آیا ایران دچار یک شیفت اقلیمی شده است؟

پژوهشگر حوزه اقلیم و متخصص هیدرولوژی گفت: ایران دچار یک شیفت اقلیمی شده است، اما نکته اینجاست که حتی اگر این شیفت رخ داده باشد، علم سازگاری با کم‌آبی و مدیریت بحران در دنیا وجود دارد و قابل به‌کارگیری است.

رضا مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره مهاجرت نخبگان و وضعیت بازار کار اظهار کرد: نمی‌توان بدون بودجه، پژوهش واقعی انجام داد؛ پژوهش یعنی تیم تشکیل دادن، داده جمع‌آوری کردن و تجهیزات را به کار گرفتن؛ اینها همه هزینه دارد و این شیوه‌ای است که در تمام دنیا مرسوم است، اما در ایران بسیاری از پژوهش‌ها تنها روی کاغذ تعریف می‌شوند؛ وقتی بودجه نباشد، تحقیق واقعی هم صورت نمی‌گیرد.

پژوهشگر حوزه اقلیم و متخصص هیدرولوژی درباره چالش‌های زیست‌محیطی اصفهان گفت: واقعیت این است که منابع تجدیدشونده ما تاحدودی در حال از بین رفتن است؛ کافی است به وضعیت منابع طبیعی کشور نگاهی بیندازید؛ همه چیز گویاست؛ ما سال‌هاست درباره این مسائل هشدار می‌دهیم، اما گاهی خود ما هم احساس می‌کنیم گفتن از این بحران‌ها دیگر فایده‌ای ندارد، زیرا همه چیز آنقدر واضح است که نیازی به توضیح اضافه نیست و آنچه کم است، فقط اراده حل مسئله است.

مدرس درباره جابه‌جایی در الگوهای دیرینه بارش و دما تاکید کرد: معتقدم ایران دچار یک شیفت اقلیمی شده است، اما نکته اینجاست که حتی اگر این شیفت رخ داده باشد، علم سازگاری با کم‌آبی و مدیریت بحران در دنیا وجود دارد و قابل به‌کارگیری است؛ مشکل اساسی ما، نبود پژوهش‌های میدانی دقیق و فاصله عمیق میان یافته‌های علمی و میزهای تصمیم‌گیری است.

پژوهشگر حوزه اقلیم و متخصص هیدرولوژی ادامه داد: اگر می‌خواهیم شرایط تغییر کند، ابتدا باید بپذیریم که بدون تخصیص بودجه واقعی به پژوهش و اعتماد به دانشمندان و دانشجویان خود، محکوم به حدس و گمان در تاریکی هستیم و در این تاریکی، آنچه از دست می‌رود، چیزی نیست جز آخرین ذخایر آب و خاک این سرزمین.

کد خبر 970695

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.