اقتباس از «تاجر ونیزی» با محوریت نقش آمریکا و صهیونیسم در عراق آماده اجرا می‌شود

یک هنرمند تئاتر و تلویزیون با اعلام خبر آماده‌سازی اقتباسی تازه از نمایشنامه «تاجر ونیزی» با محوریت نقش آمریکا و رژیم صهیونیستی در عراق، از پیگیری یکی از آرزوهای دیرینه خود برای راه‌اندازی جشنواره تئاتر اتحادیه جهانی اسلام خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، نشست خبری دهمین همایش بین‌المللی تئاتر مردمی پیاده‌روی اربعین «روایت راهیان» امروز _دوشنبه، بیست‌ونهم تیر_ با حضور کوروش زارعی، دبیر این رویداد و مصطفی موتورچی دبیر اجرایی در حوزه هنری برگزار شد.

زارعی در این نشست با اشاره به برگزاری دهمین دوره این رویداد اظهار کرد: دهمین دوره همایش بین‌المللی تئاتر مردمی پیاده‌روی اربعین «روایت راهیان» به همت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری برگزار می‌شود و توفیقی بوده که طی ۱۰ سال گذشته این حرکت فرهنگی در مسیر پیاده‌روی اربعین و در شهرهای نجف و کربلا استمرار داشته باشد.

وی افزود: امسال نیز فراخوان این رویداد منتشر شد و آثار متعددی از شهرهای مختلف کشور در قالب‌های گوناگون و به زبان‌های فارسی و عربی به دبیرخانه رسید. تلاش کردیم تنوع مناسبی از نظر قالب و محتوا برای مخاطبان فراهم شود و در نهایت ۱۳ اثر نمایشی در قالب تئاتر خیابانی، تعزیه، نمایش عروسکی و اجراهای فارسی و عربی برای حضور در این دوره انتخاب شدند.

دبیر همایش «روایت راهیان» ادامه داد: این آثار در ۱۰ نقطه از مسیر پیاده‌روی اربعین، از جمله عمودهای ۱۶۰، ۷۴۳، ۸۴۰، ۹۷۴ و ۱۱۲۰، همچنین در عمودهای ۳۲۰ و ۷۵۰ شهر کربلا و نیز در موکب سیار این رویداد برای زائران اجرا خواهند شد.

زارعی با اشاره به برنامه‌های جدید این دوره گفت: موکب سیار نیز امسال در مسیر پیاده‌روی اربعین مستقر خواهد بود و برنامه‌های متنوعی را اجرا می‌کند. همچنین برای نخستین‌بار پس از ۹ سال، معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در کنار مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در برگزاری این رویداد مشارکت دارند.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر اجراهای کشور عراق، امسال در مسیر پیاده‌روی جاماندگان اربعین در تهران نیز برنامه‌هایی پیش‌بینی شده است و تعزیه، نقالی و تئاتر خیابانی برای مردم اجرا خواهد شد.

دبیر همایش با اشاره به مشکلات مالی برگزاری این رویداد تصریح کرد: مشکلات مالی همواره در حوزه فرهنگ و هنر وجود داشته و امسال نیز با این چالش‌ها مواجه هستیم، اما با وجود این، هنرمندان شرکت‌کننده هیچ دستمزدی دریافت نمی‌کنند. حضور همه گروه‌ها بر پایه نذر فرهنگی است و از ابتدا نیز بنای این حرکت بر همین اساس بوده است. هنرمندان با آگاهی کامل در این همایش حضور پیدا می‌کنند تا دین خود را به ساحت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) ادا کنند.

زارعی افزود: مراسم اختتامیه این رویداد دهم شهریور برگزار می‌شود و از گروه‌های شرکت‌کننده با اهدای هدایایی نمادین تقدیر خواهد شد.

وی با اشاره به همکاری دیگر نهادها در برگزاری این همایش گفت: امسال چند مجموعه به کمک حوزه هنری آمده‌اند، زیرا این مرکز به‌تنهایی توان تأمین هزینه‌های چنین رویدادی را ندارد. بخش عمده هزینه‌ها مربوط به حمل‌ونقل و جابه‌جایی تجهیزات است و اسکان و پذیرایی نیز با همکاری مواکب عراقی انجام می‌شود. ما در عراق مهمان برادران عراقی هستیم و هر زمان همکاری خوبی با مواکب داشته‌ایم، برنامه‌ها بدون مشکل پیش رفته است.

دبیر همایش با اشاره به شعار این دوره اظهار داشت: امسال در موکب دانشگاه امام صادق (ع) نیز اجرا خواهیم داشت که سال گذشته تجربه موفقی از همکاری با آن داشتیم. شعار این دوره از همایش نیز «مِثْلِی لَا یُبَایِعُ مِثْلَهُ» است و تلاش می‌کنیم تمامی برنامه‌ها با تأکید بر این شعار اجرا شوند.

زارعی درباره حضور گروه‌های خارجی نیز گفت: امسال گروه خارجی در این همایش حضور ندارد، اما طی ۱۰ سال گذشته تلاش کرده‌ایم تئاتر پیاده‌روی اربعین را به یک جریان فرهنگی تبدیل کنیم. امروز نیز بسیاری از گروه‌های عراقی در این مسیر اجراهای نمایشی دارند، هرچند شیوه اجرا و ساختار آثارشان با گروه‌های ایرانی متفاوت است.

وی با تأکید بر اهمیت کیفیت آثار نمایشی بیان کرد: مهم‌ترین ویژگی تئاتر، برقراری ارتباط با مخاطب است و این ارتباط زمانی شکل می‌گیرد که اثر از نظر فنی، حرفه‌ای، فکری و محتوایی در سطح مطلوبی باشد. به همین دلیل کیفیت آثار برای دبیرخانه اهمیت ویژه‌ای داشت و در نهایت تنها ۱۳ گروه برای حضور در این دوره انتخاب شدند.

دبیر همایش «روایت راهیان» درباره تعاملات هنری با عراق نیز اظهار کرد: تولید آثار مشترک با هنرمندان عراقی نیازمند دستیابی به زبان مشترک است. در حوزه‌هایی مانند هنرهای تجسمی و شعر تعاملات خوبی شکل گرفته، اما در هنرهای نمایشی هنوز به دستاورد مطلوبی نرسیده‌ایم که شاید یکی از دلایل آن، تفاوت مسیر رشد تئاتر در دو کشور باشد.

وی در پایان افزود: پیاده‌روی اربعین بزرگ‌ترین اجتماع جهان اسلام است و ما نیز هر سال متناسب با مهم‌ترین تحولات جهان اسلام به تولید آثار نمایشی می‌پردازیم. به همین دلیل، در اجراهای خیابانی و مدرن این دوره نیز موضوعاتی همچون جبهه مقاومت، فلسطین، غزه و مسائل روز جهان اسلام مورد توجه قرار گرفته تا مخاطبان میلیونی این رویداد با آثاری متناسب با شرایط امروز روبه‌رو شوند.

در ادامه این نشست، مصطفی موتورچی، دبیر اجرایی همایش، درباره مضامین آثار نمایشی اظهار کرد: دهمین همایش بین‌المللی تئاتر مردمی پیاده‌روی اربعین از سوم مرداد آغاز می‌شود و اجراهای آن تا چهاردهم مرداد در ۱۰ نقطه از مسیر پیاده‌روی اربعین ادامه خواهد داشت.

وی افزود: از نظر کمی و کیفی، امسال نسبت به دوره‌های گذشته شاهد رشد قابل توجهی هستیم و آثار متنوعی در این دوره اجرا می‌شود. از جمله نمایش «شاهرودی» که به صورت یک سه‌گانه، موضوعاتی همچون شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، عملیات بیت‌المقدس و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی را با محور مقاومت و جهان اسلام روایت می‌کند.

موتورچی ادامه داد: نمایش «خون و شمشیر» نیز با نگاهی به جنایات رژیم صهیونیستی، از واقعه عاشورا تا جنایت‌های امروز در غزه را به تصویر می‌کشد.

وی خاطرنشان کرد: گروه‌های تعزیه فارسی و عربی نیز هر کدام پنج مجلس تعزیه شامل مجالس حضرت امام حسین (ع)، حضرت علی‌اکبر (ع)، حضرت قاسم (ع)، حر بن یزید ریاحی و دیگر وقایع عاشورا را اجرا خواهند کرد.

دبیر اجرایی همایش در پایان تأکید کرد: در انتخاب آثار، توجه به مسائل روز و پیوند دادن آن‌ها با پیام و قیام حضرت اباعبدالله الحسین (ع) مهم‌ترین معیار دبیرخانه بوده است.این نسخه از نظر تیتر، لید، چینش نقل‌قول‌ها و لحن، به سبک متداول خبرهای دفاع‌پرس تنظیم شده و برای انتشار تقریباً آماده است.

کوروش زارعی از آماده‌سازی اقتباسی تازه از نمایشنامه «تاجر ونیزی» ویلیام شکسپیر خبر داد و گفت این اثر با نگاهی به شرایط امروز عراق و نقش آمریکا و رژیم صهیونیستی در این کشور در آستانه اجرا قرار دارد.

زارعی با اشاره به تازه‌ترین فعالیت‌های هنری در دست انجام، اظهار داشت: اقتباسی از نمایشنامه «تاجر ونیزی» اثر ویلیام شکسپیر به قلم آقای موتورچی در حال تکمیل است که با رویکردی متناسب با شرایط کشور عراق و با محوریت نقش آمریکا و رژیم صهیونیستی در تحولات این کشور تولید شده و امیدواریم به‌زودی امکان اجرای آن روی صحنه فراهم شود.

وی همچنین به یکی از برنامه‌های دیرینه خود در عرصه تئاتر جهان اسلام اشاره کرد و افزود: یکی از آرزوهایی که سال‌هاست آن را دنبال می‌کنم، راه‌اندازی جشنواره تئاتر اتحادیه جهانی اسلام است تا از این طریق زمینه برگزاری جشنواره، دوره‌های آموزشی و گردهمایی‌های هنری میان هنرمندان کشورهای اسلامی فراهم شود.

زارعی ادامه داد: همچنین در نظر داریم دبیرخانه این رویداد به‌صورت دوره‌ای و هر سه سال یک‌بار در یکی از کشورهای اسلامی مستقر شود تا امکان مشارکت گسترده‌تر هنرمندان و تقویت تعاملات فرهنگی و هنری میان کشورهای جهان اسلام فراهم شود.

کد مطلب 990003

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.