هویت فرهنگی شهر باید در سیما و المان‌های شهری دیده شود

شهردار کلانشهر قم با تأکید بر اینکه شهر صرفاً مجموعه‌ای از خیابان‌ها و ساختمان‌ها نیست، گفت: سیما و منظر شهری باید بازتاب‌دهنده فرهنگ، باورها و آیین‌های مردم باشد و شهروندان هنگام حضور در فضاهای شهری، هویت شهر خود را به‌روشنی احساس کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از شهرداری قم، فرامرز عظیمی، شهردار کلانشهر قم، در بازدید از جشنواره ملی «شهرنگار» با اشاره به نقش هویت فرهنگی در سرزندگی شهر اظهار کرد: شهر یک موجود زنده است و همان‌گونه که تصمیمات، سیاست‌ها و پروژه‌های شهری باید با کالبد شهر هماهنگ باشد، سیما و منظر شهری نیز باید متناسب با فرهنگ، تاریخ و آیین‌های مردم آن طراحی و اجرا شود.

وی با تأکید بر اهمیت نقش المان‌های شهری در انتقال پیام‌های فرهنگی افزود: شهروند وقتی در خیابان‌ها و فضاهای عمومی تردد می‌کند، باید نشانه‌هایی از هویت شهرش را مشاهده کند. در شهری مانند قم، استفاده از المان‌های تکراری، بی‌روح و فاقد پیام فرهنگی، نه‌تنها زیبایی‌آفرین نیست بلکه با شأن و جایگاه این شهر نیز همخوانی ندارد.

شهردار قم جشنواره ملی «شهرنگار» را یکی از اقدامات اثرگذار مدیریت شهری در حوزه هویت‌بخشی دانست و تصریح کرد: این جشنواره فرصتی ارزشمند برای شناسایی هنرمندان خلاق و خوش‌فکر است و مدیریت شهری می‌تواند با بهره‌گیری از ایده‌ها و آثار آنان، المان‌هایی متناسب با روح فرهنگی قم طراحی و اجرا کند.

عظیمی با اشاره به نقش جوانان و دانشجویان در پویایی هنری شهر گفت: حضور نسل جوان در کنار اساتید باتجربه، می‌تواند منجر به تولید آثاری نوآورانه شود که ضمن زیباسازی فضاهای شهری، حس زندگی، امید و نشاط را به شهر تزریق کند.

وی با اشاره به آثار ارائه‌شده در جشنواره «شهرنگار» افزود: المان‌های مناسبی برای اعیاد نوروز و ماه مبارک رمضان در این جشنواره طراحی شده است و تأکید مدیریت شهری بر این است که آثار برتر و منتخب داوران، در سطح شهر اکران و اجرا شود.

شهردار قم خاطرنشان کرد: این طرح‌ها کمک می‌کند تا شهر قم در آستانه بهار طبیعت و بهار دل‌ها، جلوه‌ای متناسب با هویت دینی، فرهنگی و اجتماعی خود پیدا کند و شهروندان و زائران، این فضا را به‌عنوان بخشی از تجربه زیسته شهری احساس کنند.

کد خبر 948347

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.