۱۸۰‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژه‌های عمرانی گیلان نیاز است

استاندار گیلان با اشاره به برآورد اولیه اعتبارات مورد نیاز پروژه‌های عمرانی استان گفت: برای تکمیل پروژه‌های عمرانی گیلان حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان اعتبار و حدود پنج هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی مورد نیاز است و مطالبات استان در سفر پیش‌روی دولت باید با اولویت‌بندی و واقع‌بینی ارائه شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، هادی حق‌شناس امروز _شنبه هفدهم مرداد_ در نشست با اصحاب رسانه استان به مناسبت روز خبرنگار با اشاره به سفر پیش‌روی دولت به گیلان اظهار کرد: این سفر فرصتی مهم برای پیگیری مسائل اساسی استان است و باید با احصای دقیق مشکلات، اولویت‌بندی مطالبات و ارائه بسته‌ای واقع‌بینانه، زمینه حل بخشی از چالش‌های چندساله گیلان را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه برای سفر پیش‌روی دولت باید پروژه‌ها و نیازهای واقعی استان با دقت بررسی شود، افزود: در نشست اخیر با مجمع نمایندگان استان، پروژه‌های عمرانی مورد بررسی قرار گرفت و برآورد اولیه نشان می‌دهد برای تکمیل پروژه‌های عمرانی گیلان حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان اعتبار و حدود پنج هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی مورد نیاز است.

استاندار گیلان با تأکید بر ضرورت واقع‌بینی در طرح مطالبات استان خاطرنشان کرد: ارائه فهرست‌های گسترده بدون اولویت‌بندی، امکان پیگیری و تحقق مطالبات را کاهش می‌دهد؛ بنابراین باید مسائل اصلی و اثرگذار استان را مشخص و برای آنها مطالبه‌گری هدفمند داشته باشیم.

حق‌شناس ادامه داد: گیلان به صدها پروژه پراکنده نیاز ندارد، بلکه باید چند مسئله اساسی و ریشه‌ای استان انتخاب و برای رفع آنها تمرکز شود؛ همچنین هر حوزه انتخابیه می‌تواند یک پروژه اولویت‌دار و دارای اثرگذاری منطقه‌ای معرفی کند تا بسته مطالبات استان منسجم و قابل پیگیری باشد.

وی با اشاره به برخی مسائل مهم استان، آب را یکی از اولویت‌های اصلی عنوان کرد و گفت: میزان بارندگی استان در سال جاری حدود ۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته و از میانگین بلندمدت نیز کمتر بوده است.

استاندار گیلان اضافه کرد: مدیریت منابع آب کشاورزی و شرب اهمیت ویژه‌ای دارد و بخش قابل توجهی از آب کشاورزی گیلان از منابع خارج از استان تأمین می‌شود. تقویت زیرساخت‌های ذخیره و انتقال آب، به‌ویژه برای اراضی کشاورزی، از ضرورت‌های توسعه پایدار استان است.

حق‌شناس با اشاره به اهمیت سد سفیدرود اظهار کرد: وجود زمین کشاورزی زمانی می‌تواند به تولید منجر شود که آب مورد نیاز آن تأمین شود.

وی ساماندهی فاضلاب و احیای رودخانه‌های گوهررود و زرجوب رشت را از دیگر مطالبات مهم استان دانست و گفت: این موضوع نیازمند نگاه ملی است و تکمیل تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در رشت، بندرانزلی و صومعه‌سرا می‌تواند گام مهمی در کاهش مشکلات زیست‌محیطی باشد.

استاندار گیلان پسماند سراوان را نیز یکی از پیچیده‌ترین مسائل زیست‌محیطی گیلان عنوان کرد و افزود: شرایط طبیعی استان و محدودیت زمین، ضرورت حرکت به سمت تفکیک از مبدأ، پردازش، بازیافت و کاهش دفن زباله را دوچندان کرده است و حل این مسئله نیازمند حمایت ویژه ملی است.

حق‌شناس با اشاره به اهمیت زیرساخت‌های حمل‌ونقل، بر رفع گلوگاه‌های ترافیکی، نقاط حادثه‌خیز و مشکلات مسیرهای ارتباطی استان تأکید کرد و گفت: با توجه به حجم بالای سفر و تردد در محورهای شمال کشور، این موضوع باید با نگاه ملی دنبال شود.

وی فرودگاه بین‌المللی سردار جنگل رشت را ظرفیتی مهم برای توسعه گردشگری و تجارت منطقه دانست و افزود: توسعه ظرفیت‌های پروازی و ارتقای زیرساخت‌های این فرودگاه می‌تواند نقش مؤثری در رونق اقتصادی استان داشته باشد.

استاندار گیلان با اشاره به مسئله کاهش جمعیت و ضرورت تأمین مسکن جوانان گفت: فراهم کردن شرایط ازدواج و تشکیل خانواده نیازمند توجه به مسئله زمین و مسکن است و باید متناسب با شرایط خاص استان‌هایی مانند گیلان، راهکارهای مناسب طراحی شود و تصویب طرح بلندمرتبه‌سازی در شهرهای رشت و بندرانزلی در همین راستا است.

حق‌شناس با قدردانی از تلاش‌های خبرنگاران و نقش اثرگذار رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی، مطالبه‌گری و شکل‌دهی به افکار عمومی گفت: روز خبرنگار نباید تنها به یک مناسبت تقویمی محدود شود و خبرنگاران در طول سال با پیگیری مسائل مردم، انعکاس اقدامات انجام‌شده و نقد سازنده، نقش مهمی در مسیر توسعه جامعه ایفا می‌کنند.

وی افزود: هر مطلبی که از سوی رسانه‌ها منتشر می‌شود دارای اثرگذاری اجتماعی است؛ از این‌رو انتظار می‌رود رسانه‌ها در کنار بیان مشکلات، اقدامات مثبت و ظرفیت‌های استان را نیز معرفی کنند تا ضمن تقویت امید اجتماعی، انگیزه خدمت افزایش یابد.

استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت‌های استان در حوزه‌های کشاورزی، گردشگری، صنعت، تجارت و موقعیت جغرافیایی اظهار کرد: توسعه گیلان نیازمند شناخت درست ظرفیت‌ها، برنامه‌ریزی دقیق و تمرکز بر اولویت‌هایی است که بیشترین اثر را بر زندگی مردم دارد.

حق‌شناس خاطرنشان کرد: سفر پیش‌روی دولت باید با یک بسته مشخص، واقع‌بینانه و اولویت‌بندی‌شده همراه باشد تا بتوان از این فرصت برای حل مشکلاتی که سال‌ها مردم گیلان با آن مواجه بوده‌اند، استفاده کرد.

کد مطلب 994562

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.