تداوم درگیری به نفع آمریکا و ایران نیست

لاوروف با رد ادعای تأمین تسلیحاتی تهران توسط روسیه و چین، گفت: ادامه درگیری در تنگه هرمز به نفع هیچکس نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از خبرگزاری «نووستی»، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه برخی گزارش‌ها که مدعی هستند روسیه و چین به‌طور مستقیم ایران را برای ادامه درگیری نظامی با آمریکا به تسلیحات نظامی مجهز می‌کنند، را رد کرده و این ادعا را دروغ خواند.

لاوروف در کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزیران خارجه روسیه و کشورهای عضو آسه‌آن در مانیل، گفت: «به‌دلایلی، اکنون در غرب، به‌ویژه در واشنگتن این موضوع را بزرگ کرده‌اند که گویا روسیه و چین به‌طور مستقیم سلاح‌هایی را در اختیار ایران قرار می‌دهند که ایران از آنها برای حمله به مواضع آمریکا استفاده می‌کند. این ادعا کاملاً دروغ است و شنیدن چنین ادعاهایی دیگر حتی مایه شرمساری است.»

وی افزود: «قضاوت درباره این ادعاها را به وجدان کسانی واگذار می‌کنم که چنین اطلاعاتی را در ذهن خود ساخته‌اند. اما اگر قرار باشد از مشارکت مستقیم سخن گفته شود، هیچ‌کس بهتر از آمریکایی‌ها این موضوع را نمی‌داند که چگونه از طریق ارسال تسلیحات با تأمین مالی اتحادیه اروپا، ارائه اطلاعات شناسایی، سامانه استارلینک و ابزارهای دیگر، نه فقط به اوکراین کمک می‌کنند، بلکه به‌طور مستقیم در هدایت تسلیحات اوکراینی به سوی اهداف، از جمله اهداف غیرنظامی در خاک روسیه، مشارکت دارند.»

ادامه درگیری‌ در منطقه تنگه هرمز، نه به سود آمریکاست و نه ایران

وزیرخارجه روسیه تأکید کرد که پیش‌بینی مدت ادامه مناقشه کنونی پیرامون ایران دشوار است، اما تداوم درگیری‌های نظامی در منطقه تنگه هرمز نه به سود واشنگتن است و نه تهران. لاوروف در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «دشوار است درباره اینکه این مناقشه پیرامون ایران تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، گمانه‌زنی کنیم. ولی احساس من این است که ادامه درگیری‌های نظامی نه به نفع ایالات متحده است و نه به نفع ایران.»

حمله به ایران باعث افزایش گرایش برخی کشورها به سلاح هسته‌ای خواهد شد

لاوروف یادآور شد که پس از حملات آمریکا و اسرائیل به ایران، در برخی کشورها گرایش به این دیدگاه که برای دفاع از خود باید به سلاح هسته‌ای مجهز باشند، تقویت خواهد شد.

وی گفت: «فکر می‌کنم اکنون بسیاری از کشورها به آنچه در خصوص ایران رخ داد، نگاه خواهند کرد و این دیدگاه که تنها سلاح هسته‌ای می‌تواند تا حد امکان آزادی و استقلال را تضمین کند، بیش از پیش گسترش خواهد یافت. البته این سخن را با تأسف فراوان بیان می‌کنم، زیرا این یکی از پیامدهای اقدامات تهاجمی است که آمریکا و شماری از متحدانش در سیاست جهانی در پیش گرفته‌اند، اقداماتی که با هدف حفظ سلطه خود در عرصه بین‌المللی دنبال می‌شود.»

فردا با مارکو روبیو دیدار خواهم کرد

وزیر امور خارجه روسیه در حاشیه اجلاس‌های انجمن کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) که در فیلیپین در حال برگزاری است، اعلام کرد که دیدار وی با مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا برای صبح روز پنجشنبه، ۲۳ جولای در مانیل هماهنگ شده است. لاوروف یادآور شد که شب گذشته در مراسم‌ رسمی ضیافت شام با روبیو دیدار کوتاهی داشته و در همان دیدار، برگزاری مذاکرات پیش‌رو را تأیید کرده‌اند.

لاوروف افزود: «این گفت‌وگوها در هر صورت مفید خواهد بود و امیدوارم که پس از پایان این دیدار، فرصتی برای اطلاع‌رسانی درباره «برداشت‌ها» و نتایج مذاکرات فراهم شود.»

وی اعلام کرد که در جریان این دیدار، از همتای آمریکایی خود درباره اظهارات دونالد ترامپ در خصوص احتمال دستیابی قریب‌الوقوع به حل‌وفصل مناقشه اوکراین سؤال خواهد کرد. او افزود: «در مورد پیش‌بینی ترامپ درباره نزدیک بودن حل‌وفصل این بحران، فردا از مارکو روبیو سؤال خواهم کرد.»

وزیر امور خارجه روسیه ادامه داد: «ما بر این اساس عمل می‌کنیم که حداقل تاکنون، همتایان آمریکایی پیشنهادهای خود را که در دیدار رهبران دو کشور در انکوریج مطرح شد و اکنون برای همگان شناخته‌شده، رد نکرده‌اند.»

روسیه قصد حمله به هیچ کشور اروپایی را ندارد

لاوروف اعلام کرد که مسکو قصد حمله به هیچ کشوری را ندارد، اما اگر اروپا درگیری با مسکو را آغاز کند، این جنگ دیگر یک جنگ متعارف نخواهد بود. او گفت: «رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین به‌روشنی به این ادعا پاسخ داد که ما (روسیه) قصد حمله به هیچ‌کس را نداریم، اما اگر آنها (اروپا) بار دیگر با گردآوردن سراسر اروپا زیر پرچم‌های شناخته‌شده، تلاش کنند به ما حمله کنند، آن دیگر یک جنگ غیرمتعارف خواهد بود.»

وی تأکید کرد که مسکو در ارتباط با روند نظامی‌سازی اتحادیه اروپا برای هرگونه تحول احتمالی آمادگی دارد. در جریان نشست خبری امروز، از لاوروف پرسیده شد که آیا روسیه و شرکای آن در آسه‌آن درباره پیامدهای نظامی‌سازی اروپا دیدگاه مشترکی دارند و آیا اتحادیه اروپا توان ورود به رویارویی نظامی با روسیه را خواهد داشت یا خیر. وزیر خارجه در پاسخ گفت: «با ما یا با آسه‌آن؟» و افزود: «من هیچ احتمالی را رد نمی‌کنم، زیرا از برنامه‌های آنها اطلاعی ندارم، اما آنها آدم‌های پرتحرکی هستند. اکنون هم قصد نداریم درباره این موضوع گمانه‌زنی کنیم. تمام این طرح‌ها آشکار است.»

وزیر امور خارجه روسیه ادامه داد: «وزارت دفاع، سرویس اطلاعات خارجی و شخص رئیس‌جمهور به‌طور مرتب درباره این روندها که بار دیگر اروپا را به سمت نظامی‌سازی سوق می‌دهد، اظهارنظر می‌کنند. خود اتحادیه اروپا نیز مدت‌هاست که دیگر رفاه اجتماعی و اقتصادی شهروندان کشورهای عضو را در اولویت قرار نمی‌دهد. ما نیز از این وضعیت، نه‌تنها از منظر تحلیلی، بلکه از نظر آمادگی عملی برای هرگونه تحول احتمالی، نتیجه‌گیری‌های لازم را انجام می‌دهیم.»

مبادلات تجاری روسیه و آسه‌آن تا سال ۲۰۳۶ ممکن است دو برابر شود

لاوروف در پاسخ به سئوال دیگری اعلام کرد که حجم مبادلات تجاری میان روسیه و کشورهای عضو آسه‌آن این ظرفیت را دارد که تا سال ۲۰۳۶ دو برابر شود. وی یادآور شد که با وجود برخی بی ثباتی‌ها در اقتصاد جهانی و تحریم‌های غیرقانونی، حجم تجارت دوجانبه اکنون نیز به‌طور باثبات از ۲۰ میلیارد دلار فراتر رفته است.

به گفته وی، دستیابی به این هدف از طریق توسعه اقتصاد پلتفرمی، گسترش همکاری در حوزه فناوری‌های پیشرفته و توسعه همکاری‌های دریایی و گمرکی دنبال خواهد شد و کشورهای منطقه نیز علاقه‌مندی خود را برای حرکت هرچه مؤثرتر در مسیر تحقق اهداف تعیین‌شده تأیید کرده‌اند.

کد مطلب 990509

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.