زنجان در آستانه معرفی نژادهای جدید دام سبک قرار دارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: این استان با تکیه بر ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و اجرای برنامه‌های اصلاح نژاد به‌زودی از یک تا دو نژاد جدید دام سبک رونمایی خواهد کرد؛ نژادهایی که پس از طی مراحل تحقیقاتی و دریافت تأییدیه‌های لازم، وارد چرخه تولید و بهره‌برداری خواهند شد.

اکبر کرامتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: استان زنجان به دلیل برخورداری از مراکز تحقیقاتی، دامداران توانمند و سابقه طولانی در پرورش دام سبک، یکی از قطب‌های مهم دامپروری کشور محسوب می‌شود و طی سال‌های اخیر برنامه‌های متعددی در زمینه اصلاح نژاد، افزایش بهره‌وری و ارتقای کیفیت تولیدات دامی در این استان اجرا شده است.

وی افزود: معرفی نژادهای جدید گوسفند حاصل سال‌ها فعالیت علمی، پژوهشی و اصلاح ژنتیکی است و این نژادها با هدف افزایش راندمان تولید گوشت، بهبود ویژگی‌های ژنتیکی، افزایش مقاومت در برابر بیماری‌ها و سازگاری بیشتر با شرایط اقلیمی منطقه توسعه پیدا کرده‌اند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به ظرفیت‌های بخش دام و طیور استان گفت: این بخش یکی از ارکان اصلی اقتصاد کشاورزی زنجان به شمار می‌رود و سهم قابل توجهی در تولید گوشت قرمز، گوشت مرغ، شیر، تخم‌مرغ، عسل و سایر فرآورده‌های دامی دارد و علاوه بر تأمین نیاز استان، بخشی از تولیدات آن به سایر استان‌ها و بازارهای صادراتی ارسال می‌شود.

کرامتی ادامه داد: گوسفند افشاری به عنوان یکی از مهم‌ترین نژادهای بومی کشور، سال‌هاست به دلیل رشد مناسب، کیفیت مطلوب گوشت و توان تولید بالا مورد توجه دامداران قرار دارد و اجرای طرح‌های اصلاح نژادی نیز موجب شده است که جایگاه زنجان در صنعت دامپروری کشور بیش از گذشته تقویت شود.

وی خاطرنشان کرد: توسعه اصلاح نژاد، استفاده از فناوری‌های نوین در تولید مثل، بهبود مدیریت واحدهای دامداری، آموزش دامداران و حمایت از واحدهای تولیدی از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان برای افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه افزایش بهره‌وری در بخش دامپروری نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد، تصریح کرد: تلاش می‌کنیم با توسعه فعالیت‌های تحقیقاتی، حمایت از دامداران و تجاری‌سازی دستاوردهای علمی، زمینه ارتقای کیفیت تولیدات دامی و افزایش درآمد بهره‌برداران را فراهم کنیم.

کرامتی ابراز امیدواری کرد با معرفی نژادهای جدید دام سبک، گام مؤثری در افزایش تولید گوشت قرمز، ارتقای بهره‌وری واحدهای دامداری و تثبیت جایگاه استان زنجان به عنوان یکی از قطب‌های دامپروری کشور برداشته شود.

کد مطلب 983277

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.