آب شرب اصفهان مطابق استانداردهای ملی است؛ هشدار درباره آب شبه‌مقطر

مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب ‌و فاضلاب استان اصفهان گفت: کیفیت آب شرب استان با استانداردهای ملی انطباق کامل دارد و نیازی به دستگاه‌های تصفیه خانگی نیست، این تجهیزات با کاهش بیش‌ از حد املاح مفید، آب را به حالت شبه‌مقطر و نامطلوب برای بدن تبدیل می‌کنند.

فهیمه امیری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با ارائه توضیحات فنی در رابطه با وضعیت کیفی منابع آبی اظهار کرد: آب شرب اصفهان مطابق با استانداردهای سازمان ملی استاندارد کشور، از نظر شاخص‌های شیمیایی در وضعیت مطلوب و پایداری قرار دارد؛ بر همین اساس، به‌لحاظ فنی و بهداشتی هیچ‌گونه نیازی به استفاده از دستگاه‌های تصفیه آب خانگی در مدار مصرف شهروندان وجود ندارد.

وی افزود: بررسی‌های فنی نشان می‌دهد بسیاری از نمایش‌های تبلیغاتی فروشندگان دستگاه‌های تصفیه آب خانگی بدون اعتبار علمی بوده و تنها با بهره‌گیری از واکنش‌های شیمیایی برای ترغیب مصرف‌کنندگان طراحی شده است، از این‌رو نه‌تنها نیازی به بازپردازش آب شهری در اصفهان وجود ندارد، بلکه استفاده از این تجهیزات به‌دلیل حذف املاح مفید و احتمال رشد میکروارگانیسم‌ها، می‌تواند تهدیدی برای سلامت عمومی باشد.

مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب ‌و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به هشدارهای صریح نهادهای نظارتی در این حوزه تصریح کرد: مرکز بهداشت استان به‌طور جدی بر نبود استفاده از این دستگاه‌ها تأکید دارد و اطلاع‌رسانی‌ها و اطلاعیه‌های متعددی را در شهر منتشر کرده است؛ چراکه این تجهیزات با مکانیسم‌های تصفیه غیراصولی، املاح مفید و ضروری آب را بیش از حد مجاز کاهش داده و در برخی موارد کیفیت آن را به «آب مقطر» نزدیک می‌کنند که مصرف طولانی‌مدت آن برای بدن مضر است.

امیری در بخش دیگری از سخنان خود به ابعاد فنی نگهداری این دستگاه‌ها پرداخت و یادآور شد: یکی از چالش‌های جدی این تجهیزات، حذف کلر در بدو ورود آب به دستگاه است؛ این اقدام محیطی مستعد برای رشد میکروارگانیسم‌ها فراهم می‌کند که در صورت نبود تعویض به‌موقع فیلترها، بار میکروبی و بیولوژیکی به‌شدت افزایش یافته و دستگاه به‌طور عمده از یک ابزار تصفیه به یک منبع آلودگی ثانویه تبدیل می‌شود.

تبلیغات کاذب و آزمایش‌های نمایشی فروشندگان

وی با واکاوی شگردهای تبلیغاتی در بازار تجهیزات تصفیه آب گفت: بعضی فروشندگان با انجام آزمایش‌های نمایشی و با بهره‌گیری از فرایند الکترولیز، رسوباتی را در آب ایجاد کرده و آن را به‌عنوان آلودگی به مصرف‌کننده معرفی می‌کنند؛ در حالی که پدیده مشاهده‌ شده تنها ناشی از واکنش‌های شیمیایی میان آنیون‌ها و کاتیون‌های طبیعی آب است و هیچ ارتباطی با آلودگی یا پایین بودن کیفیت آب ندارد.

مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب ‌و فاضلاب استان اصفهان با تأکید مجدد بر سلامت شبکه توزیع آب شهری خاطرنشان کرد: اطمینان از سلامت آب شرب خط قرمز وزارت نیرو و سازمان استاندارد است، بنابراین شهروندان نباید تحت تأثیر ادعاهای تبلیغاتی بدون استناد علمی قرار گیرند، چراکه حفظ تعادل املاح در آب شرب اصفهان به‌طور دقیق  مطابق با الزامات سلامت‌محور تنظیم شده است.

کد مطلب 993527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.