کاهش تدریجی عوارض پیسی با درمان سلول‌های بنیادی در شیراز

رئیس جهاد دانشگاهی فارس با تشریح روند درمان پیسی در مرکز درمانی این نهاد گفت: پس از توقف پیشرفت بیماری، آثار و عوارض آن طی یک ماه تا یک سال به‌تدریج کاهش می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، امیرحسین استقلال امروز _پنجشنبه چهاردهم مرداد_ در نشست خبری از دستیابی به نتایج امیدوارکننده در درمان بیماری پیسی با استفاده از سلول‌های بنیادی خبر داد و اظهار کرد: آزمایش‌های انسانی برای درمان یک بیماری مادرزادی نیز در این استان آغاز شده است.

وی به مناسبت سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی، با اشاره به گذشت یک سال از آغاز درمان بیماری پیسی در مرکز درمانی جهاد دانشگاهی شیراز، افزود: اکنون با اطمینان می‌توان گفت نتایج به‌دست‌آمده در درمان این بیماری رضایت‌بخش و اثربخش بوده است.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس گفت: در روند درمان، ابتدا پیشرفت بیماری متوقف می‌شود و سپس با بهره‌گیری از سلول‌های بنیادی، طی بازه زمانی یک ماه تا یک سال، آثار و عوارض بیماری به‌تدریج کاهش یافته و کمرنگ می‌شود.

استقلال همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تازه‌ترین دستاوردهای پژوهشی این مجموعه در حوزه پزشکی اظهار کرد: آزمایش‌های انسانی درمان یک بیماری مادرزادی با تزریق سلول‌های بنیادی در فارس آغاز شده است.

وی با بیان اینکه به دلیل محدودیت‌های قانونی امکان اعلام نام این بیماری وجود ندارد، افزود: امیدواریم طی دو ماه آینده اخبار امیدوارکننده‌ای درباره روند درمان این بیماری سخت منتشر شود.

استقلال ادامه داد: این روش درمانی در سه مرحله انجام می‌شود که مرحله نخست آن به پایان رسیده و دو مرحله بعدی نیز طی دو ماه آینده اجرا خواهد شد.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس با اشاره به گستره فعالیت‌های این نهاد در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، پزشکی و درمانی، اظهار کرد: ارائه خدمات تخصصی در زمینه ژنتیک، سلول‌های بنیادی، بازساخت بافت و بانک خون بند ناف از جمله مهم‌ترین فعالیت‌های جهاد دانشگاهی است که تاکنون خدمات ارزشمندی در این حوزه‌ها ارائه شده است.

وی اجرای طرح «سلامت اجتماعی» را از دیگر برنامه‌های جهاد دانشگاهی شیراز برشمرد و گفت: روزانه هفت تیم تخصصی به مناطق کمتر برخوردار شیراز اعزام می‌شوند و خدمات آموزشی و مداخلات پیشگیرانه در زمینه آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد و خودکشی ارائه می‌کنند.

استقلال با بیان اینکه هم‌اکنون ۲۲ واحد جهاد دانشگاهی در ۱۱ شهرستان فارس متناسب با آمایش سرزمینی استان فعال هستند، افزود: فعالیت‌های آموزشی این نهاد با رویکرد مهارت‌آموزی و اشتغال‌محوری طراحی شده و دوره‌هایی مانند نسخه‌پیچی، دستیار دندان‌پزشکی، کمک‌پرستاری و گوهرتراشی برگزار می‌شود؛ فارغ‌التحصیلان این دوره‌ها نیز امکان ورود سریع به بازار کار را دارند.

وی برگزاری آزمون‌های سراسری و ارزیابی صلاحیت مدیران و کارکنان دولت را از دیگر مأموریت‌های جهاد دانشگاهی عنوان کرد و گفت: این نهاد به‌عنوان تنها کانون ارزیابی شایستگی برای تبدیل وضعیت مدیران، سال گذشته حدود سه هزار نفر را برای تصدی پست‌های مدیریتی و دولتی مورد ارزیابی و مصاحبه تخصصی قرار داد. به‌منظور حفظ بی‌طرفی، ارزیابانی از سایر استان‌ها در این فرآیند مشارکت می‌کنند و ارزیابان فارس نیز در دیگر استان‌ها به کار گرفته می‌شوند.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس با اشاره به راه‌اندازی پردیس پارک ملی صنایع نرم در شیراز، گفت: در حوزه اشتغال و کارآفرینی، تیم‌های نوآور در مراحل شکل‌گیری و پیش‌رشد از خدمات مشاوره‌ای و فضای استقرار بهره‌مند می‌شوند. حوزه‌هایی مانند نویسندگی، روان‌شناسی، تولید محتوا و صنایع‌دستی از جمله مصادیق صنایع نرم به شمار می‌روند.

استقلال با بیان اینکه سالانه ۲۲۰ برنامه فرهنگی در مراکز جهاد دانشگاهی فارس برگزار می‌شود، گفت: مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی نیز در انتخابات گذشته پیش‌بینی‌هایی بسیار نزدیک به نتایج نهایی ارائه کرده است.

وی با اشاره به تأسیس جهاد دانشگاهی در مردادماه سال ۱۳۵۹ اظهار کرد: این نهاد از سوی رهبر شهید انقلاب به‌عنوان «مولود مبارک انقلاب اسلامی» معرفی شد. جهاد دانشگاهی فارس نیز در همان سال فعالیت خود را آغاز کرد و طی دهه‌های گذشته در حوزه‌های پزشکی، سلول‌های بنیادی، درمان سرطان و فناوری‌های فنی و مهندسی، نقش مؤثری در ارتقای جایگاه علمی کشور ایفا کرده است.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس در پایان با تبریک روز خبرنگار، نقش رسانه‌ها را در توسعه استان، مطالبه‌گری و اطلاع‌رسانی شفاف مهم ارزیابی کرد و گفت: تحقق این اهداف نیازمند هم‌افزایی بیشتر، افزایش تولید محتوا و ارتقای کیفیت فعالیت‌های رسانه‌ای است.

وی همچنین نبود جانشین‌پروری در رسانه‌ها و فقدان رشته علوم ارتباطات در دانشگاه‌های فارس را از مهم‌ترین چالش‌های توسعه کمی و کیفی فضای رسانه‌ای استان عنوان کرد.

کد مطلب 994207

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.