مخاطب امروز به دنبال روایت صادقانه از زندگی و جنگ است

بازیگر نمایش «وی لا» با بیان اینکه کمدی در «وی‌لا» ابزار نقد اجتماعی است، گفت: مخاطب امروز به دنبال روایت صادقانه از زندگی و جنگ است و ما در نمایش وی لا به این سمت رفتیم.

افشین غیاثی بازیگر، نویسنده و کارگردان که بعد از اجرای موفق نمایش «وی‌لا» مجددا با سیروس همتی در این نمایش همراه شده است، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به رویکرد اجتماعی این اثر نمایشی، اظهار کرد: در نمایش «وی‌لا» تلاش کرده‌ایم از ظرفیت کمدی به‌عنوان ابزاری برای نقد اجتماعی و پرداختن به پیامدهای جنگ استفاده کنیم؛ چراکه گاهی بیان مسائل تلخ و پیچیده اجتماعی در قالب طنز، برای مخاطب قابل‌دریافت‌تر و اثرگذارتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه جنگ صرفاً یک رخداد نظامی نیست، افزود: آنچه در «وی‌لا» روایت می‌شود، بیشتر تأثیرات جنگ بر روابط انسانی، خانواده و مناسبات اجتماعی است. جنگ بیرونی در این نمایش بستری برای شکل‌گیری بحران‌ها و تنش‌های درونی میان شخصیت‌هاست و مخاطب به‌خوبی می‌تواند بازتاب این وضعیت را در زندگی روزمره خود مشاهده کند.

مخاطب امروز به دنبال روایت صادقانه از زندگی و جنگ است

این بازیگر و کارگردان تئاتر درباره شیوه پرداخت شخصیت‌ها در این اثر تصریح کرد: شخصیت‌های نمایش «وی‌لا» متعلق به طبقه یا قشر خاصی نیستند و به‌سادگی می‌توان نمونه‌های آن‌ها را در جامعه امروز دید. همین مسئله باعث شده است که مخاطبان با کاراکترها همذات‌پنداری کنند و نمایش برای آنان ملموس و باورپذیر باشد.

غیاثی درخصوص فرآیند ایفای نقش در یک اثر با رویکرد مستند و اجتماعی عنوان کرد: در چنین آثاری بازیگر صرفاً اجراکننده دیالوگ نیست، بلکه باید شناخت دقیقی از وضعیت اجتماعی، روحیات شخصیت‌ها و شرایط پیرامونی داشته باشد؛ چراکه بدون این شناخت، اجرای باورپذیر شکل نخواهد گرفت.

وی ادامه داد: در روند تمرین و اجرای «وی‌لا»، حفظ ریتم گروهی و هماهنگی میان بازیگران از مهم‌ترین دغدغه‌های ما بود. همه اعضای گروه تلاش کردند تا این هماهنگی حفظ شود، زیرا در آثاری از این جنس، انسجام گروهی تأثیر مستقیمی بر ارتباط مخاطب با نمایش دارد.

این نویسنده و کارگردان تئاتر درباره همکاری با سیروس همتی نیز گفت: در کار با آقای همتی، هر سه وجه زیبایی‌شناسی، تعهد به تئاتر و فعال شدن اندیشه مخاطب اهمیت ویژه‌ای داشت. ایشان همواره تأکید داشتند که تئاتر نباید صرفاً به سرگرمی محدود شود، بلکه باید مخاطب را نسبت به مسائل اجتماعی و انسانی پیرامون خود حساس‌تر کند.

غیاثی با اشاره به شرایط اجتماعی و فرهنگی روزهای پس از جنگ اظهار کرد: به نظر می‌رسد مخاطب امروز بیش از هر زمان دیگری به دنبال روایت‌های صادقانه و انسانی از زندگی و جنگ است. مردم پس از عبور از روزهای پرالتهاب، نیاز دارند در فضایی فرهنگی و هنری، تجربه‌ها و دغدغه‌های مشترک خود را بازخوانی کنند و تئاتر می‌تواند این امکان را فراهم کند.

وی افزود: امروز تماشاگر تئاتر تنها برای خندیدن یا سرگرم شدن به سالن نمایش نمی‌آید، بلکه به دنبال اثری است که بتواند بخشی از واقعیت‌های جامعه را برای او روایت کند. به همین دلیل، استفاده از طنز در «وی‌لا» صرفاً برای ایجاد فضای کمیک نیست، بلکه ابزاری برای بیان نقدهای اجتماعی و طرح پرسش‌های جدی درباره جنگ، خانواده و مناسبات انسانی است.

این بازیگر تئاتر درباره بازخورد مخاطبان نسبت به نمایش «وی‌لا» خاطرنشان کرد: خوشبختانه واکنش مخاطبان نسبت به این اثر بسیار مثبت بوده و بسیاری از تماشاگران پس از پایان اجرا، درباره شباهت شخصیت‌ها و موقعیت‌های نمایش با زندگی واقعی صحبت می‌کنند. همین همراهی و همدلی مخاطب، برای ما ارزشمند و نشان‌دهنده موفقیت اثر در برقراری ارتباط با جامعه است.

مخاطب امروز به دنبال روایت صادقانه از زندگی و جنگ است

غیاثی در پایان تأکید کرد: نمایش «وی‌لا» در نهایت درباره سوءاستفاده از مفهوم جنگ و همچنین جست‌وجوی حریم امن خانواده است. ما تلاش کرده‌ایم در این اثر نشان دهیم که در دل بحران‌ها و تنش‌های اجتماعی، خانواده همچنان مهم‌ترین پناهگاه انسان باقی می‌ماند و هنر متعهد می‌تواند این مفاهیم را به شکلی مؤثر و ماندگار به مخاطب منتقل کند.

به گزارش ایمنا، نمایش «وی‌لا» به نویسندگی و کارگردانی سیروس همتی در سالن چهارسوی تئاتر شهر در حال اجراست. این اثر در سبک کلاسیک و معمایی، داستان خانواده‌ای را در بستر بحران‌های اجتماعی روایت می‌کند. نمایش با لحنی هجوآمیز به موضوعاتی همچون نقد مدیریت، دوقطبی‌سازی‌ها و چالش‌های انسانی معاصر می‌پردازد.

کد خبر 969376

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.