۸۰ درصد تولیدات کشاورزی از اراضی دیم است/‌امنیت غذایی واشتغال پایدار نیازمند توسعه کشاورزی

استاندار کرمانشاه گفت: ۷۵ تا ۸۰ درصد تولیدات کشاورزی استان از ۷۰۰ هزار هکتار اراضی دیم تأمین می‌شود، لازم است تغییر نگاه در تخصیص اعتبارات و توجه ویژه به دیم‌زارها اتفاق بیفتد، توسعه بخش کشاورزی را عامل امنیت غذایی، اشتغال پایدار و جلوگیری از مهاجرت است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، منوچهر حبیبی امروز_ شنبه شانزدهم خرداد_ در نشست شورای برنامه‌ریزی استان با تاکید برهماهنگی دستگاه‌ها و اولویت‌بندی اعتبارات، اظهارکرد: لازم است بین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دستگاه‌های اجرایی فهم مشترکی ایجاد شود.

وی افزود: برنامه، اعتبار و اجرا باید هماهنگ باشند. اگر پیش از درخواست اعتبار، نشست کارشناسی برگزار شده و اولویت‌بندی‌ها مشخص باشد، دیگر نیازی به بررسی دوباره نیست.

استاندار کرمانشاه گفت: جلسات با مدیران دستگاه‌ها را با فوریت پیگیری شود تا ظرف یک ماه آینده تکلیف همه دستگاه‌ها روشن شود.

حبیبی با اشاره به‌ ارائه مدیرکل جهاد کشاورزی استان آن را امیدوارکننده اما نیازمند برنامه جدی‌تر دانست و بیان کرد: ۷۰۰ هزار هکتار اراضی دیم داریم که ۷۵ تا ۸۰ درصد تولیدات کشاورزی استان از این اراضی تأمین می‌شود، در حالی که بخش عمده اعتبارات به سمت اراضی آبی می‌رود.

وی خواستار نگاه ویژه‌ای به دیم‌زارها شد تا به این واسطه اتفاقات مبارک‌تری اتفاق افتاد و با تأکید بر لزوم افزایش تولید به جای حفظ وضع موجود افزود: ظرفیت افزایش تولید را داریم و تجربه یک دوره پنج ساله را هم داریم.

استاندار کرمانشاه خواستار توجه به موضوعات مکانیزاسیون، بیمه محصولات، بذرهای اصلاح‌شده، حمایت‌های مالی و مشکلات بانکی شد.

حبیبی این گزارش را تلنگری برای جدی‌تر گرفتن اراضی دیم دانست و گفت: توسعه بخش کشاورزی یعنی امنیت غذایی پایدار، یعنی اشتغال پایدار، یعنی اقتصاد پویا و یعنی جلوگیری از مهاجرت روستا به شهر و حتی مهاجرت معکوس در استان ایجاد شود.

استاندار کرمانشاه با تأکید بر لزوم توجه به مطالبات مردمی تصریح کرد: مدیران باید صدای مردم را در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، آب، بهداشت، آموزش و مسکن بشنوند و این مطالبات را به صورت عملیاتی پیگیری کنند. اگر در اجرای طرح‌هایی مانند نهضت ملی مسکن یا سایر برنامه‌ها گره و مانعی وجود دارد، باید سریع شناسایی و برطرف شود.

حبیبی بر ضرورت حضور میدانی مدیران در شهرستان‌ها، بخش‌ها و روستاها تأکید کرد و گفت: حضور در میدان و بازدید از پروژه‌ها موجب تغییر نگاه و شناخت دقیق‌تر مسائل می‌شود و مدیران نباید صرفاً به فعالیت پشت میز اکتفا کنند.

وی با اشاره به اهمیت پیگیری حقوق قانونی استان از مرکز خاطرنشان کرد: مدیران باید با جسارت و با استدلال منطقی و قانونی، مطالبات استان و دستگاه‌های اجرایی را از مراجع ملی پیگیری کنند. سکون و کم‌تحرکی به نفع استان نیست و مدیران باید با برنامه‌ریزی و آینده‌نگری برای حل مسائل وارد میدان شوند.

حبیبی یکی از ویژگی‌های مدیران موفق را فعال‌سازی پروژه‌های راکد دانست و افزود: پروژه‌هایی که سال‌ها متوقف مانده‌اند باید از رکود خارج شوند. انتظار مردم و مدیریت استان این است که پروژه‌های نیمه‌تمام و متوقف، به ویژه در حوزه‌های مهمی مانند بهداشت و درمان، عمران و زیرساخت‌ها دوباره فعال شوند.

استاندار کرمانشاه ضمن تشکر از قرار گرفتن این موضوع در دستور کار جهاد کشاورزی و سازمان مدیریت، بر ضرورت حمایت‌های ویژه تأکید کرد.

وی بر تسریع در پاسخگویی دستگاه‌ها به استعلامات پنجره واحد سرمایه‌گذاری تأکید کرد و گفت: برخی دستگاه‌ها پاسخ استعلام‌ها را با تأخیر ارائه می‌کنند، در حالی که باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن به سرمایه‌گذاران پاسخ داده شود تا روند سرمایه‌گذاری در استان تسهیل شود.

حبیبی با اشاره به موضوع مولدسازی گفت: با توجه به محدودیت منابع مالی دولت، استفاده از ظرفیت مولدسازی دارایی‌ها می‌تواند یکی از راهکارهای مهم برای تأمین منابع و ایجاد ارزش افزوده باشد و لازم است دستگاه‌های مرتبط در این زمینه همکاری و پیگیری لازم را داشته باشند.

کد خبر 977248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کریم IR ۱۰:۴۰ - ۱۴۰۵/۰۳/۱۷
    0 0
    اگر ۸۰ درصد تولیدات از اراضی دیم تهیه میشه بیخود کردید این همه مجوز حفر چاه دادید که باعث نابودی همه چشمه ها رودخانه ها و هدر رفت منابع ابی برگشت ناپذیر کشور شد