یاد شهدای میناب هنوز زنده است / دانش‌آموزانی که الگویی برای تاریخ هستند

پنجره‌ای از امیدبخش‌ترین روایت‌ها از اقتدار و همبستگی ملی و فراملی در شرایطی که کشور با جنگ و تجاوز رژیم ظالم آمریکایی-صهیونیستی روبه‌رو است، به تحریر درآمده که تنها قطره‌ای از دریای همدلی و حماسه‌آفرینی ایرانِ سرافراز بر جریده تاریخ است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در این برگ از روایت اقتدار و همدلی ایران سرافراز می‌خواهیم از همبستگی و وحدت مردم ملت ایران سخن بگوییم؛ وحدتی که سال‌هاست پابرجاست و با وجود نقشه‌های دشمن و شرایط جنگ خدشه‌ای بدان وارد نشده و بلکه بیش از پیش در دل مردم جاری شده است.

اینجا همدلی رنگ ملی و فراملی به خود می‌گیرد، به‌گونه‌ای که مردم، دغدغه‌مند یکدیگر می‌شوند و به حسب وظیفه و باری که به امانت به آنها سپرده شده است، تا پای جان برای ایران و تمام مظلومان و آزادی‌خواهان وارد میدان می‌شوند و دست از تلاش برنمی‌دارند و این دریچه‌ای به روی امید و امیدآفرینی در روایت‌های این روزها است.

«ایران همدل، ایران مقتدر» نمایی از اقتدار و همبستگی ملی را به نمایش می‌گذارد، روایت‌هایی از امید و انگیزه را عرضه می‌کند و قطره‌ای از دریای ایرانِ سرافراز را در شرایطی که کشور با چالش جنگ و تجاوز رژیم ظالم آمریکایی-صهیونیستی روبه‌رو است، را نشان می‌دهد.

۱۶۸ نام و یک مدال؛ لیلا کشاورزی یاد شهدای میناب را زنده کرد

۱۶۸ نام و یک مدال؛ لیلا کشاورزی یاد شهدای میناب را زنده کرد

لیلا کشاورزی، دختر تکواندوکار تیم‌ملی ایران و مخترع، در بزرگ‌ترین رویداد نوجوانان و جوانان اختراعات و نوآوری آسیا در مالزی، با یاد و خاطره شهدای میناب، مدال طلای بخش جوانان آسیا را کسب کرد.

لیلا علاوه‌بر مدال طلا، جایزه تقدیر از مدرسه میناب را نیز برای ایران به ارمغان آورد؛ هدیه‌ای که از قلب آمده بود، او با یاد و خاطره شهدای میناب در این رویداد شرکت کرده بود و پیروزی‌اش را به آن‌ها تقدیم کرد.

مدرسه میناب، یادآور فاجعه‌ای است که هنوز قلب ملت ایران را به درد می‌آورد. ۱۶۸ دانش‌آموز بی‌گناه که در حمله وحشیانه ائتلاف آمریکا و اسرائیل به شهادت رسیدند؛ کودکانی که تنها در مدرسه بودند و رویای آینده‌ای روشن را در سر می‌پروراندند.

این شهدا، هرگز فراموش نمی‌شوند، نامشان بر پلاکاردها نوشته شد، بر دیوارها حک شد، در قلب‌ها زنده ماند و اکنون یک دختر ایرانی، با یاد آن‌ها، قهرمان آسیا شد و این همان معنای مقاومت است.

«میناب ۱۶۸»؛ روایتی از مقاومت، مذاکره و عبرت تاریخ

«میناب ۱۶۸»؛ روایتی از مقاومت، مذاکره و عبرت تاریخ

در تاریخ روابط بین‌الملل، لحظاتی وجود دارد که حقیقت و واقعیت، ابرقدرت‌ها را به زانو درمی‌آورد و مقاومت یک ملت، استخوان‌های زورگویان را به لرزه می‌اندازد، مذاکرات اسلام‌آباد یکی از همین لحظات بود؛ جایی که آمریکا با التماس پای میز نشست و پاسخی درخور دریافت کرد.

جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات با پیش‌فرضی روشن و شفاف حضور یافت، ایران هرگز جنگ‌طلب نبوده و نیست و این موضوعی است که بارها از سوی مقامات عالی‌رتبه کشور اعلام شده است. ایران خواهان صلح و ثبات در منطقه است، اما این صلح باید بر پایه احترام متقابل و مداخله نکردن در امور داخلی کشورها باشد.

هیئت مذاکره‌کننده ایران با نام «میناب ۱۶۸» وارد مذاکرات شد؛ هیئتی که نامش، یادآور فداکاری و شهادت ۱۶۸ دانش‌آموز بود. این انتخاب، پیامی واضح به طرف مقابل بود که ایران با منطق و استدلال پای میز نشسته، اما پشتوانه این منطق، مقاومت و ایستادگی ملتی است که هرگز تسلیم نخواهد شد.

یادبود هنری مظلومیت و بی‌گناهی ۱۶۰ دانش‌آموز شهید میناب

یادبود هنری مظلومیت و بی‌گناهی ۱۶۰ دانش‌آموز شهید میناب

میدان تجریش تهران شاهد اینستالیشن و چیدمان هنری «چشمان میناب» با هدف ادای احترام به ۱۶۰ دانش‌آموز شهید شهرستان میناب است.

این پروژه هنری، به سفارش سازمان زیباسازی شهرداری تهران و همت مؤسسه هنری رسانه‌ای سوره امید و با هنرمندی رضا گلپایگانی اجرا شده است و تلاش دارد تا مظلومیت و بی‌گناهی کودکان شهید را از طریق هنر روایت کند.

چیدمان «چشمان میناب» با نمایش تصاویری بزرگ از چشم‌های کودکان، به گونه‌ای طراحی شده است که بازدیدکنندگان را به مکث و تفکر وامی‌دارد. هدف اصلی این اثر، برانگیختن حس همدلی و یادآوری معصومیت کودکانی است که قربانی حوادث تلخ شده‌اند.

تغییر نام سه مدرسه شهرستان خمین به نام دانش‌آموزان شهید

تغییر نام سه مدرسه شهرستان خمین به نام دانش‌آموزان شهید

عبدالرضا پیرحسینلو، مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی در حاشیه دیدار با خانواده‌های معظم شهدای شهرستان خمین، از تصمیم ویژه این اداره‌کل برای تغییر نام مدارس محل تحصیل این شهدا به نام خود این دانش‌آموزان والامقام خبر داد و اظهار کرد: زنده نگه داشتن یاد و خاطره نونهالان و نوجوانانی که مظلومانه در مسیر تعلیم و تربیت به مقام شامخ شهادت نائل آمدند، رسالتی سنگین و وظیفه‌ای قطعی بر دوش نظام آموزشی است.

وی با تأکید بر لزوم ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل جدید افزود: بر اساس تمهیدات اندیشیده شده و در راستای تکریم مقام شامخ این لاله‌های بهشتی، مقرر شد تا مدارسی که این عزیزان در آن‌ها مشغول به تحصیل بوده‌اند، با قید فوریت به نام شهیدان دانش‌آموز «مهیار محمدی»، «محمدحسین سعادتی» و «مهیاس‌سادات حسینی» مزین و تغییر نام یابند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی خاطرنشان کرد: این اقدام فرهنگی با هدف الگوسازی و ماندگاری نام این شهدای عزیز در حافظه تاریخی دانش‌آموزان و فرهنگیان شهرستان خمین صورت می‌گیرد و تابلوهای جدید این فضاهای آموزشی به زودی طی مراسمی با حضور خانواده‌های مکرم این شهدا رونمایی خواهد شد.

نماهنگ «اینجا ایرانه» با صدای نریمان پناهی

نماهنگ «اینجا ایرانه» با صدای نریمان پناهی

نماهنگ «اینجا ایرانه» با صدای نریمان پناهی منتشر شد.

کد خبر 963335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.