اعلام آمادگی کرمان برای پیشگامی در مسیر سبز سرمایه‌گذاری کشور

استاندار کرمان از آمادگی استان برای تبدیل‌شدن به استان پایلوت «مسیر سبز سرمایه‌گذاری» با همراهی وزارتخانه‌ها، بنگاه‌های بزرگ اقتصادی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، محمدعلی طالبی امروز _پنجشنبه شانزدهم بهمن_ در آیین افتتاحیه طرح‌های راهبردی شرکت ملی مس با اشاره به چهارمین سفر وزیر صمت به استان اظهار کرد: تداوم حضور وزیر صمت در کرمان، نشان‌دهنده نگاه ویژه دولت به ظرفیت‌ها و پروژه‌های این استان است و تا پایان سال‌جاری نیز برنامه‌های متعددی برای افتتاح طرح‌های جدید در استان پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به جایگاه ممتاز استان در حوزه معدن افزود: کرمان در بخش‌های مس، آهن، کروم، تیتانیوم و دیگر مواد معدنی، جایگاه شناخته‌شده‌ای در سطح کشور و حتی منطقه دارد، اما آنچه امروز بیش از گذشته باید مورد توجه قرار گیرد، توسعه زنجیره ارزش و استقرار صنایع پایین‌دستی معدنی در استان است.

استاندار کرمان گفت: هرچند اقدامات مؤثری در حوزه اکتشاف و استخراج به‌ویژه در جنوب استان انجام شده، اما در بخش صنایع معدنی و پایین‌دستی همچنان با خلأهایی روبه‌رو هستیم که باید با حمایت وزارت صمت و همراهی شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی استان جبران شود.

وی با اشاره به پیشتازی استان کرمان برای تحقق یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی تصریح کرد: تسهیل فرایند سرمایه‌گذاری نیازمند تفویض اختیارات بیشتر به استان از جمله در شورای عالی معادن و سایر حوزه‌های تصمیم‌گیر بوده و در این زمینه مکاتبات لازم با وزیر صمت انجام شده است.

طالبی از آمادگی استان برای تبدیل‌شدن به استان پایلوت «مسیر سبز سرمایه‌گذاری» با همراهی وزارتخانه‌ها، بنگاه‌های بزرگ اقتصادی خبر داد و بیان کرد: قطعی برق، گاز و محدودیت‌های انرژی، مشکلات جدی برای واحدهای تولیدی استان ایجاد کرده و لازم است بسته حمایتی ویژه‌ای شامل تسهیلات مالی، حمایت‌های زیرساختی و تسهیل استقرار واحدها برای این صنایع تدوین و اجرا شود.

وی با بیان اینکه مطالبه مردم استان در حوزه مسئولیت اجتماعی معادن و صنایع، مطالبه‌ای به‌حق و جدی است، گفت: برنامه‌ریزی شده تا مسئولیت‌های اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی به سمت پروژه‌های زیرساختی، اشتغال‌زایی، محیط زیست و سلامت هدایت شود؛ حوزه‌هایی که به‌ویژه در برخی مناطق از جمله رفسنجان با چالش‌هایی روبه‌رو هستیم.

طالبی با اشاره به موضوع انتقال حساب شرکت‌ها به استان به‌عنوان یک الزام قانونی افزود: پیگیری این موضوع در هیئت دولت در حال انجام است و در صورت تحقق آن، همراه با افزایش اختیارات شعب بانکی استان، حمایت مؤثری از سرمایه‌گذاری و تولید در کرمان صورت خواهد گرفت.

وی استفاده از نیروهای بومی، متخصص و باتجربه در هیئت‌مدیره‌ها و مدیریت شرکت‌های بزرگ و زیرمجموعه‌های آن‌ها را یکی از مطالبات جدی استان دانست و ابراز امیدواری کرد: با دستور وزیر صمت، گام‌های عملی در این زمینه برداشته شود.

استاندار کرمان با تأکید بر ضرورت هم‌افزایی میان دولت، صنایع و معادن استان گفت: هدف نهایی ما این است که کرمان با اتکا به ظرفیت‌های معدنی، صنعتی و انسانی خود، به استانی پیشرو در ارزش‌آفرینی، توسعه پایدار و ارتقای رفاه مردم تبدیل شود.

پیشتازی کرمان برای تحقق یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی

لزوم حمایت و تسریع توسعه صنایع پایین‌دستی

حجت‌الاسلام حسن علیدادی سلیمانی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمان نیز در این مراسم اظهار کرد: امروز در مجموعه‌ای قرار داریم که یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور را شکل می‌دهد و تصمیم‌گیری‌های درست در این حوزه، می‌تواند آثار ماندگاری برای مردم و آینده استان به همراه داشته باشد.

وی با تأکید بر ضرورت تقویت صنایع پایین‌دستی افزود: اگرچه برخی شرکت‌ها مأموریت مشخصی در این حوزه ندارند، اما واقعیت این است که بخش دولتی به‌دلیل بخشنامه‌ها و محدودیت‌های قانونی در حرکت به سمت پروژه‌های بزرگ با کندی روبه‌رو است.

نماینده ولی فقیه در استان گفت: در این شرایط، شرکت ملی صنایع مس ایران می‌تواند نقش مؤثری در حمایت و تسریع توسعه صنایع پایین‌دستی ایفا کند و این ظرفیت باید به‌صورت هدفمند مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به برگزاری همایش‌های تخصصی اخیر در حوزه مس به‌ویژه همایش برگزارشده در رفسنجان تصریح کرد: این برنامه‌ها علاوه بر ارتقای کیفیت و بهره‌وری، موجب کاهش هزینه‌ها و نمایش توانمندی‌های داخلی شده است.

حجت‌الاسلام علیدادی سلیمانی تأکید کرد: در توسعه صنایع پایین‌دستی مس، لازم است سهم استان‌هایی که بیشترین درگیری و تأثیرپذیری را از فعالیت‌های معدنی دارند، به‌ویژه در ایجاد و توسعه شهرک‌های تخصصی مرتبط با مس، به‌طور ویژه دیده شود.

وی با اشاره به موضوع مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌های معدنی گفت: همان‌گونه که مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران نیز اشاره کرد، مسئولیت‌های اجتماعی می‌تواند کمک مؤثری به مردم مناطق پیرامونی معادن باشد، اما اگر این منابع به سمت ایجاد اشتغال هدایت شود، آثار ماندگارتر و منافع بلندمدت‌تری برای استان‌های درگیر با صنعت مس به همراه خواهد داشت.

امام جمعه کرمان در پایان ابراز امیدواری کرد: امید است با هم‌افزایی میان دولت، مجلس، شرکت‌های بزرگ صنعتی و مدیران استانی، زمینه بهره‌مندی هرچه بیشتر مردم کرمان از ظرفیت‌های معدنی و صنعتی استان فراهم شود.

کد خبر 945782

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.