اسلام دین شمشیر نیست، اما تعرض دشمن را نمی‌پذیرد

مترجم و مفسر نهج‌البلاغه و بنیان‌گذار بنیاد نهج‌البلاغه با تأکید براینکه اسلام دین شمشیر نبود، بلکه دین منطق و بحث علمی بود، گفت: گسترش فرهنگی اسلام از آغاز تا امروز بر همین سیر استوار بوده است؛ اما اگر دشمن و غیرمسلمانان وارد معرکه شوند و زور بگویند، اسلام دست روی دست نمی‌گذارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سید جمال‌الدین دین‌پرور در یازدهمین همایش تبیینی-ترویجی «مباهله» صبح امروز _چهارشنبه بیستم خرداد_ اظهار کرد: حقیقت اسلام در فرهنگ تشیع تبلور عملیاتی پیدا کرده است. واقعه مباهله به خوبی نشان می‌دهد که اسلام برای تبیین فرهنگ خود چه مسیری را طی می‌کند.

وی با رد شبهه خشونت در اسلام افزود: برخلاف ادعای برخی، در زمان پیامبر (ص) و ائمه (ع)، غیرمسلمانان در جامعه اسلامی زندگی می‌کردند و ارتباط داشتند و هیچ خشونت و مشکلی وجود نداشته است. پیامبر در برخورد با مسیحیان که معتقد به تثلیث بودند، ابتدا بحثی علمی و شهودی مطرح کردند در آنجا که می‌فرمایند: «اگر عیسی (ع) بدون پدر است، پس حضرت آدم (ع) که هیچ پدر و مادری نداشت، اولی‌تر به خدایی است!»

این مفسر نهج البلاغه در ادامه با اشاره به آیه جزیه خاطرنشان کرد: دین و اعتقاد امری قلبی است که با زور تحمیل نمی‌شود؛ توضیح داده می‌شود و طرف باید خود بپذیرد، اما اگر مسیحیان خواستند در جامعه اسلامی زندگی کنند، باید هزینه آن را بپردازند، مسئله جزیه یک امر طبیعی و معقول است؛ همان‌طور که هر کسی در ایران زندگی می‌کند باید هزینه بدهد، این اصل در همه جای دنیا قابل طرح است.

دین‌پرور تأکید کرد: گسترش فرهنگی اسلام از آغاز تا امروز بر همین سیر استوار بوده است، اما اگر دشمن و غیرمسلمانان وارد معرکه شوند و زور بگویند، اسلام دست روی دست نمی‌گذارد و این مکتب را با قاطعیت پیش می‌برد. امیدواریم با تبیین این فرهنگ در دنیا، بتوانیم اهداف خود را در زمان کنونی پیش ببریم.

در ادامه حسین ظریف‌منش، مدیرعامل بنیاد غدیر اظهار کرد: بنیاد غدیر نخستین نشست تبیین مباهله را ۱۰ سال پیش برگزار کرد. با توجه به اهمیت این موضوع و لزوم طرح آن در جامعه، تلاش کردیم در کارگروه‌ها، این اجلاس را به‌صورت همایشی تبیینی مطرح و برگزار کنیم. در سال‌های گذشته، این همایش در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با حضور جمعی از اندیشمندان برگزار شد، همچنین در استان‌ها، مراسم تبیینی با حضور ائمه جمعه برگزار می‌شد و کتاب‌هایی در این زمینه منتشر شد.

وی خاطرنشان کرد: وقتی موضوع مباهله را به خدمت آیت‌الله محمدی ری‌شهری مطرح کردیم، ایشان نیز این حرکت را تأیید کردند و کتابی که ایشان نوشته بودند را برای چاپ در اختیار بنیاد غدیر قرار دادند. ما در این زمینه سال گذشته کتاب «مباهله در شعر» را ویژه نسل جوان منتشر کردیم و امروز یازدهمین جلسه همایش مباهله را برگزار می‌کنیم. در شرایطی که دهه امامت و ولایت باشکوه‌تر از گذشته برگزار شد، ما با توجه به امکانات، کارمان را در دو بخش تدارک دیدیم و جشنواره‌ها را در فضای مجازی و در حوزه فرهنگی و هنری برگزار کردیم.

مدیرعامل بنیاد غدیر درباره اقدامات صورت گرفته این بنیاد در موضوع غدیر ادامه داد: سعی کردیم اجتماعات خیابانی و حماسه‌های بعث‌گونه مردمی را در سراسر کشور در شب‌ها و روزهای غدیر به مدت ۱۰ شبانه‌روز انجام دهیم و بسته‌های اطعام، فرهنگی و ورزشی توزیع شود.

ظریف‌منش با بیان اینکه برنامه‌ها از عید قربان تا روز عید غدیر ادامه دارد، گفت: سال جاری در کنار برنامه‌های ترویجی و تبلیغی، نزدیک به ۳۲ نشست علمی با مشارکت دانشگاه تهران، دانشگاه امام حسین(ع)، دانشگاه پیام نور، دانشگاه آزاد و دیگر مراکز برگزار کردیم. در این نشست‌ها، برخی مفاهیم مورد نیاز جامعه همچون «امنیت»، «دفاع از منکر» با الگوگیری از امیرالمؤمنین(ع)، آموزه‌های علوی که پاسخگوی عصر جدید است، و راه‌های گسترش نهج‌البلاغه بررسی شد.

مدیرعامل بنیاد غدیر افزود: سال جاری همایش تبیینی مباهله در اکثر استان‌ها و چند کشور برگزار می‌شود. امیدواریم این حرکت مورد عنایت قرار گیرد تا در سال‌های گسترده‌تر برگزار شود. روز مباهله تنها یک واقعه تاریخیِ صرف نیست، بلکه این روز سند هویت و حقانیت شیعه، سند تعیین‌کننده راه است. اگر کار عمیق و تبیینی دقیقی صورت گیرد، می‌تواند به‌عنوان مؤلفه‌ای مؤثر در تبیین حقانیت تشیع به کار گرفته شود و ما می‌توانیم به وسیله‌ آن پیام خود را صادر و ارزش‌های اسلام را به خوبی مطرح کنیم.

کد خبر 978299

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.