قیمت رم تا پایان سال ۲ برابر می‌شود

در حالی که بسیاری از کاربران انتظار کاهش قیمت قطعات کامپیوتر را دارند، یکی از مدیران لکسار هشدار داده است که بازار حافظه در مسیر افزایش شدید قیمت قرار دارد و بهای رم ممکن است تا پایان سال میلادی جاری به دو برابر سطح کنونی برسد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار قطعات کامپیوتر این روزها شرایطی متفاوت از انتظار کاربران را تجربه می‌کند. برخلاف تصور رایج درباره کاهش تدریجی قیمت حافظه‌ها، نشانه‌های بازار از آغاز موج تازه‌ای از گرانی در بخش رم حکایت دارد؛ روندی که به گفته کارشناسان می‌تواند تا پایان سال میلادی به افزایش چشمگیر قیمت‌ها منجر شود.

بر اساس گزارش تامز هاردور، «کریس شیا» مدیر منطقه‌ای شرکت لکسار در استرالیا و نیوزیلند پیش‌بینی کرده است که هزینه خرید رم تا پایان سال جاری میلادی ممکن است تا دو برابر افزایش پیدا کند.

این در حالی است که برخی کاربران با مشاهده تخفیف‌های مقطعی فروشگاه‌ها تصور می‌کنند بازار در مسیر کاهش قیمت قرار گرفته است، اما فعالان صنعت معتقدند این تخفیف‌ها نشانه ارزانی نیست. به گفته شیا، فروشندگان در حال تخلیه موجودی‌های قدیمی خود هستند تا برای ورود نسل جدید محصولات که با قیمت‌های بالاتری عرضه خواهند شد، فضای کافی ایجاد کنند.

کارشناسان یکی از مهم‌ترین دلایل این افزایش قیمت را تغییر جهت تولیدکنندگان بزرگ تراشه عنوان می‌کنند. شرکت‌هایی همچون سامسونگ، اس‌کی هاینیکس و مایکرون بخش عمده ظرفیت تولید خود را به ساخت حافظه‌های پرسرعت و پهن‌باند مورد نیاز زیرساخت‌های هوش مصنوعی اختصاص داده‌اند؛ موضوعی که موجب کاهش عرضه رم‌های مصرفی و در نتیجه افزایش قیمت آن‌ها شده است.

رشد انفجاری تقاضا برای توسعه سامانه‌های هوش مصنوعی و مراکز داده، بازار حافظه را نیز تحت تأثیر قرار داده و سهم کاربران عادی از تولیدات این صنعت را کاهش داده است. به همین دلیل بسیاری از تحلیلگران معتقدند روند افزایشی قیمت‌ها در ماه‌های آینده ادامه خواهد داشت.

این پیش‌بینی در حالی مطرح می‌شود که سال گذشته «ادوارد کریسلر» مدیر روابط‌عمومی سافایر از احتمال رسیدن بازار به ثبات طی بازه زمانی شش تا هشت ماهه خبر داده بود، با این حال تحولات اخیر صنعت هوش مصنوعی و تغییر اولویت تولیدکنندگان، شرایط را دگرگون کرده است.

به باور مدیر منطقه‌ای لکسار، اثر افزایش هزینه‌های صنعتی بیشتر با فاصله زمانی هشت تا ۹ ماهه به مصرف‌کننده نهایی منتقل می‌شود و بازار اکنون در حال تجربه پیامدهای همین تأخیر است؛ موضوعی که می‌تواند ماه‌های پیش رو را به دوره‌ای پرهزینه برای خریداران رم و سایر قطعات حافظه تبدیل کند.

کد خبر 977399

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.