آخرین جزئیات خسارات زیست‌محیطی جنگ تحمیلی سوم / انتشار بیش از ۵۳ هزار تن دی‌اکسیدکربن

سازمان حفاظت محیط‌ زیست، خسارات زیست‌محیطی جنگ تحمیلی سوم و ابعاد تاریک این تجاوز وحشیانه در حوزه‌های تخریب صنایع، ابنیه، مناطق تحت مدیریت محیط‌ زیست و انفجار مخازن نفت تهران و البرز که تا مرزهای تهدید امکان حیات در کشور پیش رفت را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، این سازمان در گزارشی خسارات محیط‌زیستی جنگ تحمیلی سوم را در چهار حوزه بررسی می‌کند و بخش‌هایی از آن را برای تنویر افکار عمومی و روشن شدن ابعاد تاریک این جنگ وحشیانه به اطلاع عموم مردم و افکار عمومی کشورهای جهان می‌رساند.

بر اساس این گزارش، تهاجم رژیم‌های صهیونیستی - آمریکایی به واحدهای تولیدی، صنعتی، خدماتی مهم ۱۰ استان آذربایجان شرقی، البرز، بوشهر، تهران، خراسان رضوی، خوزستان، مرکزی، یزد، گیلان و فارس، تبعات محیط زیستی از شدت‌های «کم»، «متوسط» تا «زیاد» در پی داشته است.

همچنین ابنیه و تجهیزات ادارات کل حفاظت محیط زیست در ۱۰ استان کشور تحت تهاجم رژیم صهیونیستی و آمریکایی قرار گرفته است که شامل استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، البرز، ایلام، تهران، خوزستان، کرمانشاه، لرستان، مرکزی و هرمزگان هستند، پراکنش این خسارات در ۲۰ شهرستان بوده و شدت خسارات وارده «کم» یا «متوسط» و در موارد اندکی «زیاد» بوده است.

به عنوان مثال تنها در یک مورد از خسارات به ابنیه، موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی واقع در پارک چمران کرج دچار آسیب‌دیدگی «زیاد» شده است.

براساس این گزارش، مناطق تحت مدیریت سازمان در هفت استان شامل هرمزگان، مرکزی، سیستان و بلوچستان، فارس، کردستان، البرز و تهران مورد حمله و تهاجم دشمن صهیونیستی - آمریکایی قرار گرفت که ۱۳ منطقه حفاظت شده در این هفت استان دچار آسیب از کم تا خیلی زیاد شده‌اند.

خسارات محیط‌زیستی جنگ تحمیلی سوم اعلام شد/ انتشار بیش از ۵۳ هزار تن دی‌اکسید کربن در جو

این گزارش اضافه می کند که در استان خوزستان ساحل خلیج بهرگانسر در هرمزگان، جزایر قشم، لارک و هنگام، در استان مرکزی مناطق حفاظت‌شده هفتادقله در محدوده مناطق قوشد، شانق، خیرآباد، در استان سیستان و بلوچستان سواحل پزم، تنگ، پسابندر، رمین، جزایر مرجانی، خلیج گواتر، مرکز پرنده‌نگری، منطقه حفاظت‌شده کوه بیرک و تالاب هامون هیرمند، در استان فارس منطقه حفاظت‌شده ارژن - کوه بیل، در کردستان محدوده پناهگاه حیات وحش زریبار، در البرز منطقه حفاظت‌شده البرز جنوبی و در تهران منطقه خجیر و سرخه‌حصار مورد تهاجم قرار گرفته و خساراتی به آنها وارد شده است.

در این گزارش آمده است که کل حجم مواد نفتی دچار حریق در سه مجموعه از مخازن نفت تهران در شهران، شهرری و کوهک در مجموع بیش از ۳۶۰ هزار متر مکعب بوده است که در مجموع حجم معادل دی‌اکسیدکربن منتشرشده ناشی از این حریق نزدیک به یک میلیون تن برآورد می شود، بررسی های کارشناسان نشان می‌دهد که در این تهاجم وحشیانه نزدیک به ۴۰۰۰ تن ترکیبات آروماتیک یا ترکیبات آلی فرار که موجب تهدید جدی سلامت محیط زیست می شود، انتشار یافته است، علاوه‌بر این حملات رژیم صهیونیستی به مخازن سوخت فردیس البرز نیز بیش از ۵۳ هزار تن دی اکسید کربن وارد جو کرده و منجر به انتشار حدود ۲۲۰ تن ترکیبات آروماتیک شده است.

سازمان حفاظت محیط زیست ضمن استمرار بررسی‌ها و پایش‌های میدانی و تخصصی، با تکمیل گزارش‌های مستند درباره «آسیب‌های محیط زیستی جنگ رمضان»، پیگیری و مطالبه‌گری موضوع از نهادهای بین‌المللی را با اولویت در دست اقدام دارد.

کد خبر 963195

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.