بی‌ثباتی نیمکت تیم‌های مدعی/ پایان دراماتیک با حذف تیم‌ملی بانوان از آسیا

فوتبال و فوتسال ایران در سال گذشته مسیر پر فرازونشیبی را تجربا کرد و اتفاق‌های ویژه‌ای را رقم زد که بخش دوم و پایانی آن را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سال ۱۴۰۴ با تمام فرازونشیب خود برای فوتبال و فوتسال ایران به پایان رسید. سالی که تمام اهالی مستطیل‌سبز و تمام سالنی‌بازها گاهی فریاد شادی سر دادند و گاهی با یک اتفاق ویژه جای لبخند را به غم دادند. اگرچه فوتبال ایران در سال گذشته فرازونشیب بسیاری پشت سر گذاشت، اما فوتسال تا حدودی عملکرد بهتری داشت و دوست‌داران این ورزش بارها رنگ قهرمانی را به خود دیدند.

حضور شاگردان مظفر در جام‌جهانی

یکی از رویدادهای بزرگ فوتسال ایران در سال گذشته حضور بانوان سالنی‌باز در نخستین دوره رقابت‌های جام‌جهانی بود؛ ملی پوشان ایران که با هدایت فروزان سلیمانی در جام ملت‌های آسیا سوم شدند و جواز حضور در جام‌جهانی را کسب کردند با هدایت شهرزاد مظفر راهی رقابت‌های جهانی شدند. بانوان فوتسالیست ایران در نخستین دوره مسابقات در گروه D با تیم‌های برزیل، ایتالیا و پاناما هم‌گروه بودند. گروهی که بیشتر اهالی فوتسال آن را قرعه مرگ نامیدند؛ با این وجود شاگردان مظفر در این مسابقات‌ موفق به کسب یک پیروزی برابر پاناما شدند و در تقابل با برزیل و ایتالیا شکست خوردند. ملی پوشان کشورمان در نخستین دوره جام‌جهانی در همان مرحله گروهی از گردونه رقابت‌ها کنار رفتند، اما با حضور در این‌ تورنمنت اتفاقی ویژه را رقم زدند.

بی‌ثباتی نیمکت تیم‌های مدعی/ پایان دراماتیک با حذف تیم‌ملی بانوان از آسیا

فرصتی تاریخی پیش‌روی تیم ملی

یکی از جذاب‌ترین رویدادهای فوتبالی ایران در سال گذشته مشخص شدن قرعه ایران در رقابت‌های جام‌جهانی ۲۰۲۶ بود؛ قرعه‌کشی این دوره از رقابت‌ها در آذر سال گذشته با حضور نمایندگان ۴۲ تیم در سالن جان‌اف‌کندی برگزار شد. امیر قلعه‌نویی نیز به عنوان سرمربی تیم کشورمان و نماینده ایران در سالن قرعه‌کشی حضور پیدا کرد. در نهایت نیز پس از مشخص شدن قرعه‌ها تیم کشورمان در گروه G قرار گرفت تا در تابستان پیش‌رو در مرحله گروهی به مصاف بلژیک، مصر و نیوزلند برود. مشخص شدن قرعه تیم ملی در جام‌جهانی از این جهت یکی از اتفاق‌های ویژه فوتبال ایران است که به گفته کارشناسان فرصتی تاریخی و قرعه‌ای مناسب پیش‌روی ملی پوشان ایران قرار گرفته است تا آن‌ها بتوانند پس از چند دوره حضور در مرحله گروهی جام‌جهانی بالاخره شیرینی صعود به مرحله حذفی را بچشند.

بی‌ثباتی نیمکت تیم‌های مدعی/ پایان دراماتیک با حذف تیم‌ملی بانوان از آسیا

فوتسالی‌های ایران در جمع بزرگان جهان

بدون تردید فوتسال ایران از جمله رشته‌هایی است که در دو بخش بانوان و آقایان حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد. زمستان سال گذشته نیز سالنی‌بازهای ایران به دلیل عملکرد قابل توجهی که از خود ارائه داده بودند در دو بخش بانوان و آقایان به عنوان کاندیدهای برترین‌های سال ۲۰۲۵ انتخاب شدند.‌ در واقع سایت فوتسال پلنت در ادامه معرفی برترین‌های هر بخش در سال ۲۰۲۵ میلادی نام پنج چهره فوتسالی ایران را در لیست خود قرار داد. پریسا امامی‌زاده و مارال ترکمان در بخش بانوان‌ کاندیدای برترین‌های جهان بودند.‌ وحید شمسایی، حسین طیبی و باقر محمدی نیز در بخش آقایان به عنوان‌ نمایندگان ایران در جمع کاندیدای برترین‌های جهان قرار گرفتند تا افتخاری دیگر را در فوتسال ایران رقم بزنند.

بی‌ثباتی نیمکت تیم‌های مدعی/ پایان دراماتیک با حذف تیم‌ملی بانوان از آسیا

روانخواه همه را ناامید کرد

یکی از تلخ‌ترین اتفاق‌های فوتبالی ایران در سال گذشته حذف تیم ملی امید از رقابت‌های جام ملت‌های زیر ۲۳ سال‌ آسیا بود. امیدهای ایران در این‌ تورنمنت با هدایت امید روانخواه به مصاف رقبای خود رفتند و پس از اینکه با کسب دو تساوی و یک شکست در گروه C به عنوان تیم قعرنشین از گردونه رقابت‌ها حذف شدند مورد انتقاد اهالی فوتبال قرار گرفتند. اگرچه تیم ملی امید سال‌ها است که با بحرانی جدی دست‌وپنجه نرم می‌کند، اما بیشتر فوتبال دوستان بر این باور بودند که روانخواه بهترین نسل تیم ملی امید را در اختیار داشت و به دلیل ضعف‌های فنی و کارنامه ضعیف موفق به صعود نشد.

بی‌ثباتی نیمکت تیم‌های مدعی/ پایان دراماتیک با حذف تیم‌ملی بانوان از آسیا

شاگردان شمسایی بر بام آسیا

همانطور که اشاره شد تیم ملی فوتسال ایران سال گذشته با هدایت وحید شمسایی مسیر موفقی را پشت سر گذاشت و در نهایت با قهرمانی در جام ملت‌های آسیا به ماجراجویی خود در سال ۱۴۰۴ پایان داد. ملی پوشان ایران در زمستان سال گذشته با حضور در گروه D رقابت‌های آسیایی به مصاف مالزی، عربستان و افغانستان رفتند، آن‌ها با شکست هر سه حریف خود با کسب ۹ امتیاز به عنوان‌ تیم صدرنشین به یک چهارم رسیدند. سالنی‌بازهای ایران با شکست ازبکستان در این مرحله، حریف عراق در نیمه نهایی شدند و سپس با از پیش‌رو برداشتن عراق در فینال به مصاف تیم میزبان یعنی اندونزی رفتند. شاگردان شمسایی در نهایت موفق شدند با شکست رقیب خود جام قهرمانی آسیا را برای سیزدهمین‌بار بالای سر ببرند و سال ۱۴۰۴‌ را با خاطراتی شیرین به پایان برسانند.

بی‌ثباتی نیمکت تیم‌های مدعی/ پایان دراماتیک با حذف تیم‌ملی بانوان از آسیا

نیمکت مدعیان قهرمانی آرام و قرار نداشت

تغییرات نیمکت‌های تیم‌های مدعی قهرمانی نیز یکی دیگر از اتفاق‌های ویژه فوتبال ایران در سال گذشته است.‌ استقلالی‌ها پس از کسب عنوان قهرمانی جام حذفی با مجتبی جباری به سراغ ساپینتو رفتند و لیگ ۲۵ را با هدایت وی آغاز کردند، اما پس از کسب نتایج پر فرازونشیب در نهایت با این سرمربی قطع همکاری کردند و سهراب بختیاری‌زاده هدایت آبی‌ها را بر عهده گرفت تا این تیم در طول یک سال سه مرتبه سرمربی خود را تغییر داده باشد. پرسپولیس نیز همچون رقیب سنتی خود پس از قطع همکاری با اسماعیل کارتال به سراغ وحید هاشمیان رفت و فصل جاری را با تفکرات وی آغاز کرد، اما در هفته نهم مدیران باشگاه تصمیم به تغییر وی گرفتند و اوسمار ویرا جایگزین هاشمیان شد. در واقع سرخابی‌های پایتخت سالی پر از تغییر را پشت سر گذاشتند.

سپاهان و تراکتور نیز مسیر متفاوت‌تری را نسبت به رقبای خود طی نکردند؛ طلایی پوشان پس از کسب نتایج ضعیف با پاتریس کارترون در تابستان سال گذشته باردیگر هدایت تیم خود را به محرم نویدکیا سپردند. تراکتور نیز به عنوان مدافع عنوان قهرمانی با انسجام تیمی پا به گردونه رقابت‌ها گذاشت، اما سرمربی این تیم نیز به دلیل اختلاف نظر با باشگاه در میانه فصل تصمیم به جدایی از جمع پرشورهای تبریزی گرفت تا محمد ربیعی هدایت تی‌تی‌ها را بر عهده بگیرد. بنابراین در سال گذشته هر چهار تیم مدعی کسب عنوان قهرمانی تغییرات متعددی روی نیمکت‌های خود داشتند.

بی‌ثباتی نیمکت تیم‌های مدعی/ پایان دراماتیک با حذف تیم‌ملی بانوان از آسیا

عملکرد ضعیف در لیگ سطح دو آسیا

حذف استقلال و سپاهان از آسیا یکی دیگر از رویدادهای ویژه فوتبال کشورمان در عرصه باشگاهی در سال گذشته است. آبی‌های ایران که در لیگ سطح دو آسیا در گروه A حضور داشتند پس از صعود از مرحله گروهی در مرحله یک هشتم نهایی برابر الحسین اردن قرار گرفتند و با شکست در دو بازی رفت و برگشت از گردونه مسابقات کنار رفتند.

سپاهان نیز در گروه C لیگ سطح دو آسیا حضور داشت و مجوز صعود به مرحله یک هشتم نهایی را دریافت کرد، اما این تیم نیز با کسب یک تساوی و یک شکست مقابل الاهلی دوحه از این تورنمنت حذف شد تا دو نماینده ایران در لیگ سطح دو آسیا ناکام بمانند.

بی‌ثباتی نیمکت تیم‌های مدعی/ پایان دراماتیک با حذف تیم‌ملی بانوان از آسیا

امتیاز میزبانی در آسیا از دست رفت

سلب امتیاز میزبانی از تراکتور، سپاهان و استقلال در رقابت‌های آسیایی یکی دیگر از اتفاق‌های ویژه سال گذشته است. تراکتور به عنوان تنها نماینده ایران در رقابت‌های لیگ نخبگان آسیا حضور دارد و سپاهان و استقلال نیز نمایندگان کشورمان در لیگ‌ سطح دو آسیا بودند. در زمستان سال گذشته کنفدراسیون فوتبال آسیا با ارسال نامه‌ای به این سه باشگاه‌ اعلام کرد بازی‌های استقلال و سپاهان در مرحله یک هشتم باید در زمین ثالث برگزار شود و تراکتور نیز برای انجام بازی‌های مرحله گروهی در زمین دیگری از حریفان خود میزبانی کند. اتفاقی که پیش از این نیز برای نمایندگان ایران در آسیا رخ داده بود و این‌بار در سال ۱۴۰۴ برای آن‌ها تکرار شد.

کارت قرمز کمیته انضباطی به تی‌تی‌ها

تیم تراکتور که در این دوره رقابت‌های جام حذفی از همان ابتدا با قرعه‌ای دشوار روبه‌رو شد؛ در فینالی زودهنگام موفق شد پرسپولیس را در مرحله یک شانزدهم از پیش‌رو بردارد و برای رسیدن به جام گام بزرگی بردارد. پرشورهای تبریزی در مرحله یک هشتم باید در ورزشگاه سردار آزادگان قزوین به مصاف شمس آذر می‌رفتند، اما به دلیل برخی از مسائل به قزوین سفر نکردند تا در نهایت کمیته انضباطی نتیجه بازی را سه بر صفر به سود شمس‌آذر اعلام‌ کند.‌ حذف زودهنگام تراکتور به عنوان یکی از مدعیان‌ کسب عنوان قهرمانی آن هم با حکم انضباطی دیگر اتفاق ویژه فوتبال ایران بود.

بی‌ثباتی نیمکت تیم‌های مدعی/ پایان دراماتیک با حذف تیم‌ملی بانوان از آسیا

پایان سال با حذف تیم‌ملی بانوان از آسیا

تیم ملی فوتبال بانوان ایران در پایان سال ۱۴۰۴ با هدایت مرضیه جعفری عازم رقابت‌های جام ملت‌های آسیا شد. ملی پوشان ایران در گروه A این مسابقات با تیم‌های کره‌جنوبی، استرالیا و فیلیپین هم‌گروه بودند و در نهایت با کسب سه شکست در قعر جدول رقابت‌های مرحله گروهی قرار گرفتند و وداع زودهنگامی با مسابقات داشتند. حذف تیم‌ ملی فوتبال بانوان ایران از آسیا آخرین اتفاق ویژه‌ای بود که اهالی فوتبال در سال گذشته با آن روبه‌روشدند.

کد خبر 958379

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.