بلندمرتبه‌سازی در ناهارخوران می‌تواند کریدور هوایی گرگان را مختل کند

مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان گفت: محیط زیست با هرگونه بلندمرتبه‌سازی که موجب اختلال در کریدور هوایی شهر گرگان، افزایش آلودگی هوا و برهم خوردن تعادل اقلیمی منطقه شود، مخالفت کارشناسی دارد.

غدیر حسن‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در گلستان با اشاره به طرح‌های مطرح شده برای بلندمرتبه‌سازی در گرگان اظهار کرد: موضوع بلندمرتبه‌سازی در برخی نقاط شهر گرگان در کارگروه‌ها و شورای عالی شهرسازی و معماری کشور مطرح شده، اما بر اساس آخرین اطلاعاتی که دریافت کرده‌ایم هنوز به تصویب نهایی نرسیده است.

وی افزود: محیط زیست در جلسات کارشناسی و کارگروه‌های مربوطه دیدگاه‌های تخصصی خود را ارائه کرده و درباره برخی نقاط پیشنهادی مخالفت خود را اعلام کرده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل مخالفت محیط زیست با بلندمرتبه‌سازی در برخی نقاط گرگان به‌ویژه محور ناهارخوران، حفظ کریدور هوایی شهر است.

وی افزود: تبادل طبیعی هوا میان مناطق جنگلی و ارتفاعات بالادست با شهر گرگان موجب شده این شهر از شرایط مطلوب اقلیمی و کیفیت مناسب هوا برخوردار باشد و هرگونه ساخت‌وساز بلندمرتبه در مسیر این کریدور می‌تواند این چرخه طبیعی را مختل کند.

حسن‌زاده ادامه داد: در صورت ایجاد موانع در مسیر جریان هوا، احتمال افزایش آلودگی هوا در شهر گرگان وجود دارد؛ موضوعی که اکنون در بسیاری از شهرهای بزرگ کشور به یک چالش جدی تبدیل شده است.

وی گفت: علاوه بر موضوع آلودگی هوا، بلندمرتبه‌سازی می‌تواند بر الگوی دمایی شهر نیز تأثیر بگذارد و تعادل دمایی که اکنون به واسطه تبادل هوا میان جنگل‌ها و شهر برقرار است، دچار اختلال شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان با تأکید بر ضرورت انجام مطالعات جامع پیش از اجرای طرح‌های عمرانی افزود: هرگونه تصمیم‌گیری در این حوزه باید بر مبنای مطالعات علمی و ملاحظات بوم‌شناختی انجام شود، زیرا اجرای پروژه‌های فاقد پشتوانه کارشناسی می‌تواند در آینده پیامدهای زیست‌محیطی و اقتصادی گسترده‌ای به همراه داشته باشد.

وی اظهار کرد: آثار احتمالی بر منابع آب، فرسایش، فرونشست زمین، مصرف انرژی و سایر مؤلفه‌های محیط زیستی از جمله مواردی است که باید پیش از تصویب طرح‌های بلندمرتبه‌سازی مورد توجه قرار گیرد.

حسن‌زاده گفت: رویکرد محیط زیست مخالفت با توسعه نیست، بلکه تأکید بر توسعه‌ای است که با ظرفیت‌های طبیعی و اصول علمی سازگار باشد و منافع بلندمدت شهر و شهروندان را تأمین کند.

کد خبر 977665

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.