سود ۹۳ میلیارد دلاری غول‌های نفتی از جنگ خاورمیانه

همزمان با جهش قیمت نفت در پی جنگ خاورمیانه، هشت شرکت بزرگ نفتی جهان طی سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۶ نزدیک به ۹۳ میلیارد دلار سود کسب کردند؛ موضوعی که موج تازه‌ای از انتقادها نسبت به سودهای کلان صنعت نفت و درخواست‌ها برای اعمال مالیات بر سودهای بادآورده را به دنبال داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از گاردین، بررسی‌های منتشرشده از سوی روزنامه گاردین نشان می‌دهد هشت غول صنعت نفت جهان در فاصله ماه‌های آوریل تا ژوئن ۲۰۲۶، همزمان با بحران انرژی ناشی از جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران، درمجموع نزدیک به ۹۳ میلیارد دلار سود خالص به دست آورده‌اند؛ رقمی که معادل بیش از ۷۰۰ هزار دلار سود در هر دقیقه است.

بر اساس این گزارش، شرکت‌های آرامکو عربستان، شل، BP، اکسون‌موبیل، شورون، توتال‌انرژیز، انی و اکوئینور بیشترین بهره را از افزایش قیمت جهانی نفت برده‌اند، بهای نفت برنت که پیش از آغاز درگیری‌ها حدود ۷۰ دلار در هر بشکه بود، در اوج بحران تا ۱۲۶ دلار افزایش یافت و درآمد بی‌سابقه‌ای را برای تولیدکنندگان بزرگ نفت رقم زد، هرچند با افزایش امیدها به کاهش تنش‌ها و احتمال بازگشایی کامل تنگه هرمز، قیمت نفت اکنون به حدود ۸۵ دلار در هر بشکه عقب‌نشینی کرده است.

در میان این شرکت‌ها، آرامکوی سعودی با ثبت بیش از ۳۳ میلیارد دلار سود، سودآورترین شرکت نفتی جهان باقی ماند، همچنین BP سود سه‌ماهه خود را به ۵.۷ میلیارد دلار رساند که بیش از دو برابر مدت مشابه سال گذشته است، اکسون‌موبیل و شورون نیز از رشد قابل توجه درآمدهای خود خبر داده‌اند؛ موضوعی که واکنش سیاستمداران آمریکایی را نیز در پی داشته است.

دونالد ترامپ با انتقاد از عملکرد شرکت‌های بزرگ نفتی اعلام کرد این شرکت‌ها از کمبود عرضه ناشی از جنگ سودهای بیش از اندازه‌ای به دست آورده‌اند و باید بخشی از این درآمدها را از طریق کاهش قیمت سوخت یا سایر روش‌ها به مردم بازگردانند، این اظهارات در حالی مطرح شده که افزایش هزینه انرژی همچنان فشار قابل توجهی بر خانوارها و صنایع در بسیاری از کشورها وارد کرده است.

همزمان، فعالان محیط زیست و گروه‌های مدافع عدالت اقتصادی، سودهای کلان صنعت نفت را در تضاد با تشدید بحران اقلیمی می‌دانند، آن‌ها معتقدند در شرایطی که جهان با موج‌های بی‌سابقه گرما، خشکسالی، آتش‌سوزی و سیلاب روبه‌رو است، شرکت‌های نفتی نه‌تنها سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر را کاهش داده‌اند، بلکه از بحران‌های ژئوپلیتیکی نیز سود هنگفتی کسب کرده‌اند، از همین رو درخواست‌ها برای وضع مالیات بر سودهای بادآورده شرکت‌های نفت و اختصاص این منابع به توسعه انرژی‌های پاک و حمایت از مصرف‌کنندگان بار دیگر افزایش یافته است.

کد مطلب 993890

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.