موزه سینمای ایران؛ پلی میان مردم و هنرمندان در ایام جنگ

مدیرعامل موزه سینمای ایران با تاکید بر اینکه موزه سینمای ایران پلی میان مردم و هنرمندان در ایام جنگ بوده است، گفت: در دل بحران و تهدید، فرهنگ و هنر می‌تواند چراغ راه همبستگی و امید باشد.

فاطمه محمدی سیجانی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره نقش این موزه در روزهای جنگ تحمیلی و جنگ رمضان اظهار کرد: از نمایشگاه‌های عکس و فیلم‌های کوتاه گرفته تا کارگاه‌های هنری برای کودکان مناطق آسیب‌دیده، موزه سینما تلاش می‌کند پلی میان مردم و هنرمندان بسازد و روایت مقاومت، امید و زندگی را زنده نگه دارد.

وی همچنین درباره برنامه‌های ثبت یادگاری‌های مردمی و محافظت از گنجینه‌های ارزشمند سینما افزود: این گونه برنامه‌ها برای این است که آیندگان بدانند ایران چگونه با دو حمله گسترده در یک سال روبه‌رو شد و مقاومت کرد.

برنامه‌های موزه سینما برای ایام جنگ و همبستگی مردم و هنرمندان

موزه سینمای ایران به عنوان یکی از اجزای بدنه فرهنگ و هنر ایران عزیز، در بزنگاه‌هایی چون جنگ تحمیلی همواره سعی کرده تا پلی بین هنرمندان و مردم ایجاد کند؛ مدیرعامل موزه سینمای ایران در این خصوص گفت: من همیشه بر این باورم که موزه سینمای ایران خانه اهالی سینما است. در جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان تلاش کردیم با ایده‌هایی که صدای اهالی فرهنگ و هنر را به درستی بازتاب می‌دهد، پویش‌های مردمی را همراهی کنیم و حضوری موثر داشته باشیم.

محمدی سیچانی در ادامه افزود: موزه سینما در این ایام سخت با برگزاری برنامه‌های نمادین و مشارکتی، پل همبستگی بین مردم و هنرمندان شده است؛ از جمله برگزاری نمایشگاه‌های عکس و پوسترهای امیدآفرین با محوریت مقاومت و وحدت، اکران فیلم‌های کوتاه و مستند ساخته‌شده توسط هنرمندان از دل مردم و محله‌های جنگ‌زده، شب‌های خاطره‌گویی با حضور هنرمندان پیشکسوت و شهروندان عادی که روایتگر امید و زندگی هستند و کارگاه‌های رایگان هنری برای کودکان و نوجوانان مناطق آسیب‌دیده که از طریق سینما و تئاتر، التیام و شادی را تجربه کنند؛ هدف ما این است که موزه فقط یک مکان نگهداری تاریخ سینما نباشد، بلکه یک مرکز زنده برای همدلی و همبستگی ملی باشد.

پویش «وحدت ملی برای ایران» و دعوت از مردم برای ثبت یادگاری‌ها

وی در خصوص برنامه‌های ثبت یادگاری‌های مردمی بیان کرد: ایده فراخوان ثبت یادگاری‌های مردمی برای پویش «وحدت ملی برای ایران» از دیگر مواردی است که در آغاز جنگ تحمیلی مطرح شد؛ موزه سینما از مردم شریف و عزیز ایران دعوت کرده است که عکس‌ها و دل‌نوشته‌های خود درباره جنگ رمضان، به خصوص ثبت حضور درخشان‌شان در میادین را با ما به اشتراک بگذارند.

تمهیدات حفاظتی برای محافظت از اشیای موزه سینما در دوران جنگ

مدیرعامل موزه سینمای ایران در خصوص تدابیر حفاظتی برای موزه سینما در دوران جنگ گفت: ما در جنگ ۱۲ روزه نیز دغدغه مراقبت از یادگاری‌های سینمای ایران را داشتیم. از نخستین روزهای جنگ رمضان، کمیته بحران موزه سینما با همکاری سازمان میراث فرهنگی و پدافند غیرعامل تشکیل شد. تمهیدات ما عبارتند از انتقال اشیای ارزشمند و اسناد تاریخی به خزانه‌های مقاوم و ضدضربه در طبقات زیرزمین که مجهز به سیستم‌های اطفای حریق و کنترل رطوبت است؛ همچنین نصب پوشش‌های مقاوم بر روی بخش‌های آسیب‌پذیر ساختمان، بهره‌گیری از سیستم‌های هشدار سریع و هماهنگی با مراکز پدافند هوایی برای تخلیه به موقع در صورت هشدار و تهیه نقشه دیجیتال سه‌بعدی از تمام اشیا و آثار به منظور بازیابی سریع در صورت بروز حادثه؛ خوشبختانه تاکنون با هوشیاری تیم حفاظت، هیچ آسیبی به ساختمان اصلی و گنجینه وارد نشده است.

نقش هنرمندان در انتقال حال خوب به مردم در ایام جنگ

محمدی سیجانی در ادامه اظهار کرد: هنرمندان چشم‌های امید جامعه هستند. من فکر می‌کنم هنرمندان می‌توانند با حضور فعال در صحنه، مردم را امیدوار کنند. برای مثال، ساخت محتوای کوتاه و قابل انتشار در فضای مجازی، مانند موشن‌گرافی یا فیلم‌های یک دقیقه‌ای طنزآمیز یا دلگرم‌کننده، می‌تواند به مردم روحیه دهد. همچنین، حضور داوطلبانه در مراکز امداد برای قصه‌گویی، نمایش عروسکی یا پخش فیلم‌های شاد و اجرای زنده موسیقی در فضاهای عمومی می‌تواند لحظاتی آرامش‌بخش فراتر از اخبار جنگ خلق کند.

وی تأکید کرد: پرهیز از نمایش ترس و ناامیدی و تمرکز بر روایت‌های از خودگذشتگی، مهربانی هم‌وطنانمان و زیبایی‌های زندگی روزمره، می‌تواند حضور موثری در این ایام داشته باشد.

نقش موزه سینما در ثبت تاریخ و مقاومت ملت ایران

مدیرعامل موزه سینمای ایران در پایان گفت: برگزاری نمایشگاه دائمی «دو حمله، یک ملت» با استفاده از فیلم‌ها، اسناد و آثار هنری خلق‌شده در آن ایام، و همکاری با آموزش و پرورش برای تولید بسته‌های آموزشی سینمایی که برای دانش‌آموزان تبیین کند چگونه ایران با دو هجوم گسترده در یک سال روبه‌رو شد و مقاومت کرد، از جمله برنامه‌های موزه سینما است.

محمدی سیچانی افزود: ما موظفیم که تاریخ سرزمین‌مان را از یاد نبریم و سینما را به آینه تمام‌نمای تاریخ ایران تبدیل کنیم تا نسل‌های آینده بدانند که ایران چگونه در برابر دشمنان مقاومت کرده است.

کد خبر 965100

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.