مدیریت کشاورزی نیازمند تدبیر و شجاعت است

نماینده ولی فقیه در گلستان با تاکید بر اینکه توسعه کشور با جمود سازگار نیست، گفت: مجلس، دولت و قوه قضاییه باید دست به دست هم بدهند تا بر اساس علم، تدبیر و شجاعت، کشور را به سمت توسعه واقعی ببرند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان، آیت الله سید کاظم نورمفیدی شامگاه – چهارشنبه دوم اردیبهشت – در دیدار با معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر بازگشت گلستان به دوران طلایی پنبه اظهار کرد: شالیکاری‌های بی‌رویه با آب زیرزمینی باید متوقف شود و از طرفی و یکپارچه‌سازی اراضی به صورت واقعی اجرا شود.

وی با بیان اینکه در صورت تداوم مدیریت فعلی منابع آب، چیزی جز زمین سوخته باقی نخواهد ماند، افزود: در سیاست‌های کشاورزی استان نیاز است که بازنگری شود چراکه بین حرف تا عمل در بهره‌وری محصولات فاصله زیاد است.

نماینده ولی فقیه در گلستان با اشاره به نمونه‌های موفق علمی که توانسته‌اند تا ۳۰ تن گندم در هکتار برداشت کنند، گفت: اگر علم و دانش وجود دارد، چرا این الگوها در سطح استان توسعه پیدا نمی‌کند؟ چرا هنوز میانگین برداشت‌ها با استانداردهای علمی فاصله دارد؟

وی با تاکید بر اینکه کشاورزی ما نیازمند مدیریت تدبیرمحور و علمی است، افزود: استان گلستان که روزگاری سرزمین پنبه بود، امروز کشت این محصول به ۱۲ هزار هکتار رسیده است.

آیت الله نورمفیدی ادامه داد: شالیکاری در گذشته با آب‌های سطحی انجام می شد اما امروز کشیدن آب از اعماق زمین برای برنج، فاجعه‌بار است، این روند باعث شده تا تراز آب زیرزمینی افت کرده و زمین در حال فرونشست باشد. این‌ها اشکالات اساسی است که اگر امروز درمان نشود، تا ۲۰ سال دیگر آبی برای خوردن هم نخواهیم داشت.

وی با تأکید بر اینکه توسعه باید جامع و همه‌جانبه باشد، عنوان کرد: توسعه فقط در کشاورزی نیست بلکه صنعت و فرهنگ ما هم نیازمند تحول است. پیشرفت کشور با جمود و درجا زدن جور در نمی‌آید. باید موانع را بدون ملاحظه برداریم. مجلس، دولت و قوه قضاییه باید دست به دست هم بدهند تا بر اساس علم، تدبیر و شجاعت، کشور را به سمت توسعه واقعی ببرند.

توسعه کشت چغندر پاییزه باعث صرفه‌جویی آب به میزان سد کرج است

در ادامه این جلسه غلامرضا گل محمدی معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به پایداری امنیت غذایی ایران در اوج بحران‌های منطقه‌ای، گفت: توسعه کشت گیاهان استراتژیک مانند کاملینا و چغندر پاییزه در استان باعث صرفه‌جویی آب به میزان مخزن سد کرج است.

وی با اشاره به دستاوردهای علمی در اصلاح الگوی کشت، تصریح کرد: توسعه کشت چغندر پاییزه یکی از افتخارات بخش کشاورزی است چراکه با انتقال کشت از بهار به پاییز، تنها در استان حدود هشتهزار هکتار زیر کشت رفته که با احتساب کل کشور، میزان آب صرفه‌جویی شده در این بخش معادل حجم مخزن سد کرج است.

گل محمدی از گلستان به عنوان پایلوت موفق کشت گیاه کاملینا نام برد و افزود: در راستای کاهش وابستگی ۹۰ درصدی به واردات روغن، امسال بیش از شش هزار هکتار کاملینا در استان کشت شده است. این گیاه که فوق‌العاده مقاوم به خشکی و سرما است، تنها با استفاده از آب سبز (باران زمستانه) محصول می‌دهد.

انقلاب در اصلاح نژاد دام و کشاورزی در شوره زارهای گلستان

قربانعلی روشنی رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان در این جلسه به دستاوردهای 10 ساله محققان استان در اصلاح نژاد دام و بهینه‌سازی ضریب تبدیل دان به گوشت خبر داد و اعلام کرد: با دانش فنی جدید، اراضی شور شمال استان به مزارع و باغات مقاوم تبدیل می‌شوند.

وی ادامه داد: یکی از موفقیت‌های بزرگ ما در حوزه دامپروری، اصلاح نژاد گوسفندانی است که پیش از این تا پنج کیلوگرم دنبه (چربی نامطلوب) داشتند اما امروز با تلاش ۱۰ ساله، نژادهایی تولید شده‌اند که دنبه آن‌ها به کمتر از ۴۰۰ گرم رسیده و در عوض، یک رأس گوسفند ۱۱ ماهه به وزن خیره‌کننده ۱۱۰ تا ۱۲۰ کیلوگرم دست می یابد.

روشنی با مقایسه وضعیت گذشته و امروز صنعت مرغداری افزود: در گذشته برای تولید یک کیلوگرم گوشت مرغ، به چهار کیلوگرم دان نیاز بود، اما امروز با دانش محققان این رقم به ۱.۵ کیلوگرم کاهش یافته است. این افزایش بهره‌وری، حاصل سال‌ها تلاش بی‌هیاهوی کارشناسانی است که بدون ادعا، ارقام و نژادهای جدید را به سفره مردم هدیه می‌دهند.

کد خبر 965549

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.