بحران مالی استقلال به‌دلیل هزینه‌های سنگین پیش از جنگ است

کارشناس فوتبال کشورمان گفت: یکی از مشکلات مدیریتی استقلال تراشیدن هزینه‌های سرسام‌آور برای این باشگاه پیش از جنگ تحمیلی چهل‌روزه بود، بعضی هزینه‌های این باشگاه سنگین بود و برای نمونه کلارنس سیدورف ۳۰۰ هزار دلار دریافت کرد.

علی لطیفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا درباره بحران مالی باشگاه استقلال اظهار کرد: از نظر من یکی از مشکلات مدیریتی استقلال تراشیدن هزینه‌های سرسام‌آور برای این باشگاه پیش از آغاز جنگ تحمیلی چهل‌روزه بود، بر این باور هستم بعضی هزینه‌های این باشگاه بسیار سنگین بود و برای نمونه کلارنس سیدورف ۳۰۰ هزار دلار دریافت کرد، چرا باید این اتفاق رخ می‌داد؟ ساپینتو نیز هزینه‌های سنگینی را به تیم تحمیل کرد. سیستم مدیرتی استقلال در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرد.

وی افزود: در جنگ تحمیلی رمضان واحدهای پتروشیمی و فولاد مورد تجاوز دشمن قرار گرفتند، از همین‌رو تیم‌هایی همچون استقلال، فولاد و سپاهان که هزینه‌های بیشتری داشته‌اند، فشار بیشتری را نسبت به سایر تیم‌های لیگ برتری تحمل می‌کنند. برای نمونه اگر بازیکنی را با ۱۰۰ میلیارد تومان خریده باشند، دیگر نمی‌توانند به او ۱۰ میلیارد تومان بدهند، اما اگر مهره‌ای را با ۳۰ میلیارد تومان خریداری می‌کردند، در چنین شرایطی می‌توانستند به او ۱۰ میلیارد تومان بدهند، زیرا شرایط جنگی است. از نظر من استقلالی‌ها در مدیریت چنین موضوعی ضعف بسیاری داشته‌اند و شک نکنید نتایج منفی آن در ادامه بیشتر هم خواهد شد.

کارشناس فوتبال کشورمان با اشاره به احتمال منحل شدن بعضی رشته‌های منهای فوتبال باشگاه استقلال و حتی تیم فوتسال بانوان تصریح کرد: در اقتصاد ورزشی ما هرگاه تیمی با مشکل روبه‌رو می‌شود، نخستین بخشی که آسیب‌ می‌بیند تیم‌های بانوان است؛ باتوجه به اینکه تاجرنیا تاکید کرده است هزینه‌های استقلال به‌شدت کاهش پیدا خواهد کرد، تیم‌های بانوان و تیم‌های پایه که رکن اصلی هر باشگاه فوتبال هستند، بیشترین آسیب را خواهند دید.

وی ادامه داد: باید از تاجرنیا تشکر کرد که در بدو ورود خود با وجود هزینه‌های بسیار فعالیت استقلال را تنها در فوتبال بزرگسالان خلاصه نکرد و در عمل باشگاه‌داری را رونق داد. تاجرنیا در کشتی، بسکتبال و فوتسال برای استقلال برند ایجاد کرد، اما جنگ تحمیلی و پیامدهای آن موجب شد این باشگاه در ادامه مسیر تنها بتواند تیم فوتبال خود را اداره کند، مگر اینکه مدیران بخواهند هزینه‌های بسیار کمی داشته باشند که البته کمی بعید به نظر می‌رسد؛ چراکه ورزشکاران فوتسال، بسکتبال و کشتی نیز نمی‌توانند رایگان یا با هزینه اندک بازی کنند.

وی ادامه داد: اقتصاد ورزش ما در حال حاضر بسیار شکننده است و چنین موضوعی موجب می‌شود استقلال و حتی تیم‌های دیگر بعضی رشته‌های منهای فوتبال خود را منحل کنند؛ در هر صورت رشته فوتبال ویترین و نماد هر باشگاهی است و از همین‌رو تیم‌ها برای حفظ این ویترین ناچار خواهند بود رشته‌های منهای فوتبال را منحل کنند.

لطیفی درباره وضعیت نقل و انتقالاتی تیم‌ها در فصل آینده خاطرنشان کرد: پیش‌بینی من از بازار نقل و انتقالات فصل آینده این است که قیمت بازیکنان به‌طور چشمگیری شکسته خواهد شد، برای نمونه بازیکنی که ۱۰۰ میلیارد تومان گرفته بود، برای فصل آینده در نهایت بتواند با ۲۰ میلیارد تومان قرارداد ببندد. مشکل اساسی این است که اقتصاد ورزشی ایران با رکود و تورم روبه‌روست و چنین وضعیتی قرارداد بازیکنان را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. بر این باور هستم جنگ اقتصادی دشوارتر از جنگ نظامی است و فارغ از فوتبال امیدوارم مردم ایران بهترین‌ها را تجربه کنند چراکه شایسته آن هستند.

به گزارش ایمنا، طی روزهای گذشته علی تاجرنیا، سرپرست مدیرعاملی و رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال در گفت‌وگویی اعلام این باشگاه همچون سال گذشته با کاهش قابل توجه بودجه روبه‌رو خواهد شد. علت این کاهش را می‌توان ادامه آثار جنگ تحمیلی سوم علیه کشورمان و آسیب به شرکت‌های پتروشیمی عنوان کرد.

به گفته تاجرنیا، استقلال دیگر قادر به تأمین هزینه‌های گذشته نیست و باید خود را با شرایط جدید وفق دهد. نکته قابل توجه این است که آبی‌های پایتخت فصل آینده باید به‌عنوان نماینده ایران در رقابت‌های آسیایی حاضر شوند و بدون تردید بحران مالی باشگاه می‌تواند عملکرد آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. استقلال در حال حاضر در ۱۶ رشته تیم‌داری می‌کند و این امکان وجود دارد که مدیران باشگاه برای کنترل و مدیریت هزینه‌های استقلال بعضی تیم‌های منهای فوتبال را منحل کنند که در این صورت نیز چالش‌ جدیدی پیش‌روی آن‌ها خواهد بود.

کد خبر 971595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.