در هیچ شرایطی مسیر پرسپولیس به آسیا ختم نمی‌شود/ جام حذفی برگزار نخواهد شد

رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال گفت: باشگاه پرسپولیس هیچ شانسی برای حضور در رقابت‌های آسیایی فصل آینده نخواهد داشت و انتخاب سهمیه سوم بین گل‌گهر و چادرملو است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مصطفی زارعی شب گذشته _دوشنبه یازدهم خرداد_ در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها اظهار کرد: فرایند بررسی مدارک و شرایط باشگاه‌ها از شهریور سال گذشته آغاز شد و در طول این مدت تمام شاخص‌ها و بخش‌های مورد نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا و فدراسیون فوتبال ارزیابی شد و با باشگاه‌ها در میان گذاشته شد و پیگیر آن‌ها بودیم.

وی افزود: در پایان این بررسی‌ها، سه باشگاه استقلال، گل‌گهر و آلومینیوم اراک موفق شدند همه معیارها و الزامات لازم را رعایت کنند و مجوز حرفه‌ای خود را بدون هیچ‌گونه جریمه‌ای از کنفدراسیون فوتبال آسیا AFC دریافت کنند.

رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال ادامه داد: باشگاه‌های تراکتور، پرسپولیس و چادرملو نیز موفق به دریافت مجوز حرفه‌ای شدند، اما به‌دلیل نواقص و موارد موجود، مشمول جریمه‌های نقدی می شوند.

وی درباره باشگاه‌های دارای مجوز ملی بیان کرد: باشگاه‌های فولاد خوزستان، سپاهان، شمس‌آذر، پیکان، استقلال خوزستان و ذوب‌آهن موفق به دریافت مجوز ملی شدند؛ در این میان باشگاه‌های فولاد خوزستان و ذوب‌آهن چند برابر سرمایه اولیه خود دارای زیان انباشته هستند و اگر این موضوع را حل می‌کردند، مجوز AFC را نیز دریافت می‌کردند.

زارعی درباره باشگاه‌هایی که موفق به دریافت هیچ‌گونه مجوزی نشده‌اند، خاطرنشان کرد: باشگاه‌های خیبر، فجرسپاسی، مس رفسنجان و ملوان هیچ نوع مجوزی دریافت نکرده‌اند و این باشگاه‌ها مشمول جرایم مالی و همچنین کسر امتیاز برای فصل آینده لیگ‌برتر خواهند شد.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت سپاهان عنوان کرد: سپاهان موفق به دریافت مجوز حرفه‌ای AFC نشد، ما از شهریور سال گذشته شرایط تمام باشگاه‌ها را مستمر رصد می‌کردیم و از همان ابتدا مشخص بود که شرایط این باشگاه در بعضی بخش‌ها مطلوب نیست.

رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال افزود: صورت‌های مالی پایان دوره باشگاه سپاهان تازه ابتدای سال ۱۴۰۵ به دست ما رسید، در حالی که بیست‌وپنجم اردیبهشت‌ آخرین فرصت بارگذاری مدارک در سامانه مربوط بود، با وجود پیگیری‌های متعدد، باشگاه سپاهان در زمان مقرر موفق به تکمیل و بارگذاری مدارک نشد.

وی ادامه داد: در این مدت چندین جلسه با مدیرعامل و اعضای هیئت‌مدیره باشگاه سپاهان برگزار کردیم، اما گزارش حسابرسی این باشگاه به دست ما نرسید و همین موضوع مشکلاتی را در روند صدور مجوز حرفه‌ای ایجاد کرد.

زارعی تصریح کرد: در دو مرحله با کنفدراسیون فوتبال آسیا مکاتبه کردیم تا به باشگاه سپاهان فرصت داده شود ظرف دو روز مدارک خود را بارگذاری کند، اما AFC اعلام کرد که رفتار این نهاد با تمام باشگاه‌ها یکسان است و امکان اعطای فرصت ویژه وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: البته موضوع شرایط خاص ناشی از خسارات وارد شده به شرکت فولاد مبارکه سپاهان در جنگ تحمیلی سوم علیه کشورمان مطرح شد، اما در نهایت نمی‌دانم چه اتفاقی رخ داد که این باشگاه نتوانست در سال جاری مجوز حرفه‌ای AFC را دریافت کند.

رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال تصریح کرد: در کنفدراسیون فوتبال آسیا یک هیئت بدوی وجود دارد که در سال‌های گذشته همواره آرای صادرشده از سوی ایران را تأیید کرده است، با این حال این امکان نیز وجود دارد که AFC رأی صادره از ایران را نپذیرد، هرچند تصور نمی‌کنم چنین اتفاقی رخ دهد.

وی افزود: ما باید مکانیزم‌های داخلی خود را بیش از گذشته تقویت کنیم تا سال‌های آینده باشگاه‌ها با چنین مشکلاتی روبه‌رو نشوند.

زارعی درباره تعیین نمایندگان فوتبال ایران در رقابت‌های آسیایی اذعان کرد: جام حذفی برگزار نخواهد شد و بر همین اساس ملاک ما برای معرفی نمایندگان فوتبال ایران، رده‌بندی کنونی جدول مسابقات خواهد بود.

وی ادامه داد: در شرایط موجود، تا هفته نخست یا دوم تیر فرصت داریم اسامی نهایی تیم‌های حاضر در رقابت‌های آسیایی را اعلام کنیم.

رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال درباره وضعیت سهمیه‌های آسیایی گفت: با شرایط حال حاضر جدول، پرسپولیس به‌طور قطع سهمیه حضور در رقابت‌های آسیایی را کسب نخواهد کرد.

زارعی بیان کرد: بر اساس میانگین امتیازات، باشگاه گل‌گهر که یک مسابقه بیشتر از پرسپولیس و چادرملو برگزار کرده است، تحت هر شرایطی حدود ۰.۰۲ امتیاز نسبت به پرسپولیس برتری دارد و با توجه به معیارهایی که از سوی فدراسیون فوتبال ایران به AFC اعلام شده است، پرسپولیس هیچ شانسی برای کسب سهمیه آسیایی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: بر این اساس تیم سوم فوتبال ایران برای حضور در رقابت‌های آسیایی از میان دو باشگاه گل‌گهر و چادرملو انتخاب خواهد شد و تکلیف نهایی این موضوع پس از جمع‌بندی‌های رسمی اعلام می‌شود.

کد خبر 976114

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.