آغاز طرح تکثیر طبیعی کپور در گرگانرود/ هدف‌گذاری تولید بیش از ۱۰ میلیون بچه‌ماهی در گلستان

مدیرکل شیلات گلستان از اجرای طرح تکثیر طبیعی ماهی کپور در حوضه گرگانرود خبر داد و گفت: با اجرای این برنامه و رهاسازی مولدها در آب‌بندان‌های مجاور رودخانه، پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۰ میلیون قطعه بچه‌ماهی تولید و به زیستگاه‌های طبیعی بازگردانده شود.

اسماعیل جباری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در گلستان اظهار کرد: برای تقویت ذخایر آبزیان دریای خزر، مولدهای ماهی کپور در آب‌بندان‌های حاشیه رودخانه گرگانرود مستقر شده‌اند تا فرایند تخم‌ریزی و تکثیر آنها به‌صورت طبیعی انجام شود.

وی افزود: در این طرح حدود ۳۰۰ قطعه مولد ماهی کپور که عمدتاً توسط صیادان پره در منطقه میانکاله صید شده‌اند، پس از انتقال به مراکز شیلاتی برای تکثیر طبیعی در آب‌بندان‌های نزدیک رودخانه رهاسازی شده‌اند.

مدیرکل شیلات گلستان با اشاره به شرایط تخم‌ریزی این گونه گفت: ماهی کپور در طبیعت روی پوشش‌های گیاهی و بوته‌زارها تخم‌ریزی می‌کند، به همین منظور برای فراهم‌سازی شرایط مناسب از سرشاخه‌های درخت سرو در آب‌بندان‌ها استفاده شده تا بستر لازم برای تخم‌ریزی فراهم شود.

وی با تأکید بر اهمیت این روش گفت: تکثیر طبیعی علاوه بر افزایش ذخایر آبزیان به حفظ تنوع زیستی و صیانت از بانک ژنی ماهیان دریای خزر کمک می‌کند و در نهایت موجب تولید ماهیانی با مقاومت بیشتر در محیط طبیعی می‌شود.

جباری در پایان افزود: پس از انجام فرایند تکثیر، بچه‌ماهی‌ها از طریق دریچه‌های ارتباطی آب‌بندان‌ها وارد رودخانه گرگانرود شده و مسیر طبیعی رشد خود را در این زیستگاه طی خواهند کرد.

کد خبر 971873

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.