصفهان تصریح کرد: در ۲۰ شهرستان استان که خسارت دیده بودند، ۲۴۹ واحد مسکونی به این شکل برای مردم فراهم شد. در شهر اصفهان نیز شهرداری اقدامات مشابهی را انجام داده و در مجموع برای تأمین اسکان موقت آسیب‌دیدگان اقدامات مناسبی صورت گرفته است.

اسماعیلی ادامه داد: پس از مرحله اسکان، موضوع بازسازی مطرح شد و دولت در تاریخ ۲۱ اردیبهشت‌ماه این موضوع را اعلام کرد که همچنان نیز ادامه دارد. در فرایند بازسازی، موضوعاتی مانند حق بیمه تأمین اجتماعی، هزینه‌های پروانه ساختمانی و نقشه‌ها نیز مورد توجه قرار گرفته و آواربرداری نیز به صورت رایگان در سطح استان انجام می‌شود.

وی افزود: در حوزه بازسازی، دولت واحدهای آسیب‌دیده را در پنج دسته تقسیم‌بندی کرده است. دسته نخست مربوط به واحدهایی است که به صورت کامل تخریب شده‌اند و احداث مجدد آنها در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل بنیاد مسکن استان اصفهان تصریح کرد: برای احداث واحدهای مسکونی تخریب‌شده، مبلغ ۲۵ میلیون تومان به ازای هر مترمربع زیربنای ساختمان تخریب‌شده در سه مرحله پرداخت می‌شود. این موضوع در واحدهای تجاری احداثی نیز پیش‌بینی شده و در این بخش، مبلغ ۱۸ میلیون تومان به ازای هر مترمربع به عنوان خسارت به‌روز پرداخت می‌شود.

اسماعیلی ادامه داد: در خصوص واحدهای تعمیری نیز سه دسته نوع یک، دو و سه در نظر گرفته شده است که بر اساس میزان خسارت، دسته‌بندی و تعیین تکلیف می‌شوند. در این بخش نیز مبالغ مربوط به واحدهای مسکونی و اجاره‌ها بر اساس کارشناسی و نظر کارشناسان مربوطه پرداخت می‌شود.

وی افزود: در خصوص خسارت ها به اساسیه واحدها، تسهیلات تا سقف دو میلیارد تومان در نظر گرفته شده که یک میلیارد تومان آن تسهیلات قرض‌الحسنه و یک میلیارد تومان نیز به صورت بلاعوض پرداخت می‌شود. این مبالغ بر اساس ارزیابی اساسیه منزل و کالاهای متعارف ایرانی کارشناسی شده و به حساب متقاضی پرداخت می‌شود.

مدیرکل بنیاد مسکن استان اصفهان تصریح کرد: این موارد، بخش نخست آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی بود که به صورت خلاصه ارائه کردم و در ادامه نیز آخرین وضعیت خسارت‌های استان را تشریح می‌کنم.

اسماعیلی ادامه داد: در استان اصفهان در مجموع ۲۱ هزار و ۱۱ واحد مسکونی و تجاری در سطح استان دچار خسارت شده‌اند که از این تعداد، ۱۳ هزار و ۲۰۶ واحد در شهر اصفهان و ۷ هزار و ۸۰۵ واحد در شهرستان‌های استان قرار دارند.

وی افزود: در شهرستان‌های استان، بیشترین میزان خسارت مربوط به سه شهرستان بوده است، لنجان، شاهین شهر بیشترین خسارت را دیده‌اند. در مجموع، در شهرستان‌های استان ۷۹ واحد احداثی داریم که این واحدها به صورت کامل تخریب شده‌اند. منابع لازم برای احداث این واحدها تأمین شده و خوشبختانه مراحل دریافت پروانه نیز پشت سر گذاشته شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن استان اصفهان تصریح کرد: در بخش واحدهای احداثی، حدود ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌ایم. در برخی واحدها نیز سازه ساختمان دچار آسیب شده که پس از انجام مراحل کارشناسی و تعیین تکلیف وضعیت سازه، عملیات تعمیرات آغاز شده و در این بخش حدود ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌ایم.

اسماعیلی ادامه داد: در واحدهای نوع دو، سازه ساختمان آسیب ندیده اما واحد قابل سکونت نیست. برای این واحدها نیز هزینه اسکان موقت به متقاضیان پرداخت شده و عملیات تعمیر و بازسازی توسط خود متقاضیان در حال انجام است و متناسب با پیشرفت فیزیکی کار، هزینه‌ها با ارائه فاکتور پرداخت می‌شود.

وی افزود: در بخش تعمیرات نوع دو، در سطح استان حدود ۵۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌ایم و در شهرستان‌های استان نیز میزان پیشرفت برخی پروژه‌ها متفاوت است. در شهر اصفهان نیز با توجه به روند اجرای عملیات، میزان پیشرفت در برخی موارد بیشتر از این رقم است.

مدیرکل بنیاد مسکن استان اصفهان تصریح کرد: در بخش خسارت‌های جزئی که شامل آسیب‌هایی مانند در، شیشه، پنجره و موارد مشابه بوده است، تاکنون ۸۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌ایم و تا این تاریخ، پرداخت خسارت‌ها نیز انجام شده است.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: تلاش مجموعه بنیاد مسکن و دستگاه‌های همکار این است که فرایند اسکان، تعمیر، بازسازی و احداث واحدهای آسیب‌دیده با سرعت و دقت لازم انجام شود تا مردم آسیب‌دیده هرچه سریع‌تر به شرایط عادی زندگی بازگردند.

کد مطلب 996129

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.