ضرورت گفتمان‌سازی فرهنگی در حوزه پیشگیری از کشت گیاهان ممنوعه

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان با تأکید بر ضرورت گفتمان‌سازی فرهنگی در حوزه پیشگیری از کشت گیاهان ممنوعه، گفت: حفظ امنیت غذایی، اجتماعی و روانی جامعه مستلزم مقابله فرهنگی و آگاه‌سازی عمومی درباره پیامدهای این نوع کشت‌ها است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، سعید پورعلی امروز _ سه‌شنبه پنجم خرداد_ در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، ضمن تبریک دهه امامت و ولایت و عید قربان، اظهار کرد: شورای فرهنگ عمومی در سال‌های گذشته نیز در حوزه پیشگیری از اعتیاد و مواد مخدر ورود داشته و این موضوع مسبوق به سابقه است.

وی افزود: سال گذشته نیز یکی از جلسات شورای فرهنگ عمومی استان با حضور استاندار، نماینده ولی‌فقیه و دستگاه‌های عضو به موضوع پیشگیری از آسیب‌های حوزه مواد مخدر اختصاص یافت.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان با بیان اینکه مقابله با آثار مخرب کشت گیاهان ممنوعه نیازمند شکل‌گیری یک جریان فرهنگی و اجتماعی است، گفت: در برخی موارد، تنها سودآوری این نوع کشت‌ها برای مردم و کشاورزان بازنمایی می‌شود، در حالی که پیامدهای حقوقی، اجتماعی و آسیب‌های بلندمدت آن کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: همین روایت‌های ناقص و غیرواقعی موجب شده بخشی از کشاورزان به سمت کشت گیاهان ممنوعه سوق پیدا کنند و ضروری است دستگاه‌های فرهنگی و متولی مبارزه با مواد مخدر، برای اصلاح این فضا و بازنمایی واقعیت‌ها اقدام جدی انجام دهند.

پورعلی با اشاره به پیامدهای بلندمدت این مسئله گفت: گسترش کشت گیاهان ممنوعه می‌تواند امنیت غذایی جامعه و همچنین امنیت روانی و اجتماعی نسل جوان را تهدید کند و به همین دلیل، استفاده از ظرفیت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر برای هم‌افزایی، تبادل تجربه و بهره‌گیری از دانش تخصصی دستگاه‌ها در حوزه پیشگیری ضروری است.

معاون سیاسی استاندار لرستان با اشاره به عملکرد استان در حوزه مقابله با مواد مخدر اظهار داشت: لرستان در زمینه کشفیات و اقدامات مقابله‌ای از جایگاه مطلوبی برخوردار است، اما در کنار اقدامات انتظامی، تقویت فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی برای مقابله با گفتمان سوددهی کشت گیاهان ممنوعه باید به‌صورت جدی دنبال شود.

وی افزود: هر زمان باورپذیری فرهنگی در جامعه کاهش پیدا کند، اثربخشی اقدامات فرهنگی نیز کم خواهد شد؛ بنابراین لازم است دستگاه‌های فرهنگی، خدماتی و اجرایی با هم‌صدایی بیشتری در مسیر پیشگیری حرکت کنند.

پورعلی با اشاره به ظرفیت دستگاه‌هایی مانند جهاد کشاورزی، خانه‌های بهداشت، مدارس، بنیادها، بسیج و کمیته امداد در مناطق روستایی، خاطرنشان کرد: این مجموعه‌ها به دلیل حضور میدانی در عمق روستاها می‌توانند نقش مؤثری در آگاه‌سازی و پیشگیری ایفا کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان بیان کرد: در کنار اعلام سطح زیر کشت گیاهان ممنوعه و ارائه گزارش اقدامات فرهنگی، باید طرح‌های کشت جایگزین و برنامه‌های پژوهشی و تحقیقاتی نیز توسط دستگاه‌های متولی تدوین و ارائه شود تا محتوای آموزشی و اقناعی مناسب برای تغییر رفتار در اختیار کشاورزان و مردم قرار گیرد و روایت‌های غیرواقعی در این حوزه تقویت نشود.

کد خبر 974691

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.