ناو جنجالی آمریکا سرانجام به خانه بازگشت

ناو هواپیمابر «یو.اس‌.اس جرالد آر. فورد» که آمریکایی‌ها از آن به‌عنوان «بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین ناو جنگی جهان» یاد می‌کنند پس از ۳۲۶ روز حضور در مأموریت‌های جنگی روز شنبه به بندر نورفولک در ویرجینیا بازگشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ناو هواپیمابر «یو.اس‌.اس جرالد آر. فورد» که آمریکایی‌ها از آن به‌عنوان «بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین ناو جنگی جهان» یاد می‌کنند پس از ۳۲۶ روز حضور در مأموریت‌های جنگی شنبه به بندر نورفولک در ویرجینیا بازگشت.

این ناو که از زمان جنگ ویتنام تاکنون رکورد طولانی‌ترین استقرار عملیاتی یک ناو هواپیمابر آمریکایی را به نام خود ثبت کرده، در طول این مأموریت طاقت‌فرسا در جنگ علیه ایران و ونزوئلا مشارکت داشت.

جرالد فورد در این دوره با مشکلات متعددی از جمله آتش‌سوزی گسترده، خرابی‌های مکرر سیستم فاضلاب و اعتراض خدمه به دوری طولانی از خانواده روبه‌رو شد.

photo_2026-05-17_01-07-06

گزارش‌ها حاکی است ناو فورد سال‌ها با تأخیر در تحویل و میلیاردها دلار بودجه مازاد روبه‌رو بوده است.

یکی از بزرگترین رسوایی‌های تکنولوژیک این ناو، خرابی مداوم «آسانسورهای پیشرفته مهمات تسلیحاتی» (AWE) بود.

این آسانسورهای مغناطیسی که وظیفه انتقال بمب‌ها از انبار به روی عرشه را دارند، تا سال‌ها پس از تحویل ناو کار نمی‌کردند و موجب شدند منتقدان، این ابرسازه را یک «آهن‌پاره بی‌مصرف ۱۳ میلیارد دلاری» بنامند.

کد خبر 971889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.