سامانه بارشی پرقدرت از شنبه تا دوشنبه لرستان را فرا می‌گیرد

مدیرکل هواشناسی لرستان از فعالیت سامانه بارشی فراگیری از شنبه تا دوشنبه در استان خبر داد.

بهروز مرادپور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در لرستان از آغاز فعالیت یک سامانه بارشی گسترده از روز شنبه در سطح استان خبر داد و اظهار کرد: این سامانه از بامداد شنبه ۱۸ بهمن فعال می‌شود و تا بعدازظهر دوشنبه ۲۰ بهمن ادامه خواهد داشت و تمامی مناطق استان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی نوع مخاطرات این سامانه را رگبار باران، رعدوبرق، رگبار و بارش برف در مناطق سردسیر و ارتفاعات، وزش باد شدید، احتمال تگرگ و کاهش محسوس دما عنوان کرد و افزود: پیامدهای این شرایط جوی می‌تواند منجر به لغزندگی معابر و جاده‌ها، اختلال در تردد، ایجاد رواناب و آب‌گرفتگی معابر شهری، کولاک برف در محورهای مواصلاتی، کاهش دید افقی و افزایش خطر سقوط اشیاء شود.

مدیرکل هواشناسی لرستان همچنین با اشاره به احتمال آسیب به محصولات کشاورزی و افزایش مصرف حامل‌های انرژی، از شهروندان خواست سفرهای غیرضروری را به تعویق بیندازند و رانندگان با سرعت مطمئنه، رعایت فاصله طولی و تجهیز خودروها به وسایل زمستانی و سوخت کافی تردد کنند.

وی بیان کرد: توقف یا عبور در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، فعالیت‌های کوه‌نوردی و طبیعت‌گردی در این مدت خطرناک است و دستگاه‌های امدادی، راهداری و شهرداری‌ها باید آمادگی لازم برای برف‌روبی و رفع آب‌گرفتگی معابر را داشته باشند.

مرادپور در رابطه با سامانه بارشی قبلی در استان و میزان بارش‌های استان، گفت: میانگین بارندگی ثبت‌شده در بازه زمانی ۱۴ دی تا ۱۵ دی به ۳۹.۴ میلی‌متر رسید که بیشترین تمرکز بارش‌ها در شرق و جنوب‌شرق استان بود.

به گفته مدیرکل هواشناسی لرستان، شول‌آباد الیگودرز با ثبت ۸۷.۷ میلی‌متر بارندگی در صدر ایستگاه‌های استان قرار گرفت و پس از آن سپیددشت خرم‌آباد با ۶۰.۹ میلی‌متر یکی از پربارش‌ترین نقاط لرستان بود.

وی افزود: در چگنی ۴۵.۴ میلی‌متر بارندگی ثبت شد و الیگودرز علاوه بر ۴۴.۱ میلی‌متر بارش باران، شاهد بارش حدود ۲۰ سانتی‌متر برف بود که خطر کولاک، یخ‌زدگی جاده‌ها و انسداد گردنه‌های مرتفع را افزایش داد.

مرادپورافزود: الشتر با ۴۳.۴ میلی‌متر بارندگی در جمع مناطق پربارش این سامانه قرار گرفت و در سایر شهرها نیز مقادیر قابل توجهی بارش ثبت شد؛ به‌طوری‌که کوهدشت ۲۹.۷، پلدختر ۳۰، ازنا ۳۳.۲، رومشکان ۲۵، سراب‌دوره ۴۵.۴، معمولان ۳۹.۵، ایمان‌آباد ۳۷.۶، سیلاخور ۲۷.۲، سپیددشت ۶۰.۹ و ریمله ۳۷.۶ میلی‌متر بارندگی را تجربه کردند.

کد خبر 945897

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.