آیت‌الله فاضل لنکرانی: هیچ‌کس از تشییع امام شهید جا نماند

آیت‌الله جواد فاضل لنکرانی با تأکید بر حضور گسترده مردم در مراسم تشییع امام شهید، از همه قشرهای جامعه خواست این فرصت را از دست ندهند و با حضوری پرشور، ضمن بهره‌مندی از فضیلت معنوی این مراسم، پیام وفاداری ملت ایران به آرمان‌های اسلام و انقلاب را به جهانیان مخابره کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی در سخنانی با تسلیت شهادت مرجع بزرگ شیعه و ولی امر مسلمین، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رضوان‌الله تعالی علیه، به پیشگاه حضرت ولی‌عصر(عج)، شیعیان و ملت ایران، این واقعه را مصیبتی بزرگ برای جهان اسلام توصیف کرد و اظهار کرد: فقدان چنین مرجع و فقیهی، شکافی عظیم در جامعه اسلامی ایجاد می‌کند و عظمت این داغ با هیچ تعبیری قابل توصیف نیست.

وی با استناد به روایات درباره آثار فقدان مؤمنان و عالمان دینی افزود: اگر در روایات آمده است که با رحلت یک مؤمن در اسلام شکافی ایجاد می‌شود، درباره فقدان یک مرجع تقلید، فقیه و نایب امام زمان(عج)، این آثار به‌مراتب گسترده‌تر و عمیق‌تر خواهد بود و تعبیرها از بیان حقیقت این مصیبت عاجز هستند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه حضرت ولی‌عصر(عج) و همه شیعیان در این مصیبت عزادار هستند، ادامه داد: ملت ایران که برای تشییع این پیکر مقدس آماده می‌شوند، باید بدانند که حضور در این مراسم از اجر و فضیلتی بسیار بزرگ برخوردار است.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با اشاره به روایات مربوط به فضیلت تشییع مؤمنان تصریح کرد: اگر برای تشییع یک مؤمن عادی چنین آثار و پاداش‌هایی بیان شده است، درباره تشییع یک فقیه بزرگ، مرجع انقلابی، فقیه مجاهد و شخصیتی کم‌نظیر در تاریخ روحانیت، عظمت این اجر قابل تصور نیست.

وی این شخصیت را یادآور تشییع حضرت امام خمینی (ره) دانست و ابراز امیدواری کرد که مردم با توجه به بلوغ فکری، ایمانی و انقلابی امروز، حضوری گسترده‌تر در این مراسم داشته باشند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به نحوه شهادت آیت‌الله خامنه‌ای، این حادثه را بسیار مظلومانه توصیف کرد و گفت: بیان ابعاد این مصیبت برای انسان ممکن نیست و ملت ایران باید از فرصت حضور در این مراسم بهره‌مند شوند.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با توصیه به حضور همگانی مردم در مراسم تشییع اظهار داشت: هیچ‌کس نباید این فرصت را از دست بدهد و همه باید در این مراسم شرکت کنند؛ چراکه پس از تشییع انبیا و ائمه معصومین(ع)، تشییع فقهای بزرگ و مراجع عظیم‌الشأن از جایگاهی ویژه برخوردار است.

وی با اشاره به حضور فرشتگان در تشییع برخی اولیای الهی در روایات خاطرنشان کرد: بدون تردید ملائکه الهی نیز در چنین مراسمی حضور خواهند داشت و مردم نباید این فرصت معنوی را از دست بدهند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) سپس با نقل روایتی از پیامبر اکرم(ص) درباره ثواب تشییع مؤمنان گفت: در روایات برای شرکت‌کنندگان در تشییع یک مؤمن، ثواب‌های فراوان، آمرزش گناهان و درجات والا نزد خداوند بیان شده است و عظمت پاداش حضور در تشییع چنین شخصیت بزرگی قابل مقایسه با موارد معمول نیست.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با تأکید بر آثار معنوی این مراسم اظهار کرد: این تشییع می‌تواند فضای معنوی جامعه را متحول کند و علاوه‌بر آن، دارای آثار سیاسی مهمی نیز است؛ زیرا مردم با حضور خود به جهانیان اعلام خواهند کرد که راه، اهداف و آرمان‌های این امام شهید را ادامه خواهند داد و در برابر دشمنان اسلام و ایران خواهند ایستاد.

وی با بیان اینکه یکی از فلسفه‌های تشییع در اسلام، آشکار شدن عظمت اسلام و تکریم مقام مؤمن است، افزود: تشییع افزون بر آثار فردی و تربیتی، دارای پیام‌های اجتماعی و سیاسی نیز است و نشان می‌دهد که جامعه اسلامی برای مؤمنان و به‌ویژه عالمان و رهبران دینی، جایگاه و حرمت ویژه‌ای قائل است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به آداب تشییع در فقه اسلامی یادآور شد: ائمه معصومین(ع) سفارش کرده‌اند که انسان در تشییع جنازه به یاد مرگ و قیامت باشد، از خنده و سخنان دنیوی پرهیز کند و خود را به جای فردی که تشییع می‌شود تصور کند تا از این مراسم بهره تربیتی و معنوی ببرد.

وی ابراز امیدواری کرد که این مراسم به باشکوه‌ترین تشییع تاریخ تبدیل شود و ملت ایران با حضوری گسترده، ضمن ابراز اندوه و وفاداری، بر استمرار راه انقلاب، اسلام، مکتب اهل‌بیت(ع) و احیای قرآن و سنت تأکید کنند.

کد مطلب 985841

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.