کشت گیاهان مقاوم در ۱۶۰۰ هکتار از اراضی شرق اصفهان برای مقابله با بیابان‌زایی

رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: شهرداری با هدف مهار بیابان‌زایی و کاهش گردوغبار، حدود ۱۶۰۰ هکتار از اراضی تحت مالکیت خود در شرق اصفهان را به کشت گونه‌های گیاهی مقاوم اختصاص داده و هم‌زمان توسعه شبکه‌های آبیاری این محدوده را در دستور کار قرار داده است.

عباس حاج‌رسولی‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به برنامه‌های مدیریت شهری برای مقابله با گسترش بیابان‌زایی اظهار کرد: شهرداری اصفهان در اراضی تحت مالکیت خود در شرق شهر، طرحی برای توسعه پوشش گیاهی اجرا کرده است که در قالب آن حدود ۱۶۰۰ هکتار از این اراضی به کشت گونه‌های گیاهی مقاوم اختصاص یافته است.

وی افزود: هدف از اجرای این طرح، جلوگیری از تبدیل این زمین‌ها به کانون‌های تولید گردوغبار و کاهش اثرات بیابان‌زایی بر مناطق شهری است، به همین منظور ایجاد و توسعه شبکه‌های آبیاری نیز در دستور کار قرار گرفته است تا شرایط لازم برای حفظ و تقویت پوشش گیاهی فراهم شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه گیاهان کاشته‌شده در این محدوده نتایج مطلوبی در کنترل فرسایش بادی و مهار گردوغبار داشته‌اند، تصریح کرد: تداوم این اقدامات می‌تواند نقش مؤثری در حفاظت از محیط‌زیست شهری و کاهش تهدیدهای ناشی از بیابان‌زایی ایفا کند.

حاج‌رسولی‌ها با اشاره به ضرورت اجرای برنامه‌های مکمل در این حوزه گفت: توسعه کمربندهای سبز، تقویت پوشش گیاهی، احیای اراضی و مراتع آسیب‌دیده، مدیریت اصولی منابع آب، استفاده از پساب برای آبیاری، صیانت از حقابه‌های زیست‌محیطی زاینده‌رود و استقرار نظام پایش مستمر مخاطرات محیطی، از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌تواند روند گسترش بیابان‌زایی را کاهش داده و تاب‌آوری زیست‌محیطی اصفهان را افزایش دهد.

وی خاطرنشان کرد: مدیریت شهری برنامه‌های متعددی برای بیابان‌زدایی در دستور کار دارد و توسعه کشت گونه‌های گیاهی سازگار با شرایط اقلیمی شرق اصفهان، یکی از مهم‌ترین محورهای این برنامه‌ها به‌شمار می‌رود.

کد مطلب 983261

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.