سهم منطقه ۵ از بسته پرواز اصفهان ۱۰۰۰ میلیارد تومان است/ تحقق ۵۱ درصدی  بودجه ۱۴۰۴

منطقه ۵ به‌عنوان یکی از مناطق استراتژیک شهر اصفهان، پروژه‌هایی اثرگذاری را با هدف تحقق توسعه متوازن شهری در «بسته پرواز اصفهان» در دستور کار قرار داده است؛ مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان در گفت‌وگوی تفصیلی با خبرنگار ایمنا به تشریح جزئیات و تاثیرات این پروژه‌ها پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرداری‌ها به عنوان متولیان مستقیم مدیریت شهری، نقش کلیدی در توسعه متوازن شهرها و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان دارند؛ برنامه‌ریزی دقیق، بهره‌گیری از ظرفیت‌های محلی و تعریف پروژه‌های هدفمند می‌تواند نه‌تنها زیرساخت‌های شهری را بهبود دهد، بلکه تاب‌آوری محیطی، زیبایی و هویت فرهنگی شهر را نیز تقویت کند.

شهرداری اصفهان در سال جاری با طراحی و اجرای بسته‌ای ویژه تحت عنوان «بسته پرواز اصفهان»، گام بلندی در مسیر تحول شهری برداشته است؛ این بسته شامل ۶۰ پروژه شاخص شهری است که با هدف توسعه متوازن مناطق، ارتقای زیرساخت‌ها، بهبود کیفیت زندگی شهروندان و افزایش تاب‌آوری محیطی تدوین شده و قرار است تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد.

ویژگی مهم بسته پرواز اصفهان آن است که هر یک از مناطق پانزده‌گانه شهر، سهم مشخص و اثرگذاری در اجرای پروژه‌ها دارند و توسعه شهر به‌صورت متوازن دنبال می‌شود. این بسته روایت تازه‌ای از اصفهان را ارائه می‌دهد؛ شهری که همواره با زندگی معنا یافته و در فراز و نشیب تاریخ خود، زنده، پویا و الهام‌بخش باقی مانده است.

مدیریت شهری با باور به «گفتمان شهر زندگی» تلاش کرده است تا زیرساخت‌های زیست‌پذیر، امیدآفرین و انسان‌محور را مهیا کند تا اصفهان دوباره شهری برای نفس کشیدن، زیستن و پرواز باشد؛ در این میان، منطقه ۵ اصفهان سهم قابل توجهی از پروژه‌های بسته پرواز دارد و مجموعه‌ای از اقدامات شاخص در حوزه‌های فرهنگی، محیط زیست و خدمات شهری، ترافیک و حمل‌ونقل و ایجاد فضاهای محله‌محور را در دستور کار قرار داده است.

یکی از مهم‌ترین پروژه‌های این منطقه «باغ مشاهیر» است؛ پروژه‌ای که در پهنه ۳۰۰ هکتاری جنوب شهر و در نزدیکی باغ فرح‌آباد سابق، ۲۴ هکتار به فضای سبز اختصاص یافته و هدف آن معرفی ارزش‌ها، دستاوردها و زندگی مشاهیر اصفهان است؛ این پروژه که زمین آن پس از سال‌ها پیگیری از ارتش تحویل گرفته شد، شامل رینگ پیرامون پارک، خیابان‌ها، پیاده‌روها، پارکینگ‌ها، منابع آب فضای سبز، زمین‌های ورزشی، آبنما و امکانات فرهنگی مانند مسجد، فرهنگ‌سرا و سالن تئاتر است. پیش‌بینی می‌شود هزینه این پروژه به حدود هزار میلیارد تومان برسد.

احداث موزه تاریخ شهرداری اصفهان در عمارت باغ زرشک یکی دیگر از پروژه‌های شاخص منطقه ۵ است؛ این بنا با بیش از ۱۰۰ سال قدمت و سابقه همزمان با تأسیس شهرداری، شامل روایت‌های دائم و رویدادمحور مدیریت شهری اصفهان است و فرصت منحصربه‌فردی برای انتقال تجربه و تاریخ مدیریت شهری به نسل جوان و گردشگران فراهم می‌کند.

علاوه بر پروژه‌های فرهنگی، منطقه ۵ بر توسعه فضای سبز و محله‌محور نیز تمرکز کرده است؛ پروژه‌هایی همچون پارک بیشه خزایی، پارک شهدای محله مارنان و احداث فضای سبز مرکز محله حسین‌آباد که در مجموع بیش از ۲۳۰ هزار متر مربع فضای سبز جدید ایجاد کرده و به رفع گلوگاه‌ها و ناهنجاری‌های شهری کمک کرده‌اند.

آنچه در ادامه می‌خوانید، حاصل گفت‌وگوی خبرنگار ایمنا با حسین کارگر، مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان به‌منظور تشریح جزئیات پروژه‌های شاخص این منطقه در قالب بسته پرواز، شامل باغ مشاهیر، موزه تاریخ شهرداری، پارک بیشه خزایی، فضای سبز محله‌ها و پروژه‌های محله‌محور و ترافیکی است.

سهم منطقه ۵ از بسته پرواز اصفهان ۱۰۰۰ میلیارد تومان است/ تحقق ۵۱ درصدی  بودجه ۱۴۰۴

ایمنا: در بسته پرواز اصفهان، سهم منطقه ۵ چه پروژه‌هایی است، مجموع ریالی آن چقدر است و چرا این پروژه‌ها برای توسعه متوازن شهر حیاتی هستند؟

کارگر: شهرداری اصفهان به‌عنوان نهادی خدمات‌رسان در سطوح مختلف شهر فعالیت می‌کند و در ارائه خدمات متنوع شهری به شهروندان نقش‌آفرین است؛ شهرداری اصفهان در سال جاری یک مجموعه پروژه کلان شامل بیش از ۶۰ طرح شاخص را در دستور کار قرار داده است که هر یک از این پروژه‌ها می‌تواند نقش مؤثری در تضمین آینده شهر و ایجاد تحولات بنیادین در ساختار شهری ایفا کند.

پروژه‌های بسته پرواز در معاونت‌های مختلف تقسیم‌بندی شده‌اند، بخشی مربوط به خدمات و محیط زیست شهری، بخشی حمل‌ونقل و ترافیک و بخشی نیز مسائل فرهنگی است.

یکی از مهم‌ترین پروژه‌هایی که در بسته پرواز اصفهان تعریف شده، پروژه «باغ مشاهیر» است که در نزدیکی باغ فرح آباد سابق که در پهنه ۳۰۰ هکتاری پروژه گل نرگس در جنوب اصفهان ۲۴ هکتار به فضای سبز تخصیص یافته و هدف از اجرای پروژه معرفی ارزش ها دستاوردها و زندگی مشاهیر است؛ این پروژه از چند سال پیش آغاز شده و با پیگیری‌های جدی مدیریت شهری، زمین مورد نیاز را از ارتش تحویل گرفتیم.

پیرو توافقات اولیه که با ارتش در سال ۹۶ صورت گرفت تا زمینی به مساحت ۶۸ هکتار به مجتمع‌های مسکونی اختصاص پیدا کند، اما نیاز به سرانه خدمات و فضای سبز در این مجتمع‌ها وجود داشت.

سال ۹۷، صورت‌جلسه‌ای برای تحویل زمین فضای سبز تنظیم شد، اما زمین به‌طور واقعی تحویل داده نشد، در دوره قبل، موضوع پارک ملل و پردیس موسیقی مطرح شد، در دوره فعلی، با پیگیری‌های جدی و ورود هیئت حل اختلاف استانداری و دستگاه قضایی، توانستیم زمین را تحویل بگیریم و پس از آن، مشاوره گرفتیم، طرح‌ها را بررسی کردیم و عملیات اجرایی را آغاز کردیم.

ابتدا به ساخت رینگ پیرامون پارک و ایجاد پیاده‌روها، خیابان‌ها، پارکینگ‌ها، فضای سبز و منبع آب فضای سبز پرداختیم؛ برای این فازها، در سال‌های مختلف بودجه‌های متفاوتی اختصاص داده شد؛ از جمله یک میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰، در سال ۱۴۰۱ دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و در سال ۱۴۰۲، ۱۰ میلیارد تومان تا سال ۱۴۰۳ که ۲۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شد.

در حال حاضر، رینگ پیرامون پارک تکمیل شده و زمین‌های ورزشی، پارکینگ‌ها، پست برق، سرویس‌های بهداشتی، برق، منبع آب و ایستگاه گاز نیز در حال انجام است، همچنین آبنمای مرکزی و خیابان‌هایی که نماینده دوره‌های مختلف حکومتی اصفهان از جمله دروه‌های آل بویه، سلجوقیه، صفویه، معاصر و آینده در حال طراحی و اجرا است.

در پارک مشاهیر، قرار است یک مسجد، فرهنگ‌سرا و سالن تئاتر بزرگ ساخته شود که پیش‌بینی می‌شود حدود هزار میلیارد تومان هزینه داشته باشد.

در اجرای عملیات رینگ پیرامونی باغ مشاهیر شامل خیابان به طول ۱۷۶۰ متر و عرض ۱۱ متر آسفالت شده و پیاده رو و فضای سبز به مبلغ ۲۶ میلیارد تومان به اتمام رسیده است.

کاربری باغ مشاهیر خانواده‌محور و زمین فوتبال زمین بستکبال زمین بازی مسجد فروشگاه صنایع دستی کافه کتاب میدان مرکزی موزه قلب زمین کوشک به مساحت ۱۲ هزار متر مربع و آمفی‌تئاتر با ظرفیت ۴۵۰۰ نفر بخش های از کاربری باغ است

۶۰ نفر از مشاهیر و مفاخر اصفهان برای معرفی در این باغ در نظر گرفته شده اند و در معماری آن از ۴ دوره پایتختی اصفهان هم الهام گرفته است؛ برای طراحی باغ مشاهیر حدود ۹۰ اثر مشابه در نقاط مختلف جهان مورد بررسی قرار گرفت و با انجام مطالعات در زمینه بومی سازی پروژه و بر مبنای اصیل ایرانی طراحی شده است، معتقدم باغ مشاهیر می‌تواند به قطب فرهنگی و تفریحی کل شهر اصفهان تبدیل شود.

ایمنا: از پروژه احداث و تجهیز موزه تاریخی شهرداری اصفهان چه خبر؟

کارگر: عمارت باغ زرشک موزه شهرداری مناسب‌ترین مکانی که در شرایط فعلی برای تأسیس این موزه در نظر گرفته شده است، عمارت باغ زرشک (کوشک کارخانه صنایع پشم) است؛ اهمیت این ساختمان از لحاظ تاریخی، تأسیس همزمان با دوران تحول شهری اصفهان پس از مشروطه و شکل‌گیری شهرداری است.

این عمارت در خیابان چهارباغ بالا به عنوان ساختمان اداری سابق کارخانه صنایع پشم در دو طبقه با زیربنای ۱۲۰۰ متر مربع ساخته شده است و در حال حاضر نزدیک به ۵۵۰۰ متر مربع عرصه دارد که علاوه بر ساختمان عرصه این مکان نیز به پیشنهاد مدیریت شهری برای طراحی موزه پیش‌بینی شده است.

عمارت باغ زرشک برای حفظ هویت تاریخی شهر بسیار مهم است و امیدواریم تا پایان سال به بهره‌برداری برسد و در اختیار مردم قرار گیرد.

این عمارت یک موزه به تمام معنا است و نمی‌تواند کاربری اداری یا تجاری داشته باشد.شهرداری اصفهان نیز قدمت بسیاری دارد و دارای اسناد و کتب تاریخی ارزشمندی است که این اطلاعات تاریخی باید برای عموم به نمایش گذاشته شود، از این‌رو عمارت باغ زرشک به‌عنوان یک اثر تاریخی می‌تواند محل خوبی برای عرضه و انتقال حافظه تاریخی شهرداری اصفهان باشد.

این نمایشگاه، از محل چنار صفوی در خیابان چهارباغ بالا، کنار باغ زرشک شروع می‌شود؛ این چنار جز آخرین بازمانده‌های باغ‌های صفوی است که در بخش جنوبی زاینده‌رود باقی مانده بود و نخستین عکس‌ها از آن توسط هولستر، جهانگرد و عکاس آلمانی به ثبت رسیده است.

این گنجینه شامل اسناد، مدارک، نقشه‌ها، تصاویر و فیلم‌هایی است که در بایگانی شهرداری موجود بوده است؛ موزه تاریخ شهرداری اصفهان شامل دو بخش روایت دائم و روایت رویداد محور است. روایت دائم شامل شکل‌گیری نهاد بلدیه در سال ۱۲۸۶ تا حدود جنگ جهانی دوم است که در آن مقطع برخی تغییرات در قانون بلدیه صورت می‌گیرد، به عنوان مثال شهرداری در زمان تأسیس وظایفی مانند مسئولیت حفظ آثار تاریخی، صحه عمومی، تقسیم غله، نظم و امنیه را بر عهده داشته اما حدود دهه اول و دوم قرن ۱۴ شمسی، با تصویب برخی قوانین، تعدادی از مأموریت‌ها از شهرداری گرفته می‌شود و موارد جدیدی به تصویب می‌رسد.

موزه تاریخ شهرداری اصفهان از دو حیث مهم است، نخست اینکه درِ یکی از بناهای فوق‌العاده ارزشمند شهر به روی شهروندان باز شد و عموم مردم و گردشگران توانستند از این بنای زیبا دیدن کنند؛ دوم اینکه در این بنای تاریخی، تاریخ شهرداری و شهر اصفهان انعکاس داده شدبیش از ۱۰۰ سال تجربه شهرداری را در اصفهان داریم؛ ۱۰۰ سال اندوخته از تجارب مختلف که هیچ‌گاه کنار هم چیده نشده است و ایجاد این موزه فرصتی ارزشمند برای ارائه آن‌ها است.

موزه تاریخ شهرداری اصفهان علاوه بر اینکه می‌تواند برای مدیران فعلی منبع الهام باشد، گذشته بلدیه را نیز به نسل جوان نشان می‌دهد و گردشگران می‌توانند در یک بازدید شاهد تحول مدیریت شهری اصفهان باشند، این موزه شامل رخدادها، قطعات و لوازم در حوزه‌های مختلف شهرداری و اسنادی است که از ۱۰۰ سال پیش تا کنون استفاده و برای نخستین‌بار رونمایی شده است.

موزه تاریخ شهرداری اصفهان می‌تواند مجموعه جذابی برای شهروندان باشد، چراکه این موزه اسنادی و رویدادمحور است و ساختمان آن ارزش دیدن دارد؛ مقابل آن موزه ریسباف است که به‌زودی بهره‌برداری و این محور تا سی‌وسه‌پل تبدیل به یک محور گردشگری برای علاقه‌مندان می‌شود.

ایمنا: سهم ریالی منطقه ۵ در بسته پرواز به طور دقیق چقدر است؟

کارگر: مجموع اعتبارات پروژه‌های منطقه ۵ در بسته پرواز حدود ۱,۰۰۰ میلیارد تومان است، این شامل پروژه‌هایی مانند پارک مشاهیر، باغ زرشک و پروژه‌های ترافیکی می‌شود.

ایمنا: چه گره‌های چندساله شهری در دوره ششم مدیریت شهری در این منطقه بالاخره باز شد؟ نمونه مشخص را مثال بزنید.

کارگر: در این دوره از مدیریت شهری، تمرکز خود را بر بازگشایی گره‌هایی گذاشتیم که مردم سال‌ها با آن درگیر بودند و بسیاری از این معضلات در محلات پایلوت منطقه حل شد،

در هر منطقه، دو محله را به عنوان پایلوت انتخاب کردیم، در منطقه ۵، محله‌های «وحید» و «پاچنار» و در مرحله قبل محله «فرح‌آباد» مورد توجه قرار گرفتند، تمرکز اصلی بر گلوگاه‌ها بود که آزادسازی‌های خوبی انجام شد و گره‌های عمده مردم در این محلات باز شد.

یکی از پروژه‌های مهم این منطقه «پارک بیشه خزایی» بوده است؛ این پروژه در حوالی پل مارنان واقع شده است، مساحت این زمین حدود ۱۰۰ هزار متر مربع بود که بحث آزادسازی آن در سال ۱۳۶۵ انجام شده بود، اما به‌دلیل تعیین تکلیف نشدن مالکیت‌ها، این مکان به نقطه‌ای بی‌دفاع شهری تبدیل شده بود و افراد ناباب در آن تردد می‌کردند.

این موضوع مجدد در شورای سیاست‌گذاری مطرح و منجر به فعال شدن پروژه بیشه خزایی شد، همچنین پارک شهدای محله «مارنان» که سال گذشته بهره‌برداری شد، پروژه‌ای جداگانه بود، اکنون در حال حاضر حدود ۱۰۰ هزار متر به فضای سبز منطقه اضافه شده است.

در مجاورت پارک بیشه خزایی، محدوده‌ای به مساحت ۱۳ هزار متر مربع وجود داشت که به‌دلیل مباحث حقوقی و مالکیتی رها و تبدیل به مکان بی‌دفاع شهری شده بود که کار آن را نیز آغاز کردیم و شاهد بهره‌برداری آن با زمین ورزشی و المان‌های شهری خواهیم بود. در سال ۱۴۰۴ توافق با مالکین ملک ۳۵۳ متر مربعی و آزادسازی بخشی از پهنه فضای سبز بیشه خزائی با اعتبار ۲۳ میلیارد تومان انجام شد.

در این مجموعه، زمین‌های ورزشی روباز از جمله زمین فوتبال، چمن مصنوعی، زمین والیبال و بازی‌های همگانی پیش‌بینی شده است، همچنین مسیر دوچرخه‌سواری، پیاده‌رو، آب‌نما، سرویس بهداشتی و یکی از فانوس‌های نورانی شهر در این مکان احداث شده و برای نمازگزاران نیز امکاناتی در نظر گرفته شده که بازخورد بسیار خوبی از سوی مردم داشته است.

فضای سبز بوستان نظر و آزادسازی گلوگاه های این مکان احداث بوستان شهدای محله مارنان وعده‌ای بود که پس از ۲۰ سال محقق شد؛ مدت زمان آزادسازی از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۴۰۳ و کل متراژ آزادسازی ۷۵۰۰ متر مربع و هزینه اجرای پروژه ۱۳۵ میلیارد تومان بوده است.

مساحت فضای سبز این پروژه ۷۵۰۰ متر مربع است که در اختیار شهروندان قرار گرفته است.

تملک زمین «شنبه بازار» که محل تجمع دست‌فروشان و پارچه‌فروشان روزهای شنبه بود، این مکان با حدود ۸۹ مالک، هم از نظر ترافیکی و هم از نظر مباحث اجتماعی و خدمات شهری وضعیت بسیار بدی داشت، به ویژه با وجود امامزاده محمد در آنجا که ناهنجاری‌هایی را ایجاد می‌کرد، در این دوره مدیریت شهری، این زمین تملک شد و اکنون به‌عنوان پارکینگ روباز در اختیار مردم است، طرحی نیز برای تبدیل آن به پارکینگ طبقاتی در حال بررسی است.

درباره تملک و احداث مرکز محله و فضای سبز حسین‌آباد نیز باید اشاره کنم که روز سوم خرداد مصادف با سالروز آزادسازی خرمشهر تحویل زمین فضای سبز مرکز محله حسین‌آباد در خیابان مسجد اعظم انجام و عملیات عمرانی احداث فضای سبز حسین آباد آغاز گردید.

فاز نخست پروژه احداث فضای سبز مرکز محله حسین‌آباد در خیابان مسجد اعظم با اعتبار ۲۰ میلیارد در مساحت زمین واقع در طرح در حال حاضر ۵۸۱۰ متر مربع است تا کنون ۵۱۲۶ متر مربع آزادسازی با هزینه ۱۳۰ میلیارد تومانی تملک شد.

تملک ۲ ملک باقی‌مانده فضای سبز تا پایان سال انجام می‌شود و فاز نخست احداث فضای سبز به‌طور کامل به بهره‌برداری می رسد؛ تملک فضای سبز حسین آباد تاکنون ۹۰ درصد پیشرفت داشته که در طی سال‌های ۱۳۹۸ تا کنون آزادسازی شده است.

احداث فضای سبز مرکز محله حسین‌آباد خانواده‌محور است؛ این پروژه شامل احداث فضای سبز، میدان مرکزی، آلاچیق، فضای ورزش صبحگاهی – پاتوق – وسایل حرکت درمانی – فضای بازی کودکان – و پارکینگ عمومی است.

خیابان کمکی ارتش (شهید ماشاالله آیتی) در شمال مجموعه گل‌نرگس واقع شده است که با وجود توافقات متعدد با ارتش و کلنگ‌زنی‌های مکرر، این پروژه پیشرفت نداشت تا اینکه اکنون دیوارکشی‌ها آغاز شده و در حال اجراست؛ این خیابان به طول ۷۰۰ متر و عرض ۴۰ متر، گره ترافیکی مهمی را در منطقه باز خواهد کرد.

ایمنا: پروژه محله‌محور در تمام محلات منطقه ۵ اجرا شده؟ سال جاری چه محله‌هایی مورد هدف قرار گرفت ودر این راستا چقدر هزینه شده است؟

کارگر: پروژه‌های محله‌محور بیشتر روی محله‌های فرح‌آباد، وحید و سیچان متمرکز بود؛ این محله‌ها بر اساس کارشناسی و درخواست‌های مردمی انتخاب شدند.

محله وحید به‌دلیل بافت فرسوده، خانه‌های ضعیف و مشکلات متعدد تملک و آزادسازی، اولویت پیدا کرد؛ هدف ما ورود به محله‌هایی بود که نیاز بیشتری داشتند و کارهای خوبی از جمله آسفالت معابر، زیباسازی و ساماندهی معابر در آن‌ها انجام شد.

سهم منطقه ۵ از بسته پرواز اصفهان ۱۰۰۰ میلیارد تومان است/ تحقق ۵۱ درصدی  بودجه ۱۴۰۴

ایمنا: تاکنون چه میزان از بودجه سال جاری منطقه محقق شده و میزان بودجه سال آینده به چه رقمی افزایش پیدا می کند؟

کارگر: اگرچه هزینه‌های اجرایی، عمرانی و آزادسازی به‌شدت افزایش یافته و شرایط کنونی همچون گرانی ساختمان، اغتشاشات و رکود سرمایه‌گذاری فشارهایی را ایجاد کرده است، اما اجازه ندادیم کارها تعطیل شود.

بودجه منطقه از ۹۰۰ میلیارد در ابتدای دوره به حدود ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته است و تاکنون ۵۱ درصد آن محقق شده است.

ممکن است پرداخت‌ها با تاخیر انجام شود، اما روند اجرای پروژه‌ها متوقف نشده‌اند.

ایمنا: تاکنون به کدام هدف مورد نظر خودتان در منطقه نرسیده‌اید و علت چه بوده است؟

کارگر: ادامه خیابان‌های توحید و وحید یکی از آرزوهای ما بود که تلاش کردیم در این دوره مدیریت شهری محقق شود، اگر ادامه خیابان توحید مقابل بلوار دانشگاه ختم می‌شود، ادامه این خیابان باید از زمین‌های ارتش، دانشگاه و علوم پزشکی عبور کند و به بزرگراه جنوب شهر متصل شود، این طرح بسیار قدیمی و مطرح بوده و مطالعات زیادی روی آن انجام شده است.

مشکل این است که دستگاه‌های مربوطه از جمله ارتش، دانشگاه اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی همکاری لازم را به‌رغم برگزاری جلسات متعدد و ارائه طرح‌های مختلف نداشته‌اند، حتی پیشنهاد شده است که مسیر به‌صورت زیرگذر اجرا شود که آن هم به نتیجه نرسید.

جالب اینجاست که ما در مباحثی که مستقیم با مردم داشتیم، پیشرفت‌ها خیلی راحت‌تر و بهتر از مباحثی بود که با دستگاه‌های اجرایی داشتیم، به نظر من باید برعکس می‌بود، دستگاه‌های دولتی و اجرایی باید بیشتر از مردم به شهرداری در پروژه‌های عمرانی کمک می‌کردند.

ایمنا: وضعیت پروژه‌های منطقه ۵ در بسته پرواز در حال حاضر چگونه است؟

کارگر: سعی ما این است که فاز نخست باغ مشاهیر را به افتتاح و بهره‌برداری برسانیم؛ این فاز شامل بخشی از فضای سبز، آب‌نما، پارکینگ‌ها، زمین‌های ورزشی و سرویس‌های بهداشتی می‌شود، بحث فرهنگسرا، تئاتر و سالن نمایش به فازهای بعد موکول شده است.

در مورد موزه تاریخ شهرداری باید اشاره کنم که این پروژه حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تلاش می‌کنیم تا پایان سال جاری آن را به بهره‌برداری برسانیم.

پارک خزائی نیز افتتاح شده و در اختیار مردم است، اما افتتاح رسمی نشده است؛ این افتتاح رسمی می‌تواند در یکی از برنامه‌های آینده باشد، زیرا تمام بخش‌ها به جز زمین‌های ورزشی تکمیل شده است.

ایمنا: چه صحبتی با شهروندان این منطقه دارید؟

کارگر: واقعیت این است که در کارهایی که با مردم داشتیم، همه پیشرفت خوبی داشتند، به‌عنوان مثال در بحث گلوگاه‌ها؛ ما ممکن است به سراغ خانه‌ای برویم که برای مثال ۱۵۰ متر است و سه خانواده در آن زندگی می‌کنند، هزینه‌ای که ما به آن‌ها پرداخت می‌کنیم، شاید کفاف خرید یک خانه هم را ندهد، اما مردم با درک شرایط، همکاری کردند.

در این چند سال، بحث صدور پروانه‌ها و استحصال بسیار مهم بود، پروانه‌ها از سیستم‌های دستی خارج شد و مکانیزه شد، شاید برای مردم کمی سخت باشد، اما این یک کار بسیار مهم در این دوره مدیریت شهری بود که موجب شفافیت فاکتورهای محاسباتی شد، این فاکتورها در کل مناطق و کل شهرداری به یک شکل استاندارد درآمد.

از شهروندان تشکر می‌کنم که همیشه همراه شهرداری و دستگاه‌های اجرایی بودند؛ در این سه سال اخیر توانستیم یک روز از برنامه جمع‌آوری زباله را کم کنیم، روزهای اول این موضوع برای ما دغدغه بود، اما این فرهنگ در مردم جا افتاد که تولید زباله را به حداقل برسانند و با شهرداری همکاری کنند و این همکاری موجب شد کارگران خدمات شهری و فضای سبز بتوانند یک روز بیشتر در کنار خانواده‌های خود باشند و در مدیریت پسماند صرفه‌جویی شود.

مردم ما همواره فهیم و همراه هستند، به‌عنوان مثال حضور آن‌ها در مراسم ۲۲ بهمن خود نشانه رضایت از دستگاه‌های اجرایی و نظارتی است؛ واقعیت این است که اگر این مردم نبودند، بسیاری از پروژه‌ها به سرانجام نمی‌رسید و آزادسازی پروژه‌ها و بهره‌برداری از آن‌ها محقق نمی‌شد.

کد خبر 950319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.