سه محور اصلی یوم‌الله ۱۵ خرداد خدا، مردم و ولایت بود

امام جمعه مشهد مقدس گفت: سه محور اصلی قیام پانزده خرداد «خدامحوری، مشارکت مردم و عشق به ولایت و مرجعیت» بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی امروز _جمعه پانزدهم خرداد_ در خطبه های نمازجمعه مشهد که در جوار بارگاه مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به فرارسیدن یوم‌الله ۱۵ خرداد است، اظهار کرد: خداوند متعال در قرآن کریم و سوره مبارکه ابراهیم (ع) می‌فرماید «ما موسی را برای معجزات فرستادیم تا قوم خود را از ظلمت و تاریکی‌ها به نور و روشنایی خارج کند و به او گفتیم ایام‌الله را برای قوم خود متذکر باش که هر قوم انقلابی که در مقابل طاغوت ایستادگی کند به مقاومت و شکرگذاری نجات از طاغوت نیازمند است».

وی افزود: نزدیک به ۶۳ سال قبل ۱۵ خرداد در کشور ما به عنوان اولین حرکت فدایی شدن در راه خدا روی داد، انقلاب عظیمی از جریان قیام مردم‌ در ۱۵ خرداد آغاز شد و امروز به نقطه‌ای رسیده است که استکبار جهانی منفورترین، ذلیل‌ترین و بی‌ارزش‌ترین در بینش جهانیان قرار گرفته است.

امام جمعه مشهد ادامه داد: امام خمینی (ره) بزرگوار ۱۵ خرداد را «یوم‌الله» نامیدند؛ زیرا این روز طلیعه حرکتی است که در خط ظهور امام زمان (عج) در دنیا شروع شده و تا ظهور ایشان ادامه دارد. آیت الله علم الهدی خاطرنشان کرد: علت این که بعضی روزها یوم‌الله هستند به این خاطر است که دو خصوصیت در این روز وجود دارد، نخست این که در این روز هیچ چیز جز قدرت و عظمت خدا به چشم نمی‌آید، در ۱۵ خرداد نیز جز قدرت خدا هیچ چیز حاکم نبود؛ در این روز انسان‌های بی‌گناه به خاک و خون کشیده شدند، اما این حرکت نظامی در مردم اثر نداشت و آن‌ها گفتند خدا و به میدان آمدند.

وی افزود: در آن روز کسی از سلاح و گلوله وحشت نداشت. وقتی ۱۵ خرداد در ۱۲ محرم سال ۴۲ پیش آمد، با الهام از کربلا و عاشورا بود، در نتیجه بصیرت مردم ما از ۶۰ سال پیش در طاغوت ستیزی و آمریکا ستیزی وابسته به کربلا شد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: خصوصیت دومی که یوم الله دارد، این است که فراموش شدنی نیست و در زندگی بشر باقی می‌ماند، هم یاد و خاطره آن و هم نقش و اثری که از خود برجا می‌گذارد.

آیت‌الله علم‌الهدی گفت: ۱۵ خرداد نه تنها خاطراتش باقی مانده، بلکه آموزه آن نیز باقی‌مانده است. در این روز مردم چه چیزی را مطالبه کردند؟ این قیام مردمی با خبر یک راننده اتوبوس در میدان شوش مبنی بر اینکه امام(ره) را دستگیر کردند، شروع شد که در جریان آن ۱۵ هزار نفر از مردم کشته شدند، اما با این حال ایستادند و مقاومت کردند.

وی افزود: نزدیک ۱۰۰ روز است که امام ما به شهادت رسیده و مردم ما همچنان میدان را رها نکردند، این بروز ۱۵ خرداد زمان ما، نشان و رنگ ۱۵ خرداد سال ۴۲ هست که به امروز رسیده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه باید حوادث تاریخی را بازخوانی کنیم، ادامه داد: این که ریشه حماسه و عشق رهبری و ولایت امروز ما از کجا شروع شده و نشات گرفته است؛ در ۱۵ خرداد مردم چه می‌خواستند، این عوامل دگر اندیشی که هر روز یک سازی را کوک می‌کردند و قصد دارند تا جریانات را منحرف کنند، بگویند مردم در روز ۱۵ خرداد آیا نان و آب می‌خواستند و یا دنبال مارکسیسم راه افتاده بودند؟

آیت الله علم الهدی یادآور شد: در این روز سه عنصر حاکم بود، نخست خدا، دوم مردم که به خاطر خدا به میدان آمدند و سوم ولایت و مرجعیت بود؛ مردم شنیدند که مرجع شأن را دستگیر کردند، پس به خیابان‌ها آمدند و سینه‌های خود را در مقابل گلوله قرار دادند تا از مرجعیت و ولایت دفاع کنند، خواسته مردم امروز نیز دفاع از ولایت و مرجعیت بود، ما نمی‌توانستیم یک روزی را تصور کنیم که ما باشیم و آقا نباشد چه برسد که لفظ شهید را در کنار اسم ایشان تصور کنیم.

وی با بیان اینکه تازه محرم بیاید، عشق مردم به رهبری و ولایت مشخص می‌شود، افزود: امام مردم، رهبر آن روز قیامش برای خدا بود، روز عاشورا در مسجد اعظم قم اعلام کرد می‌خواهند ریشه اسلام را بزنند، علمای اسلام بپا خیزید، اما با کدام اسلحه و توان؛ یک سیاسی نادان در آن زمان می‌گفت شما با تسبیح می‌خواهید با اسلحه بجنگید؛ نخیر ما با دل مردم می‌خواهیم به جنگ برویم که هیچ اسلحه‌ای در آن اثر نمی‌کند.

امام جمعه مشهد ادامه داد: امروز روی کره زمین با همه رشد فناوری، تکنولوژی و پیشرفت هنر و صنعت هیچ اختراعی نمی‌توانید، پیدا کنید که بتواند در دل مردم نفوذ کند و آن را تحت تاثیر قرار دهد. متاسفانه یک عده افراد در زاویه و کنار دانشگاه، افراد ناآگاه را دور خود جمع می‌کنند و می‌گویند دین در مبارزه خشونت دارد، نخیر بلکه باید بگوییم جنگ دشمن با مذهب خشونت دارد، در این ۴۷ سال که حاکمیت اسلامی داشتیم ما به کجا حمله کردیم؟ آمریکا از آن سر دنیا آمده به خاک ما تجاوز کرده است، خشونت ندارد ما که از خود دفاع می‌کنیم، خشونت داریم؟ آن ناپاکی که آمده دین ما را از ما بگیرد و آقای ما را از ما گرفت، خشونت ندارد، اما ما خشونت داریم؟ نخیر جنگ با مذهب خشونت دارد، نه خود مذهب.

آیت الله علم الهدی گفت: کسی که با مذهب می‌جنگد در واقع می‌خواهد با دل مردم بجنگد که این کار ساده‌ای نیست؛ انواع خشونت‌ها، کشتارها و جنایت‌ها را به کار می‌برد تا مردم را بترساند و منحرف کند درحالی که عشق اهل‌بیت(ع) وقتی در دلی وارد شد دیگر ترس و تردید در آن راه ندارد، لذا دشمن ما دست به خشونت می‌زند، چون با دل مردم کار دارد.

وی عنوان کرد: پیامبر اکرم (ص) وقتی برای حضرت علی(ع) دعا کرد، بحث عشق را مطرح کرد، نگفت خدایا به علی اسلحه بده؛ شما در تاریخ بشریت اگر نگاه کنید خشن‌ترین اتفاقات در صحنه کربلا و در مقابله با اهل‌بیت(ع) و شیعه در تاریخ است.

کد خبر 976934

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.