روزنامه‌های امروز در یک نگاه | آینده خلیج فارس درخشان و بدون آمریکا است

روزنامه کیهان با تیتر «آینده خلیج فارس درخشان و بدون آمریکا است» به انتشار پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت روز ملی خلیج‌فارس پرداخت. مهم‌ترین عنوان روزنامه‌های امروز _شنبه دوازدهم اردیبهشت_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد:

روزنامه ایران با تیتر «فصل نوین خلیج فارس و تنگه هرمز در حال رقم خوردن است» به بیانات رهبر انقلاب اسلامی در خصوص اهمیت خلیج‌فارس و تنگه هرمز پرداخت و نوشت: آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی، در پیامی به مناسبت ۱۰ اردیبهشت، روز ملی خلیج‌فارس تاکید کردند که فصل جدیدی در خلیج فارس و تنگه هرمز در حال شکل‌گیری است. ایشان با اشاره به دو ماه گذشته و بزرگترین لشکرکشی و تجاوز قدرت‌های جهانی در منطقه، قواعد حقوقی و مدیریت جدید تنگه هرمز را به نفع آسایش و پیشرفت ملت‌های منطقه دانستند.

متن پیام ایشان به این شرح است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

یکی از نعمت‌های بی‌بدیل خداوند متعال برای ملت‌های مسلمان منطقه‌ ما خصوصاً مردم شریف ایران اسلامی، موهبت «خلیج فارس» است. نعمتی فراتر از یک پهنه‌ آبی که بخشی از هویت و تمدن‌مان را شکل داده و علاوه بر نقطه اتصال ملت‌ها، مسیر حیاتی و منحصر به فرد اقتصاد جهانی را در تنگه هرمز و پس از آن دریای عمان ایجاد کرده است.

این سرمایه‌ راهبردی، طمع شیاطین بسیاری را در قرن‌های گذشته برانگیخته و سابقه‌ تجاوزهای مکرر بیگانگان اروپایی و آمریکایی، ناامنی‌ها، ضررها و تهدیدهای متعدد برای کشورهای منطقه، تنها گوشه‌ای از نقشه‌های شوم مستکبران جهان علیه ساکنان منطقه‌ خلیج فارس می‌باشد که تازه‌ترین نمونه‌ آن قداره‌کشی‌های اخیر شیطان بزرگ بود.

ملت ایران که دارای بیشترین ساحل خاکی خلیج فارس است، بیشترین جانفشانی‌ها را در راه استقلال خلیج فارس و مقابله با بیگانگان و متجاوزان داشته است؛ از اخراج پرتغالی‌ها و آزادسازی تنگه هرمز که مبنای نامگذاری دهم اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی خلیج فارس شده است، تا مبارزه علیه استعمار هلند و نیز حماسه‌های مقاومت در مقابل استعمار انگلیس و... اما انقلاب اسلامی، نقطه عطف این مقاومت‌ها در کوتاه کردن دست مستکبران از منطقه خلیج فارس بود و امروز با گذشت دو ماه از بزرگ‌ترین لشکرکشی و تجاوز زورگویان دنیا در منطقه و شکست مفتضحانه‌ آمریکا در نقشه خود، فصل نوین خلیج فارس و تنگه هرمز در حال رقم خوردن است.

ملت‌های منطقه خلیج فارس که سال‌های متمادی به سکوت و ذلت‌پذیریِ حاکمان در برابر زورگویان و تجاوزکاران عادت کرده بودند، در 60 روز گذشته جلوه‌های زیبای صلابت، هوشیاری و مجاهدت دلاورمردان نیروهای دریایی ارتش و سپاه را در کنار غیرت و سلحشوری مردم و جوانان خطه‌ جنوب ایران عزیز در نفی سلطه‌ بیگانگان به چشم خود دیدند.

امروز به عنایات حضرت حق جَل‌وعَلا و به برکت خون شهدای مظلوم جنگ تحمیلی سوم علی‌الخصوص رهبر عظیم‌الشأن و دوراندیش انقلاب اسلامی اعلی‌الله‌مقامه‌الشریف، نه فقط در میان افکار عمومی جهان و ملت‌های منطقه، حتی برای سلاطین و حاکمان کشورها نیز ثابت شد که حضور بیگانگان آمریکایی و لانه‌گزینی و آشیانه‌کردن آنها در سرزمین‌های خلیج فارس، مهم‌ترین عامل ناامنی در منطقه است و پایگاه‌های پوشالی آمریکا تاب و توان تأمین امنیت خود را نیز ندارد، چه‌ رسد به اینکه امیدی به تأمین امنیت وابستگان و آمریکاپرستان منطقه توسط آمریکا باشد.

به حول و قوه الهی آینده‌ درخشان منطقه‌ خلیج فارس، آینده‌ای بدون آمریکا و در خدمت پیشرفت، آسایش و رفاه ملت‌هایش خواهد بود. ما با همسایگان‌مان در پهنه‌ آبی خلیج فارس و دریای عمان «هم‌سرنوشت» هستیم و بیگانگانی که از هزاران کیلومتر دورتر، طمع‌کارانه در آن شرارت می‌کنند، جایی در آن ندارند مگر در قعرِ آب‌هایش. و زنجیره‌ این ظفر که به لطف پروردگار تبارک و تعالی در سایه‌ تدابیر و سیاست‌های مقاومت و راهبرد ایران قوی محقق شده است، طلیعه‌ نظم جدید منطقه و جهان خواهد بود.»

روزنامه‌های امروز در یک نگاه | آینده خلیج فارس درخشان و بدون آمریکا است

روزنامه کیهان با تیتر «آینده خلیج فارس درخشان و بدون آمریکاست» به انتشار پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت روز ملی خلیج فارس پرداخت و نوشت: حضرت آیت‌الله‌العظمی امام سید مجتبی حسینی خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، در پیامی به مناسبت روز ملی خلیج فارس، تاکید کردند که آینده این منطقه درخشان و بدون حضور آمریکا خواهد بود و در خدمت پیشرفت، آسایش و رفاه ملت‌های منطقه قرار خواهد گرفت.

ایشان همچنین تصریح کردند که ایران اسلامی با شکر عملی نعمت اعمال مدیریت بر تنگه هرمز، منطقه خلیج فارس را ایمن خواهد کرد و بساط سوءاستفاده‌های دشمن متخاصم را از این آبراه برخواهد چید. به گفته ایشان، قواعد حقوقی و اعمال مدیریت جدید تنگه هرمز، آسایش و پیشرفت را به نفع همه ملت‌های منطقه رقم خواهد زد و مواهب اقتصادی آن، دل ملت را شاد خواهد کرد.

روزنامه‌های امروز در یک نگاه | آینده خلیج فارس درخشان و بدون آمریکا است

روزنامه جوان با تیتر «فوراً استعفا بده!» به بررسی هزینه‌های جنگ آمریکا علیه ایران پرداخته و نوشته است: «پنتاگون در حالی هزینه‌های جنگ آمریکا علیه ایران را ۲۵ میلیارد دلار اعلام کرده است که این رقم با توجه به ابعاد گوناگون هزینه‌ها، زیر سوال رفته و تا یک تریلیون دلار برآورد می‌شود. رقم ۲۵ میلیاردی به عنوان یک اقدام فریبکارانه تلقی شده است.

انتقادها از وزیر جنگ آمریکا، پیت هگست، که سردمدار کوچک کردن رقم هزینه جنگ شناخته می‌شود، به حدی رسیده که شماری از نمایندگان کنگره خواستار استعفای او شده‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در ظاهر از ادامه جنگ سخن می‌گوید، اما تحولات در شیوه رویارویی او با جنگ نشان می‌دهد که او نیز چاره‌ای جز توجه به هزینه‌های کلان جنگ ندارد. سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، اعلام کرد که پنتاگون دروغ می‌گوید و قمار نتانیاهو تاکنون مستقیم ۱۰۰ میلیارد دلار برای آمریکا هزینه داشته است. او اضافه کرد که هزینه‌های غیرمستقیم برای مالیات‌دهندگان آمریکایی به مراتب بیشتر است و سهم ماهانه برای هر خانوار آمریکایی به ۵۰۰ دلار رسیده و به سرعت در حال افزایش است.

شبکه خبری الجزیره نیز شکاف عمیق میان آمارهای رسمی پنتاگون و واقعیت‌های اقتصادی جنگ را بررسی کرده و فاش ساخته است که برخلاف ادعای پنتاگون، اقتصاددانان برجسته و رهبران دموکرات این رقم را فریبکارانه می‌دانند. آنها معتقدند با احتساب تأثیرات مخرب بر اقتصاد داخلی و معیشت ۳۳۰ میلیون آمریکایی، هزینه واقعی بین ۶۳۰ میلیارد تا یک تریلیون دلار است.

گزارش الجزیره نشان می‌دهد که ایالات متحده در یک بن‌بست مالی گرفتار شده است؛ جایی که ایران با صرف هزینه‌ای اندک، موفق شده است ماشین جنگی و اقتصاد داخلی آمریکا را با چالشی تریلیون دلاری مواجه کند که پیامدهای آن تا دهه‌ها گریبانگیر واشنگتن خواهد بود.

در این جنگ اخیر، تقریباً هزار و ۳۰۰ موشک پاتریوت PAC-3 تنها در این دوره جنگ شلیک شده است، در حالی که تولید سالانه این موشک‌ها در ایالات متحده از ۶۰۰ فروند تجاوز نمی‌کند. این بدان معناست که ۱۶ روز جنگ معادل تولید دو سال کامل را مصرف کرده است. بیش از ۳۴۰ موشک تاد نیز شلیک شده است، در حالی که تولید سالانه این موشک‌ها از ۹۶ فروند تجاوز نمی‌کند. این بدان معناست که جایگزینی آنچه در دو هفته مصرف شده است، با نرخ تولید فعلی به بیش از سه سال زمان نیاز دارد. علاوه بر این، ۴۳۱ موشک دریایی ایجیس در همین دوره شلیک شده است، از جمله مدل‌های SM-2، SM-3 و SM-6 که بین هشت تا ۲۵ میلیون دلار قیمت دارند و سالانه نیز به تعداد محدود تولید می‌شوند.»

روزنامه‌های امروز در یک نگاه | آینده خلیج فارس درخشان و بدون آمریکا است

روزنامه دنیای اقتصاد با تیتر «بنگاه‌ها و سه متغیر کلیدی» به بیان سناریوهای پیش روی اقتصاد ایران و تاثیر آن‌ها بر اشتغال، رشد اقتصادی و تورم پرداخت و نوشت: سه سناریو شامل بازگشت جنگ، تداوم وضعیت «نه جنگ و نه صلح» و توافق همراه با رفع تحریم‌ها، چشم‌انداز فعالیت‌های اقتصادی را برای بنگاه‌ها مشخص می‌کنند. در سناریوی جنگ، اقتصاد با شوک، کاهش رشد، افزایش بیکاری و تورم مواجه می‌شود. وضعیت «نه جنگ و نه صلح» نیز با نااطمینانی بالا، مانع سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی بلندمدت شده و رشد اقتصادی را محدود و تورم را مزمن نگه می‌دارد. بهترین چشم‌انداز در سناریوی توافق و رفع تحریم‌ها با کاهش نااطمینانی و افزایش منابع مالی خارجی، منجر به تقویت رشد اقتصادی، افزایش اشتغال و کاهش تدریجی تورم می‌شود. از منظر اقتصادی، دستیابی به توافق کم‌هزینه‌ترین و موثرترین مسیر برای بهبود پایدار است. در این سناریو، اقتصاد ایران با شوک‌های شدید، کاهش رشد اقتصادی، کاهش سرمایه‌گذاری و اوج نااطمینانی مواجه خواهد شد.

روزنامه‌های امروز در یک نگاه | آینده خلیج فارس درخشان و بدون آمریکا است

روزنامه اعتماد با تیتر «تردیدهای ترامپ» به بررسی وضعیت «نه جنگ، نه صلح» در برابر ایران و راهبردهای آمریکا پرداخت و نوشت: ترامپ به این جمع‌بندی رسیده است که آغاز جنگ جدید یا عقب‌نشینی بدون قید و شرط، هر دو پرمخاطره‌تر از تداوم محاصره دریایی است. بر این اساس، واشنگتن به سمت راهبرد محاصره اقتصادی بلندمدت علیه ایران گرایش یافته و وضعیت کنونی را می‌توان نوعی «نه جنگ، نه صلح» با چهار سناریوی اصلی دانست. ایران نیز از طریق پاکستان و ترکیه، استفاده از ابزارهای مالی جایگزین مانند ارزهای ملی و رمزارزها به جای دلار، و پیگیری ابتکارات دیپلماتیک در نهادهای بین‌المللی، تلاش می‌کند تا کاخ سفید را به عقب‌نشینی وادار کند. مهلت قانونی ۶۰ روزه عملیات نظامی آمریکا بر اساس قانون اختیارات جنگی، که از اوایل اسفند محاسبه می‌شود، در ۱۱ اردیبهشت به پایان رسید.

این موضوع در کنگره با بحث‌های جدی همراه بوده و تحلیلگران از سناریوهایی مانند تمدید یک‌جانبه یا لزوم کسب مجوز جدید از کنگره سخن می‌گویند. دولت ترامپ تا کنون برای توقف عملیات گامی برنداشته است. از آغاز درگیری‌ها در ۹ اسفند، تنش‌ها به سرعت از حملات هوایی به محاصره دریایی بنادر ایران و مناطق مجاور تنگه هرمز کشیده شده است. واشنگتن این محاصره را ابزاری برای فشار بر صادرات نفت ایران می‌داند، درحالی که تهران آن را اقدامی جنگی و نقض حاکمیت ملی تلقی کرده است. ایران نیز محدودیت‌هایی بر تنگه هرمز اعمال کرده و وضعیت به محاصره دوجانبه تبدیل شده است. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، محاصره بنادر ایران را «اقدام جنگی» و نقض آتش‌بس خوانده و سخنگوی وزارت خارجه از دریافت پیام‌های متناقض از سوی آمریکا سخن گفته است.

مذاکرات غیرمستقیم از طریق پاکستان و روسیه ادامه دارد، اما اختلافات جدی بر سر ذخایر اورانیوم غنی‌شده، آزادسازی دارایی‌های مسدود و مطالبات غرامت پابرجاست. در شرایطی که آتش‌بس شکننده همچنان برقرار است، گمانه‌زنی‌ها درباره تحولات پیش رو مطرح شده است. ناکامی حملات گسترده امریکا و اسرائیل در دستیابی به پیروزی قاطع، کاخ سفید را به تغییر مسیر وادار کرده است.

روزنامه‌های امروز در یک نگاه | آینده خلیج فارس درخشان و بدون آمریکا است

کد خبر 967802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.