۲۰۰ رقم گندم در برابر ۲ رقم؛ جهش ۴ دهه‌ای

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان گفت: حدود ۴۰ سال پیش، کشاورزی کشور تنها با دو رقم گندم اداره می‌شد، اما امروز بیش از ۲۰۰ رقم گندم اصلاح‌شده با ویژگی‌های مقاومت به خشکی، شوری و کاهش نیاز آبی در اختیار کشاورزان قرار دارد.

مسعود ترابی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه ضریب نفوذ بذرهای اصلاح‌شده در حال حاضر بالای ۶۰ درصد است، اظهار کرد: هدف ما رسیدن به ۱۰۰ درصد است؛ چراکه استفاده از این ارقام به‌تنهایی می‌تواند عملکرد محصول گندم را تا ۳۰ درصد افزایش دهد.

صرفه‌جویی ۱۰۰ میلیون مترمکعبی؛ معادل ۱۰ روز جریان زاینده‌رود

وی به پیوند میان بذرهای اصلاح‌شده و بحران آب اشاره کرد و افزود: ارقام جدید گندم در مقایسه با ارقام قدیمی، به دو نوبت آبیاری کمتر نیاز دارند. این به معنای صرفه‌جویی حدود هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب در هر هکتار است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان با ارائه محاسبه‌ای ملموس تأکید کرد: اگر این عدد را در سطح زیرکشت استان اصفهان ضرب کنیم، به صرفه‌جویی بالغ‌بر ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب می‌رسیم؛ رقمی که معادل ۱۰ تا ۱۲ روز جریان کامل رودخانه زاینده‌رود است، این محاسبه نشان می‌دهد که استفاده از ارقام مقاوم به خشکی چه تأثیر مستقیمی بر مدیریت منابع آبی استان دارد.

ترابی با اشاره به روند رو به رشد جمعیت کشور و کاهش منابع آب قابل استحصال توضیح داد: چاره‌ای جز این نداریم که برای تأمین نیاز غذایی ۹۰ میلیون نفر جمعیت کشور، با همان میزان آب موجود، محصول بیشتری تولید کنیم. این همان مأموریتی است که برنامه‌های ژنتیک و اصلاح نژاد ما دنبال می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: تولید ارقامی که با آب شور نیز عملکرد قابل قبول داشته باشند، در دستور کار جدی مراکز تحقیقاتی قرار دارد، این تلاش‌ها در نهایت به حفظ امنیت غذایی کشور و رنگین نگه داشتن سفره مردم منجر خواهد شد.

کد خبر 974146

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.