افزایش چشمگیر ذخایر معدنی سیستان و بلوچستان  در سال‌جاری

مدیرکل صمت استان سیستان و بلوچستان از افزایش چشمگیر فعالیت‌های اکتشافی در سال جاری خبر داد و گفت: با بیش از ۷۰ هزار متر حفاری در عمق تا هزار متر، بالغ بر ۱۳۵ میلیون تن ذخیره معدنی جدید در استان شناسایی شده که سهم غالب آن مربوط به ذخایر مس است.

 داوود شهرکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در سیستان و بلوچستان از توسعه محورهای معدنی به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی این اداره کل خبر داد و اظهار کرد: تمرکز بر شناسایی و معرفی ظرفیت‌های اقتصادی معدنی، پیش‌نیاز شکل‌گیری صنایع تبدیلی و کارخانجات پایین‌دستی است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه اکتشاف افزود: شاخص حفاری عمقی به عنوان یکی از معیارهای اصلی سنجش فعالیت‌های اکتشافی در سال گذشته حدود ۵۰ هزار متر بود که در برخی معادن تا عمق ۸۰۰ متر نیز پیش رفت، در سال‌جاری تاکنون رکورد قابل توجهی در این زمینه ثبت شده و میزان حفاری‌های انجام شده از مرز ۷۰ هزار متر فراتر رفته است.

مدیرکل صمت استان سیستان و بلوچستان گفت: این عملیات گسترده حفاری که در مناطق مختلفی از جمله حوزه «بزمان»، معادن طلا و به ویژه در حوزه مس در شمال استان و شهرستان نیمروز انجام شده، منجر به شناسایی قطعی ۱۳۵ میلیون تن ذخیره معدنی جدید شده است.

شهرکی اذعان کرد: عمده این ذخیره کشف شده، حدود ۱۲۰ میلیون تن، مربوط به کانی مس است، به عنوان نمونه، ذخیره یکی از معادن مهم مس در منطقه «سیاسترگی» شهرستان نیمروز، از ۳.۵ میلیون تن به حدود ۱۲۰ میلیون تن افزایش پیدا کرده است که جهشی قابل توجه محسوب می‌شود.

برنامه‌ریزی برای احداث کارخانه و جذب سرمایه‌گذاری

وی با اشاره به پیامدهای مثبت این کشفیات تأکید کرد: متناسب با این ذخایر جدید، برنامه‌ریزی برای احداث کارخانه کنسانتره مس آغاز شده است، این پروژه با حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی داخلی و همچنین دعوت از سرمایه‌گذاران خارجی برای مشارکت، دنبال خواهد شد.

مدیرکل صمت سیستان و بلوچستان افزود: در حال حاضر در وسعتی بیش از ۱۲ هزار کیلومتر مربع از عرصه‌های معدنی استان، عملیات اکتشاف در جریان است که ۳۹ پروانه اکتشاف برای آن صادر شده و مطالعات مربوطه توسط دارندگان این پروانه‌ها در حال انجام است، این موضوع امیدواری می‌دهد که در سال آینده نیز به ذخایر جدیدی دست پیدا می‌کنیم.

وی گفت: ذخیره ۱۳۵ میلیون تنی کشف شده در قالب ۱۷ گواهی کشف ثبت شده که از جمله کشفیات قابل توجه در سطح کشور به شمار می‌رود، همچنین برای ۱۷ معدن دیگر نیز پروانه بهره‌برداری صادر شده که این معادن در حال حاضر در مرحله تجهیز و آماده‌سازی برای بهره‌برداری هستند، حجم سرمایه‌گذاری در این ۱۷ معدن بالغ بر ۱۸۲ میلیارد تومان است.

کد خبر 946843

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.