کرمانشاه ظرفیت‌ تبدیل به هاب صادرات خدمات فناوری به عراق را دارد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ظرفیت‌های جغرافیایی، انسانی و فناورانه کرمانشاه گفت: این استان می‌تواند به هاب صادرات خدمات فنی و مهندسی و فناوری به عراق تبدیل شود و وزارت ارتباطات از توسعه این همکاری‌ها حمایت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، سید ستار هاشمی امروز_ سه‌شنبه ششم مرداد_ در نشست با نخبگان و فعالان حوزه فاوا و شرکت‌های دانش‌بنیان استان کرمانشاه با اشاره به ظرفیت‌های ویژه این استان اظهار کرد: کرمانشاه ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه نیروی انسانی، جغرافیایی و ژئوپلیتیکی دارد که بخشی از آن بالفعل شده و باید از ظرفیت‌های موجود برای ایجاد ارزش افزوده در سطح استان، کشور و عرصه بین‌المللی استفاده کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: دو هفته پیش در سفر به عراق، تعاملات بین‌المللی در حوزه ارتباطات را تقویت کردیم و هماهنگی‌های لازم برای ارائه خدمات ارتباطی به زائران اربعین در کشور عراق انجام شد.

هاشمی دومین محور سفر به کرمانشاه را افتتاح پروژه‌های ارتباطی عنوان کرد و افزود: در این سفر ۲۶ پروژه ارتباطی با حجم سرمایه‌گذاری بیش از دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به صورت رسمی به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با قدردانی از مدیریت استان برای تسهیل سرمایه‌گذاری در حوزه ارتباطات تصریح کرد: بدون تسهیل‌گری دستگاه‌های اجرایی امکان توسعه زیرساخت‌ها و افزایش سرمایه‌گذاری وجود ندارد و باید این مسیر با جدیت بیشتری دنبال شود.

هاشمی با اشاره به عملکرد شبکه ارتباطی کشور در جریان جنگ اخیر اظهار کرد: در شرایطی که بیش از ۵۰۰ سایت ارتباطی در مناطق مختلف مورد اصابت قرار گرفت و مراکز مخابراتی و ارتباطی آسیب دید، مردم اختلال گسترده‌ای در ارتباطات و خدمات احساس نکردند که این موضوع حاصل همکاری و هم‌افزایی خانواده ارتباطات و فناوری اطلاعات و بخش خصوصی بود.

وی ادامه داد: در شرایط جنگی، بخش خصوصی از بخشی از منافع خود گذشت و خدمات خود را به صورت رایگان ارائه کرد که این اقدام مسئولیت وزارت ارتباطات در قبال بخش خصوصی را سنگین‌تر می‌کند و ما حمایت از این بخش را با جدیت دنبال خواهیم کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر نقش بخش خصوصی در آینده اقتصاد کشور گفت: تجربه دنیا و کشور نشان می‌دهد که آینده اقتصاد در دست توانمند فعالان بخش خصوصی است و بدون تردید فناوری و اقتصاد دیجیتال نقش تعیین‌کننده‌ای در این مسیر خواهند داشت.

هاشمی در ادامه با اشاره به ظرفیت کرمانشاه برای توسعه همکاری‌های فناوری با عراق گفت: در سفر اخیر به عراق، تفاهم خوبی با وزیر ارتباطات این کشور داشتیم و از وی برای حضور در رویدادی که اوایل شهریور برگزار می‌شود دعوت کردیم که این دعوت مورد استقبال قرار گرفت.

وی افزود: طرف عراقی علاقه‌مند به توسعه تعاملات دو کشور در حوزه فناوری و صدور خدمات فنی و مهندسی است و کرمانشاه به دلیل همسایگی و مرز مشترک با عراق باید در این زمینه نسبت به سایر استان‌ها باید در اولویت باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: می‌توان متناسب با نیازهای کشور عراق، شرکت‌های توانمند کرمانشاه را برای حضور در این رویداد و معرفی ظرفیت‌های فنی و فناورانه آماده کرد تا زمینه صادرات خدمات و توسعه تعاملات اقتصادی فراهم شود.

هاشمی همچنین با اشاره به برنامه دولت برای توسعه دولت هوشمند اظهار کرد: بر اساس ابلاغ رئیس‌جمهور، رویکرد جدیدی برای دولت هوشمند در پیش گرفته شده و ۱۶ زیست‌بوم برای این طرح طراحی شده که هفت زیست‌بوم در گام نخست آماده اجرای عملیات هستند.

وی افزود: در این طرح، اپراتورهای تخصصی در حوزه‌هایی مانند بهداشت و سلامت، مالی و مالیاتی، ملک و زمین شکل خواهند گرفت تا مردم بدون درگیر شدن با فرایندهای پیچیده اداری، درخواست‌های خود را ارائه و خدمات مورد نیاز را دریافت کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ظرفیت‌های کرمانشاه در حوزه تولید محتوا و فناوری گفت: این استان از ظرفیت انسانی و فکری قابل توجهی برخوردار است و وزارت ارتباطات آمادگی دارد از ظرفیت‌های موجود در حوزه تولید محتوا و فناوری حمایت و زمینه توسعه آن را فراهم کند.

هاشمی دسترسی به اینترنت را در شرایط عادی یک حق عمومی دانست و تصریح کرد: دسترسی مردم به اینترنت و فضای مجازی یک حق است و نمی‌توان این حق شهروندی را نادیده گرفت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر ضرورت توجه به امنیت سایبری اظهار کرد: اقتصاد کشور بدون توجه به امنیت سایبری امکان‌پذیر نیست و استان‌ها باید در این حوزه میدان‌دار باشند.

هاشمی با اشاره به ظرفیت‌های کرمانشاه در حوزه امنیت سایبری ادامه داد: برخی مراکز استان در این حوزه جزو مراکز موفق کشور هستند، اما باید برای ایجاد و تقویت نظام امنیت سایبری در استان‌ها تلاش بیشتری انجام شود.

وی همچنین با اشاره به ضرورت توجه به ظرفیت استان‌ها در اقتصاد دیجیتال گفت: یکی از ویژگی‌های اقتصاد دیجیتال این است که می‌تواند تمرکزگرایی را کاهش دهد و ظرفیت‌های منطقه‌ای را فعال کند؛ بنابراین باید راهکارهایی برای دیده شدن ظرفیت استان‌ها در سازوکارهای اقتصادی و اجرایی کشور پیدا کرد.

هاشمی تأکید کرد: بخش خصوصی باید در فرایندهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری حضور داشته باشد و نمی‌توان صرفاً از این بخش دعوت کرد که در جلسات حضور پیدا کند و صحبت‌های خود را مطرح کند، بلکه باید نمایندگان بخش خصوصی در سازوکارهای تصمیم‌گیری نیز حضور مؤثر داشته باشند.

کد مطلب 992133

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.