روسیه: جنگ علیه ایران به‌سرعت متوقف شود/ دست از تهدید و اولتیماتوم بردارید

وزارت خارجه روسیه با تأکید بر اینکه ما خواستار توقف فوری درگیری‌های نظامی هستیم، از تلاش‌های شماری از کشورها از جمله پاکستان، ترکیه و چین برای تنش‌زدایی در شرایط تجاوز نظامی به ایران با هدف آغاز گفت‌وگو درباره عادی‌سازی بلندمدت و پایدار اوضاع در خاورمیانه استقبال کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبگاه وزارت خارجه روسیه، بیانیه‌ای که شامگاه دوشنبه، هفدهم فروردین منتشر شد، سخنان اخیر آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد را بازنشر کرده که در بخشی از این اظهارات از ایالات متحده و رژیم صهیونیستی خواسته شده است جنگی  که رنج‌های انسانی عظیم و پیامدهای اقتصادی هولناکی به همراه دارد را متوقف کنند.

این وزارتخانه با تأکید بر اینکه همچنان فرصت‌هایی برای حل‌وفصل سیاسی و دیپلماتیک مناقشه باقی است، تأکید کرد: دو طرف باید از زبان تهدید، توهین‌های غیرمجاز و اولتیماتوم دست بردارند و از اقداماتی که می‌تواند کل منطقه را به هرج‌ومرج جبران‌ناپذیر بکشاند، خودداری کنند.

لزوم توجه شورای امنیت سازمان ملل به حرکت نکردن در مسیر تضعیف فرصت‌های مذاکره

در ادامه این بیانیه آمده است:‌ بسیار حائز اهمیت است که از تضعیف فرصت‌های باقی‌مانده برای مذاکره با هدف یافتن راهکار سیاسی - دیپلماتیک جلوگیری شود؛ ما خواستار آن هستیم که این ملاحظه به‌طور کامل در فعالیت‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد مد نظر قرار گیرد.

وزارت خارجه روسیه تأکید کرد: اعضای مسئول جامعه جهانی موظف هستند از سقوط خاورمیانه به ورطه یک جنگ فراگیر با پیامدهای تراژیک و بلندمدت برای کل جهان جلوگیری کنند.

در ادامه این بیانیه آمده است: فدراسیون روسیه در کنار شرکای بین‌المللی خود آماده است تا هرچه در توان دارد برای دستیابی به این هدف انجام دهد.

تجاوز غیرقانونی به ایران، دلیل بحران گسترده بین‌المللی

در بخش دیگری از بیانیه وزارت خارجه روسیه نیز آمده است: بحران گسترده بین‌المللی که در پی تجاوز غیرقانونی و بی‌دلیل ایالات متحده و (رژیم) اسرائیل علیه ایران پدید آمده است، روزبه‌روز در حال گسترش و وخامت بیشتر است.

در این بیانیه تصریح شده است: شدت و ویرانگری حملات رو به افزایش است؛ حملاتی که هدف آنها نه‌تنها مراکز نظامی بلکه زیرساخت‌های غیرنظامی از جمله به شکل فزاینده‌ای تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

حمله به نیروگاه بوشهر، مخرب‌تر از فاجعه چرنوبیل خواهد بود

وزارت خارجه روسیه در ادامه تصریح کرد:‌ حملات بی‌ملاحظه و مکرر به نیروگاه اتمی بوشهر که منجر به تلفات انسانی شده، مایه نگرانی شدید است.

مسکو هشدار داده است: سایه یک فاجعه رادیولوژیک مخرب‌تر از فاجعه چرنوبیل، بر منطقه خلیج‌فارس و بخش‌های مجاور اوراسیا سنگینی می‌کند.

در ادامه این بیانیه آمده است: تقابل مسلحانه تاکنون جان هزاران انسان بی‌گناه از جمله زنان و کودکان را گرفته و موجب رنج و عذاب مردم غیرنظامی شده است. مدارس، بیمارستان‌ها و میراث فرهنگی جهانی در حال نابودی هستند. نهادهای دیپلماتیک و کنسولی زیر آتش قرار گرفته‌اند که این کار با اصول بنیادین روابط بین‌الملل در تضاد بوده و نقض فاحش مفاد کنوانسیون‌های وین محسوب می‌شود.

وزارت خارجه روسیه با اشاره به اینکه در پی تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران، خسارات هنگفتی به امنیت جهانی انرژی و غذا وارد شده، تصریح کرده است: مسیرهای لجستیکی حیاتی که پیش از این ماجراجویی جنایتکارانه آمریکایی - اسرائیلی به‌طور منظم فعالیت می‌کردند، مسدود شده‌اند. بازارها دچار ازهم‌گسیختگی شده‌اند و بسیاری از کشورها مجبور به جیره‌بندی سوخت شده‌اند. کارشناسان نیز پیش‌بینی‌های تیره‌وتاری از رکود اقتصادی و تورم لجام‌گسیخته در اقتصادهای آسیب‌پذیر ارائه می‌دهند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است:‌ وضعیتی که در نتیجه اقدامات غیرقانونی و غیرمسئولانه واشنگتن و تل‌آویو پدید آمده، به سرعت در حال انحطاط است و بیم آن می‌رود که به‌طور کامل از کنترل خارج شود.

وزارت خارجه روسیه در پایان بار دیگر بر توقف فوری این درگیری مسلحانه تأکید کرده است.

کد خبر 961523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.