بازسازی آثار تاریخی نیازمند نگاه ملی و حمایت جهانی است

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان، با اشاره به آسیب‌های واردشده به آثار تاریخی و زیرساخت‌های استان در پی حملات اخیر گفت: نمایندگان به‌صورت جدی و مستمر پیگیر جبران خسارات هستند و بازسازی این آثار که متعلق به تمام جهان است، نیازمند حمایت ملی خواهد بود.

حجت‌الاسلام محمدتقی نقدعلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا و با تشریح آخرین پیگیری‌ها درباره خسارات واردشده به استان اصفهان اظهار کرد: یکی از جلوه‌های آشکار جنایات رژیم صهیونیستی و آمریکای جنایتکار، بی‌اعتنایی به قواعد و پروتکل‌های بین‌المللی است؛ قواعدی که به‌صراحت هرگونه تعرض به آثار تاریخی و میراث فرهنگی را ممنوع اعلام کرده‌اند. با این حال، این اصول در قبال ایران رعایت نشد و بخشی از آثار ارزشمند تاریخی و میراثی کشور دچار آسیب شدند.

وی افزود: این خسارات، تنها مادی نیستند و از اساس نمی‌توان برای آن‌ها ارزش‌گذاری اقتصادی دقیقی انجام داد. آثار تاریخی، هویت یک ملت و شناسنامه تمدنی یک کشور هستند و آنچه آسیب دیده، بخشی از حافظه تاریخی ایران است. با این حال، برای بازسازی و احیای این آثار، برآوردهایی از هزینه‌ها انجام شده تا بتوان آن‌ها را به شرایط پیشین بازگرداند.

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان با اشاره به اقدامات انجام‌شده در سطح ملی گفت: نمایندگان مجلس، چه به‌صورت فردی و چه در قالب مجمع نمایندگان استان، این موضوع را به‌طور جدی از طریق وزارت میراث فرهنگی پیگیری کرده‌اند. در همین راستا، وزیر میراث فرهنگی نیز قول مساعد برای حمایت و تخصیص منابع لازم برای بازسازی این آثار داده است.

وی ادامه داد: در سطح استان نیز استاندار و مجموعه اداره‌کل میراث فرهنگی با جدیت وارد میدان شده‌اند و بخشی از عملیات مرمت و بازسازی آغاز شده است. با این حال، با توجه به اهمیت این آثار که بسیاری از آن‌ها دارای جایگاه جهانی هستند، تأمین منابع مالی تنها در توان استان نیست و نیازمند نگاه ملی و حتی بین‌المللی است.

آثار تاریخی خسارت‌دیده در جنگ، میراث مشترک بشری هستند

نقدعلی تصریح کرد: این آثار تنها متعلق به یک استان یا حتی یک کشور نیستند؛ بلکه میراث مشترک بشری‌اند و نگاه جهانی به آن‌ها وجود دارد. بنابراین، بازسازی آن‌ها نیز باید با همان نگاه کلان و با حمایت‌های گسترده انجام شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به خسارات واردشده به زیرساخت‌های صنعتی و اقتصادی اشاره کرد و گفت: در این حوزه نیز اقدامات دقیقی صورت گرفته و یکی از نمایندگان مأمور شده تا به‌صورت تخصصی موضوع را پیگیری کند. فهرست کامل واحدهای صنعتی آسیب‌دیده، اعم از تخریب کامل یا جزئی، تهیه و با آمار دقیق به وزیر مربوطه ارسال شده است تا روند جبران خسارات تسریع شود.

شهرداری و بنیاد مسکن، پای کار بازسازی واحدهای مسکونی آسیب‌دیده

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان درباره وضعیت اماکن مسکونی و تجاری آسیب‌دیده اظهار کرد: برای بازسازی واحدهای مسکونی در شهر اصفهان، شهرداری مسئولیت مستقیم را بر عهده گرفته و در شهرستان‌ها نیز بنیاد مسکن مأمور این کار شده است. در حوزه واحدهای تجاری نیز اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت مسئولیت بازسازی و پیگیری امور را بر عهده دارد.

وی افزود: همه این اقدامات با هدف کاهش آلام مردم و بازگرداندن شرایط به حالت عادی در حال انجام است و تلاش شده با تقسیم مسئولیت‌ها، روند بازسازی با سرعت و دقت بیشتری پیش برود.

نقدعلی با تأکید بر عزم جدی مسئولان برای پیگیری حقوق مردم خاطرنشان کرد: مردم نباید نگران باشند؛ مجمع نمایندگان استان با تمام توان در حال پیگیری حقوق از دست‌رفته آن‌ها است، چه در حوزه میراث فرهنگی، چه زیرساخت‌های اقتصادی و چه منازل مسکونی. این پیگیری‌ها تا حصول نتیجه نهایی ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به شرایط کلی منطقه و تحولات اخیر گفت: امیدواریم با عنایت الهی و با پیروزی جبهه مقاومت، شاهد تثبیت شرایط و تسریع در بازسازی‌ها باشیم و بتوانیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن، آثار آسیب‌دیده را احیا کرده و بخشی از خسارات وارد شده را جبران کنیم.

کد خبر 966254

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.